Yeni Çek Yasası Hayırlı olsun


bu gece zafer gecesi…
ÇEK MAĞDURLARI DESTAN YAZDI.
BU SİTE DE BAŞLADIK DESTAN YAZMAYA.
YARIN DESTANIMIZ, HUKUK TARİHİNE GEÇECEK..
BENİ DESTEKLEYENLERE SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNARIM…
3. ŞUBAT AKŞAMI ÖZGÜRLÜKLER BAŞLAYACAK.
HAPİSTEKİLER ÖZGÜR OLACAK…
BU GÜN ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM.
BANA BU GÜNDE DESTEK VEREN MHP. GURUP BAŞKANVEKİLLERİNE SONSUZ TEŞEKÜRLER SUNUYORUM…

Burhan İŞCAN, 31.ocak.2012

20 responses to “Yeni Çek Yasası Hayırlı olsun

  1. BURHAN İŞCAN

    6273 sayılı “Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89 uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir.

  2. 2010 yılında taahhüt imzalattılar savcılıkca o zaman durum ne olacak dava düsermi

  3. rabbim bu yasayı çıkaranlardan razı olsun kendi sermayemızle rezil olduk

  4. sayın.başbakanımıza.tüm.milletvekillerimize.şahsım.ve.ailem.adına.en.içten.teşekkür.ve.şükranlarımı..arz.ederim.allahım.sizden.razı.olsun.çok.mutluyuz.

  5. emeği geçen herkese teşekkürler..
    🙂

  6. GERÇEK HÜMANİST HUKUK ADAMLARINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

    =AÇIK TEŞEKKÜR=
    ŞÜKRANLARIMIZ SİZLER İÇİN.
    ÇEK MAĞDURLUĞUNUN BİTMESİ İÇİN, SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ UZUN SÜREÇLİ MÜCADELEDE, MAĞDURLUĞUN NE DEMEK OLDUĞU BİLİNCİNDE BİZİ ANLAYARAK DESTEK VEREN DEVAMLI BİLGİLENDİREN BAŞTA;TBMM ADALET KOMİSYONU BAŞKANI, GERÇEK HUKUK ADAMI, HÜMANİST DEĞERLİ İNSAN AKP. MİLLETVEKİLİ SAYIN AHMET İYİMAYA’YA, ADALET İÇİN ÖZVERİSİNİ ESİRGEMEDEN SUNAN, GERÇEK HUKUKCU ŞAHSİYET CHP MİLLETVEKİLİ SAYIN ALİ RIZA ÖZTÜRK BEYEFENDİYE VE ARKADAŞLARINA, AYNI ŞEKİLDE, “ADALET OLSUN, HAPİSTE BU YÜZDEN BİR VATANDAŞIMIZ BİLE KALSA BİZİM İÇİMİZ YANAR” DÜŞÜNCESİNDE KATKILARINI ESİRGEMEYEN SAYIN MHP GURUP BAŞKANVEKİLLERİMİZ MEHMET ŞANDIR, VE OKTAY VURAL BEYEFENDİLERE OLMAK ÜZERE
    BU MİLLETİN BAŞINA GELMİŞ GELECEK EN BÜYÜK BELA İKİ TERÖRİST SUÇ ÖRGÜTÜNÜN (BANKALAR VE BAROLAR) BİLİNCİNDE OLUP, BİZE KATKI SAĞLAYAN
    TBMM MİZİN SAYGIDEĞER TÜM MİLLETVEKİLLERİNE
    ŞAHSIM, GURUBUM VE SİSTEM MAĞDURLARI ADINA ŞÜKRANLARIMI VE SAYGILARIMI SUNAR,
    YOLSUZLUK EKONOMİSİ POLİTİKALARI İLE MÜCADELE EDEN MÜCAHİTLER VE MAĞDURLAR OLARAK KATKILARINI UNUTMADIĞIMIZI VE UNUTMAYACAĞIMIZI BEYAN EDERİM.
    SAYGILARIMIZLA..
    SİSTEM MAĞDURLARI MÜCAHİTLERİ MİSYONER GURUBU ADINA.
    BURHAN İŞCAN

