Çek mağdurları “kürt açılımı” nın neresindedir ?


Bölüm – III

Bu konuda kişisel görüşlerimi yazdım.  Beddua protestosu ile karşılaştım.

Bu ülkede,  çek mağduru açılımı olmayacaktır.  Bunu destekleyecek, isteyebilecek bir demokrasi ve hukuk anlayışı hakim değildir.

bu ülkede kürt açılımı olacaktır.  Ermeni açılımı olacaktır.  Kıbrıs açılımı gelecektir. GDO açılımı yapılacaktır. Sınır arazileri İsrail’e satılabilecektir.  Fakat adil bir çek yasasını görebilmemiz zordur.

Çek yasası çıkabilir. Korkum “çek yasasının çıkmamasıdır” .  Çek yasasında bir şekilde iyileştirmeler olacaktır. Vekil imza, tüzel kişilik,  vadeli çek olabilir.   Ama “karşılıksız çek suç değildir. Kabahatdir”  diyebilecek  Hasan GERÇEKER^’den başkasının çıkabileceğini sanmıyorum.

Yasada yapılacak her iyileşme, geçmişe yönelik bir temizleme sağlayacaktır. Bunun aksini söylemek, politik bir işdir.

Hasan GERÇEKER

Hasan GERÇEKER

7 responses to “Çek mağdurları “kürt açılımı” nın neresindedir ?

  1. Çek kanunu Ak Partinin değişmediğinin kanıtıdır
    İşte ortada, ilkel bir yaklaşımla çek hamilleri alacaklarına kavuşsun diye insanları zindanlarda tutuyor, aileleri parçalıyorlar, böyle sosyal devlet olmaz, bu hocanın deyimi ile çağ öncesi, “avcılık çağı”dır. Batı rejimlerinde, bizim Anayasamızda insanlar yasalar önünde eşittir, hiç kimseye, hiç bir zümreye ayrıcalık tanınamaz.Çek Hamilleri diye ayrıcalıklı bir züre yaratılamz, devlet vatandaşlarına eşit muamele yapmak zorundadır.
    Hala umut ediyoruz. Ak Parti yetkilileri hiçbir açıklamalarında çekte ceza kalkacak demediler, biz hep öyle anlamak istediğimiz için öyle anladık ve umutla bekledik. Zararı yok daha bir süre umutla yaşarız, ama sonra söylenecek çok sözümüz, yapılacak çok iş olacak.
    KOSİAD

  2. Saadettşn kacmaya devam …kımlık taşıma uzerinde aramalarda guvendığın birinin vatandaslık nodunu ezberle ana adı baba adı vs her seyı ..kımlık yok de unuttum de yeterkı senınle aynı yasta olsun sımdılık boyle yap izini kaybettır …ikametgahın baglı olduğu yerde sakına oturma kac …insan haklarına aykırı bu yasada nu tarz seyler mübahtır

  3. türkiye ucurumda esnaf ucurumda karşılıksız cekten hapis yatmak bizim gibi esnafların kaderi olsa gerek pkk ya af kendi esnafına kendi milletine kendi esnafına hapis bizede versinler etkin pişmanlık dağa mı cıkalım yani ben evliyim 2 cocuğum var 6 aydır cekten dolayı hapis kararım cıktı kacıyorum ben yakalanırsam cocuklarıma kim bakacak soruyorum sizlee

  4. Hükümete yakın akademik çevrelerden bu konuda edindiğimiz ve rahmiofluoglu blogda haberler bölümünde yayınladığımız haber Admin arkadaşı doğruluyor. Daha önümüzde çok yol var kat edilecek.
    Kosiad dayanışma derneğinde birleşeceğiz. Dayanışıp mücadele etmekten başka çare yok.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz