Çek hukuku sorunu


ÇEK HUKUKU SORUNU:

Rahmi Bey sitesinde çek mağdurlarının sayısının önemini belirten bir yazı okudum ben burada verilen sayılara itiraz edemem etmemde doğru değil güzel açıklan bir metin ;ancak şöyle bir durum var ;Bu gün konumuz , kim mağdur kim değildir sorunumuz bu değildir. Asıl sorun, bizleri çağdaş yaşamdan döndürecek olan hukuk düşmanlarıdır . Çek yasası yani AKP’nin yaptığı bu yasa bir hukuk yasası olmaktan çıkmış tersine çeşitli hukuk kesimleri arasına uyuşmazlık tohumu hukuku atan bir yasa olmuştur. Bu gerçekte huki bir durum arz etmekten çok hukuki durumu daha büyük bir kargaşanın içine sürüklemektedir.günümüzde hukuk mahkemeleri ceza mahkemeleri bir takım cezaları verirken farklılıklar uygulamışlardır işte burada ideolojik bir hukuk ortaya çıkmıştır Hukuk eğer bireylere hakça ve eşitçe davranmıyorsa orada kaos sinyalleri vermeye başlar.. çek mağdurlarını kuşatan tehlikeleri böylece görebiliyoruz görüldüğü gibi Türkiye’de demokrasi çıkmaz sokaklarda ilerlemekte olduğunun en basitinden çek hukukunu inceleyenler bile anlayabiliyorlar…
DAR SOKAKLARDA BİR DEMOKRASİ..!
Çek yasasındaki tutarsızlıklar bir takım site kurucu kişiler tarafından eleştirilmekte ve çek mağdurları kısır çekişmelere sürüklenmektedir bu sorunu ; yani çek hukuku sorunu kitlelere çatışmalarla anlatamayız bu tümüden yanlış olmaktadır yapılacak bütün toplantılarda çek ze de ve rahmetli olan kayıplarımızı ele alırsak funika holdingin sahibi gibi bu kişiler adına basın önünde bir dakika saygı duruşu daveti yapılmalıdır ..

Bu gün bir takım Bakanların laflarıyla bankalar bu işin arkasındadır deyip bazı isimleri dikkatini oraya çekmek sanki yasayı bankalar yapacakmış gibi akıl tasarrufundan yoksun kalmak büyük yanlış ve zaman kaybıdır bu kişileri kullananlar ve kullanılan ,bakan mandacılığı yapanlar bugün başka başka yollarla ‘cebren ve hile ile ‘ içimizden yandaş bulup bir takım sitelerde egemenlik kurmaktadırlar .. bizim görevimiz ise bu arkadaşları doğru yola sevketmek ve uyarmaktır.. !ayrıca Burada liderlik görevini üstlenen Rahmi beye , büyük görevler düşmektedir .

 

Kasıt ibaresinin dışında garantili çek hukuku gibi çağdaş dünyada geçerliliği olan ve Türkiye’de büyük sermayedarların kullandığı garantili çek,mavi çek ,gold çek uygulamalarını özel yasalardan çok genele yayılmasını bekliyoruz ve kendisine çalışmaları ve harcadığı emeği için teşekkür ediyoruz..

Hukukcu 23.ocak.2011

Çek mağdurları konuşuyor

Yorum yaparak destek olabilirsiniz