    • BU GÜN BİR ZAFERİN KUTLANMASI İÇİNDEYİZ
      TBMM GENEL KURULUNDAN YENİ ÇEK YASASI DÜZENLEMESİ ÇIKTI. MUHTEMELEN 3.ŞUBAT CUMA GÜNÜ CUMHURBAŞKANLIĞINCA ONAYLANIP RESMİ GAZETEDE ÇIKAR.
      İCRA İFLAS YASASINDA DÜZENLEMELERİ KAPSAYAN 3. YARGI PAKETİ MECLİSE SUNULDU. TASARININ BU AY YASALAŞMASI BEKLENİYOR
      ZOR OYUN BOZDU. MALUMUN İLANI, HUKUK SAVAŞI ZAFERİ DESTANI OLUŞTURDU.

      Bu ülkede , bu toplumun kanını emen, asalak geçinmek için tüm ahlaki değerleri ters yüz eden iki tane büyük terör örgütü var. Ben ÇEK MAĞDURLUĞU nun ve başka SİSTEM MAĞDURLUKLARININ bu iki terör örgütünün faaliyetleri yüzünden oluştuğunu, 2009 dan bu yana defalarca belirtip yazdım. Sistem Mağdurluklarının bu iki terör örgütünü deşifre edip, toplumun gözünde küçültme ile çözüleceğini de belirttim. Bu terör örgütü birliklerinin önüne siyah çelenk koyup bunları lanetleyelim çağrısında bulundum.

      Onlar insanlığın en rezil hırsızlığını, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK yaparak yaptılar. Onlar toplumları ayakta tutan birlikteliği oluşturan GÜVEN i çaldılar.

      Onlar PKK dan da, eli kanlı teröristlerin hepsinden de zalimce, zulmü yaydılar.

      ÇEK MAĞDURLARI BU GÜN BUNLARA KARŞI HUKUK SAVAŞINI KAZANMIŞ DURUMUNDA.

      Çoğunlukların azınlıklara tahakkümü normaldir. Anormallik, azınlıkların çoğunluğu ile başlar. Anormallerin normal karşılanması felaketlerin gelmesine yol açar. Ta ki zorun oyunu bozup bozmamasına kadar. Oyunu zor da bozamıyorsa felaket kaçınılmazdır.

      Türkiyenin başındaki en büyük bela, iki terör örgütü BANKALAR ve BAROLAR; azınlıkların, çoğunluklara tahakkümünü gerçekleştirmek için BUTLAN HUKUKU oluşturup, BUTLANSAL HAKKI MEŞRU ilan edip bu toplumun kanını emmişlerdir. Bunu yaparken GÜVEN i yok edişleri, zorun oyun bozması ile kendilerine olan güveni de yok etmiştir.

      Çek Mağdurlarının destanı malumun ilanı ile gerçekleşmiştir. Yeni Çek Yasa Tasarısındaki gerekceler malumun ilanıdır. Bir kabulleniş, bir günah çıkarmadan öte; zordan kurtulmanın, kamburu atmanın da gerekceleridir.

      Bu günlerde bu iki törör örgütü birlikte hareket ederek zoru sergilemek istemektedir. Toplum Bilincinin yükselmesi sistem mağdurlarıyla ölüm kalım savaşı yapmayı zaruri kılmıştır. Ayakta kalmaları butlan hukukunun sürmesine bağlıdır. Bu yüzden bunun için kıyameti koparıyorlar.

      Bankalar devletin çıkardığı başta 5834 ve 6111 sayılı yasalar olarak yasalara uymazken, devletin başbakan yardımcısı bakanına ; “bizi polisiye tedbirler almaya zorlamayın” ihtarı yaptırmaya kadar işi götürdüler. Hala 6111 sayılı yasanın amir hükmü gereği KREDİ RİSK MERKEZİ ni oluşturmadılar.

      Ya Barolar: onlar 2009 yılında dilsiz şeytanlığı seçip, sessiz kaldılar. Şimdi de BUTLAN HUKUKU meşrudur hezeyanlarına tutuldular.

      Alacakli Mağdurlari Com., Genç Baro.Com., Hukuki Haber Net gibi avukatların malum sitelerinde şu gerekcelerini her yazı içeriğinde görmek mümkün.

