KOSİAD Dayanışma Derneği İletişim


KOSİAD ‘da atanan yürütme kurulu çalışmalara başladı. Blogumuzun evsahipliği yakında bitiyor.  Dernek kendi web sitesi üzerinde yayın yapacak.   Bu süreçde,   iletişim için burayı kullanalım.

İletişim bilgileri

  • 0212 886 22 07
  • 0212 886 19 06
  • 0555 998 66 66
  • info@kosiad.biz

eski yorumlarınız için çek mağdurları çalıştay düzenledi. dernek kuruluyor. yazısını ziyaret edebilirsiniz.

197 responses to “KOSİAD Dayanışma Derneği İletişim

  1. mrb burhan bey kolay gelsin bu yasa adalet komisyonundan geçtı yasa meclisten geçene kadar polisler yakalamayı durdurdumu

    • sayın admin yoksunuz

    • BURHAN İŞCAN

      Benim de anlatmak istediğim bu can bey. Yasa adalet komisyonundan geçti evet. Ama halen yasalaşmadı.
      Çek Mağdurlarının ÖZGÜRLÜĞÜ üzerinden PAZARLIKLAR sürüyor.
      Yasanın çıkması bu pazarlığın bitmesine bağlı.
      Hükümetin amacı belli. Küresel krizi, bankaları mevduatca destekleyip, faiz için tahakküm altında tutarak; yani bankaların tek ve güvenilir müşterisi olarak atlatmak. Şimdi bu politika için yasalar çıkartıyorlar.
      Bankalarda ellerindeki sınırlı mevduatı yüksek faizle vermek istemekte.
      Bankalar çek mağdurlarının özgürlük istemekte aceleciliğini hükümete baskı olarak kullanıp, hükümeti ters köşeye yatırma amacında.
      Hükümet bankalara jest olsun diye merkez bankası bünyesinde bulunan kredi risk takip merkezini bankalar birliğine bırakıyor.
      Bankalar bununla da yetinmeyip, yargısız infaz oluşturacak ilave düzenlemeler istiyorlar.
      İşte çek yasası bu ilave düzenlemeler olarak mı çıkacak, yoksa olmadanmı çıkacak bu pazarlığa bağlı. Yani taslak adalet komisyonundan çıktığı şekli ile mi yasalaşacak yoksa, değişikliğe uğrayacak mı belli değil.
      Hükümet bankaları yola getirmek için bekliyor. Yasayı bu şekilde çıkartacağım diyor.
      Bankalarda bizde mevduat yok bilesin diyor ve yasayı aceleye getirip çıkarttırmak istiyorlar. DEMİR TAVINDA DÖVÜLÜR misali.
      BU YÜZDEN YASA ÇIKINCAYA KADAR, DEDİKODULARA İNANIP SERBESE GEÇMEYİN. Yasanın çıkması gecikirse yanarsınız. Bankalar birliği gereken şekilde hareket etmiyor. Pazarlık uzun sürebilir.
      Çek mağdurları 2009 yılındaki aptallıklarını aynen sergiliyorlar.
      BİRİLERİ HÜKÜMET POLİTİKALARINA TOZ KONDURMAYACAK SİTENİN TAHAKKÜMÜNDE,
      BİRİLERİ AVUKATLARLA VE BANKALAR TEMSİLCİLERİ İLE KOL KOLA.
      BİRİLERİ DE 2009 YILINDA OLDUĞU GİBİ “ÖZGÜRLÜK” OLSUN DA NASIL OLURSA OLSUN ANLAYIŞINDA.
      HATIRLAYIN O ZAMANLAR, BİZ ADALET GETİRİCİ YASA DİYE DİRETİRKEN;
      BİRİLERİ “DENETİMLİ SERBESTLİK” YA DA HİÇ OLMAZSA “ELEKTRONİK PRANGA” OLSUN ANLAYIŞINDA ÖZGÜRLÜKLERİ BEKLİYORDU.
      DURUM ŞİMDİ AYNI…
      ÖZGÜRLÜK MASKESİNDE YARGISIZ İNFAZ..
      SAKIN ACELE ETMEYİN.
      KRİZ HÜKÜMETİ ATAĞA GEÇİRDİ AMA KRİZİN FATURASI BİZE KESİLMESİN.

  2. yeni tasarıyı okursanız göreceksinizki TCK Kökünden değişiyor.Bu herkesi ilgilendirecek.Bir çok insan yararlanacak.HATTA BAZI DAVALARIN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİN LEHİNE OLARAK YENİDEN görülmesi söz konusu olabllir. hakimler deliller tamamlanmadan araştırmadan karar veremeyecek.Suçlumu suçssuzmu oldukları belli olmayan İnsanları yıllarca ilkel bir yöntemle yatıramıyacaklar.Bu tasarı acele hazırlandı ama bence ileriye yönelik,daha çağdaş bir tasarı.dahada geliştirilmesi gerekecek.

  3. SAĞOLASIN YARGITAY,yapılması gerekeni yaptı.!

    Yargıtay’dan “Tarihi Karar” RSS Beslemesi Bu haberi paylaşın Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bugün “tarihi” bir karara imza attı. Kurul, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tahliye talebini reddeden 9 hakim hakkında açtığı tazminat davasının temyiz incelemesini sonuçlandırdı. Genel Kurul, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin Ergenekon diye adlandırılan davanın 9 hakimine verdiği tazminat cezasını onadı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Ergenekon diye adlandırılan dava nedeniyle “suçunu dahi bilmeden” 571 gündür tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tahliye talebini reddeden 9 hakime tazminat cezasını onadı.

    Kurul, sabah saatlerinde toplanarak, Prof. Dr. Haberal’ın 9 hakim hakkında açtığı ve Yargıtay 4. hukuk dairesinin hakimlere tazminat cezası verilmesiyle sonuçlanan kararının temyiz incelemesini özel oturumda görüştü.

    Yaklaşık iki saat süren toplantının sonunda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, oy çokluğuyla tazminat kararını onayladı.

    Genel Kurul, tazminatın miktarını ise önümüzdeki hafta yapacağı oturumda görüşecek.

    Haberal’ın avukatları müvekkillerinin tahliye istemini reddeden 9 hakim hakkında tazminat davası açmıştı. Dava sonucunda Yargıtay 4. Hukuk Dairesi; hakimlerin her birini Prof. Dr. Mehmet Haberal’a 1.500’er lira manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti. 05 Kasım 2010 / 16:33 Habere ait okuyucu yorumları

Yorum yaparak destek olabilirsiniz