      “Mevcut teamüllerimize, içtihatlarımıza bakacak olursanız da.. Anayasa Mahkeme’miz, çeklerde hapis cezasını anayasaya aykırı bulmuyor, yasa koyucuya takdir yetkisi veriyor. Bu konuda verdiği bir kararın gerekçesinde aynen şöyle deniyor:

      “Çek, temel ilişkide bir sözleşmenin bulunup bulunmamasından bağımsız olarak, kambiyo hukukuna özgü borç doğuran özel bir havaledir. O halde, çek ilişkisi bizzat sözleşme olmadığı gibi, çekin temelinde her zaman bir sözleşme bulunması da zorunlu değildir.””
      Bu hezeyan durumu şimdiye özgü bir şey değil.

      Onlar GEÇİŞ DÖNEMLERİ HUKUKU nu BUTLAN HUKU na çevirmeyi her zaman şiar edindiler.
      1983 yılında Serbest Piyasa Ekonomisi ne geçilirken, bu düzene uygun hukuk düzenine geçmek de zaruri olmuştu. Zamanın iktidarı bunu ÖZEL YASALAR içinde oluşturdu. 1985 yılında çıkarılan 3167 sayılı çek yasası içinde; sözüm ona, “ekonomik suça ekonomik ceza” prensibi gözetilerek karşılıksız çek ten dolayı dolandırıcılık suçunun cezası yumuşatıldı. Bunda amaç, kuruyu yakmamak için kurunun yanında yaşı yakmaya çalışmaktır. Yani, kurunun yanında yaşın yanmaması için ya kuruyuda yakmayacaksın, ya da birlikte yakacaksın. Ki sonunda bu olmaz denilip kuru da yakılmasın. Oysa ayrıştırmak mümkündür.

      3167 sayılı yasa bir geçiş dönemi hukuku yasasıdır. Bu yasa içinde bağlayıcı hukuk intikal maddeleriyle yerini aldı. Neydi bu intikal maddeleri ? Ticaret Yasası içindeki çekle ilgili olmazsa olmaz hükümler.

      2001 Yılında Avrupa Birliği ile temaslar sonucunda bağlayıcı hukuk, uluslar arası hukuk sözleşmeleri gerekceleri ile genişledi. Anayasamızın 38. Maddesi ne meşhur madde ilave edildi.

      Bu durum tekrar geçiş dönemi hukukunun oluşmasını mecbur kıldı. Çek yasası içindeki hapislik, 4814 nolu yasa ile adli para cezasına dönüştürüldü.

      2004 Yılında Avrupa Birliği’ne Uyum Yasaları Çıkmaya mecbur olunca, Tekrar bir geçiş dönemi hukuku oluşması kaçınılmaz oldu.

      5237 Sayılı Yasa, Avrupa Birliği Hukuk Normlarında düzenlenmiş; Modern Ceza Hukuk Anlayışı oluşturan bir yasadır. Bu yasa ile oluşan geçiş dönemi hukuku yasanın 5. maddesi ile emredilmiştir.

      Yasa Koyucu ve öncülü iktidar bu emri savsaklamış, geçiş dönemi hukuku tabiatıyla yasal boşluk oluşturarak butlan hukukuna dönmüştür. 5 sene boyunca sistem butlan hukuku mağdurları oluşturmuştur.

      Bu oluşumun müsebbibi tabiî ki yukarda belirttiğim iki terör örgütüdür.

      Yargıdaki temel sorunların başını, SAVUNMANIN OLMAYIŞI oluşturur. Eğer etkin savunma olmuş olsaydı, butlan hukuku oluşur muydu?

      Butlan hukuku oluşturmakta maksat aşalakların, sorunların sürmesinden nemalanma azmi değil mi?

      Neticede, biz davamızı sürdürdük.
      AMA ARTIK BİTTİ.
      ZOR OYUN BOZMAKTA.
      SIRA BAŞTA İCRA İFLAS YASASI, BANKACILIK YASASI VE AVUKATLIK YASASI MAĞDURLUKLARI OLMAK ÜZERE DİĞER MAĞDURLUKLARIN BİTİRİLMESİNDE.
      TÜM SİSTEM MAĞDURLARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ
      SAYGILARIMIZLA..
      SİSTEM MAĞDURLARI MÜCAHİTLERİ MİSYONER GURUBU ADINA.
      BURHAN İŞCAN

      • ulan şerefsizler ben alacaklı molarak sizden mğdurum
        DOLANDIRICILAR
        SİZE ORTAK OLAN PUŞTLARINDA TOPUNUZUA ZIKKIM OLSUN
        HARAMK OLSUN ÇOLUK ÇOCUĞUNUZA BAKIN BENİMKİLER PERİŞAN OLDU ALAMADIKLARIM YÜZÜNDEN
        SİZİ AALLAHA HAVALE EDERİM
        KÜÇÜK İNSANLAR

  7. buyasayı çıkaran hukumet liderlerimizi allah uzun ömürler versin bende tahsilatımı yapa bilsem ödeyebilirim kumarımyok içkimyok sabah saat7de dühkandayım akşam 7de evdeyim ama vadeli ticaret yaparak kumarın en büyüünü oynamışık farkın da deyilmişim çokda iyi niyetliyim herkese mal vermişim akıllandım artık birdünya borcun için deyim

  8. SAYIN CUMHUR BAŞKANIMIZIN BU YASAYI JET HIZIYLA ONAYLAYARAK CEZAEVLERİNDEKİ KARDEŞLERİMİZİN BİR AN ÖNCE TAHLİYELERİNİN BAŞLAMASI AİLELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İNSANLIGIN SEVİNÇ VE MUTLULUGUNU PERÇİNLEYECEKTİR. SAYSI VE SEVGİLERLE

  9. hepimize hayırlı olsun peki şimdi yapacağımız bişey varmı bir yere başvuru yapıcakmıyız

  10. mutluluktan uçuyorum netteki bütün haberlere ve tvye bakmaktan ne yapcamı şaşırdım allah bidaha sevdiklerimizden ayırmasın hele bi yaprak parçası için asla ayırmasın sonunda kavuşuyoz onlara:))))

  11. SAYIN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN, SAYIN ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN, SAYIN BAKAN ZAFER ÇAĞLAYAN, ADALET KOMİSYONUNUN SAYIN ÜYELERİ VE BU SÜRECE DESTEK VEREN MİLLETVEKİLLERİ, SİYASETÇİLER, STK LAR, BU SİTEDE BİZİM KAHRIMIZI ÇEKEN SAYGIDEĞER AVUKATLAR,,, HEPİNİZDEN YÜCE ALLAH GANİ GANİ RAZI OLSUN, ELLERİNİZE SAĞLIK BİNLERCE İNSANI ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTURDUNUZ. SİZLERE SONSUZ ŞÜKRANLAR…
    MEMO

  12. HAYIRLI OLSUN, İÇERDEKİ ARKADAŞLARA DA SABIR İNŞALLAH ONLARDA ÖZGÜRLÜKLERİNE, ÇOCUKLARINA AİLELERİNE KAVUŞACAK .PEKİ BUNDAN SONRA YAPMAMIZ GEREKEN BİRŞEY VARMI YOKSA HERŞEY OTOMATİK SONUÇLANACAKMI. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

  13. sayın cumhurbaşkanı imzalayabılır cuma gününe kadar onun için cuma denıyor cumhurbaşkanımızın imzasına bağlı arkadaşlarımızın cezaevinden çıkması

    • inşallah zaten akp hükümetiyle bu yasa geçti bencede çok tutmazlar ama bakıcaz zaten yasal süre 15 günmüş

  14. ne olur cevaplayın ne zaman çıkarlar kesin cumamı

  15. cumurbaşkanı imzalamadı ama nası çıkacaklar

  16. çok muluyum sonunda çıkıyolar kardeşlerimiz sonunda

  17. doğruyu söylüyosun demi eğer doğruysa cuma günü akşam çıkıyorlarsa inan olsun dünyalar benim olcak bu yasayı yapamlardan allah raza olsun çok mutluyum

Yorum yaparak destek olabilirsiniz