AIHM yetki belgesi ve iletişim


AIHM bireysel başvurularımız için Av. Gönül MATUR ile  çalışıyoruz.  Kendisine  “aihmbasvuru at yahoo.com”    adresinden ulaşmanızı rica ediyorum.

 

  • İlk önce  kişisel durum bildirim  sayfasındaki sorulara yanıt vererek durumunuzu açıklayınız.
  • Ben size ilk değerlendirmeyi ve adımları ileteceğim.
  • AIHM yetki belgesini indiriniz, basınız ve mürekkepli kalemle bilgilerinizi yazını ve imza atınız.
  • Gönül MATUR’un mail adresi  “aihmbasvuru  at yahoo.com”  ‘dur. Buraya rumuzunuzu ve gerçek adınızı bildirerek başvurunuz.
  • Başvuru sayfasında size verdiğim yanıtı mesajınıza yapıştırınız.
  • Elinizdeki tüm belgelerin fotokopilerini ve  imzalı yetki belgesini iletmeniz için posta adresi verecek.
  •  Size bir banka hesap numarası iletecek. Ödeyebileceğiniz bildirdiğiniz tutarı bu hesaba yatırınız.  Ödediğiniz tutardan %20 stopaj kesileceğini unutmayınız.

 

Gizlilik

  • Ben e-postanız ve rumuzunuz dışında kimliğinizi belli edecek bir şey bilmiyorum. Kimliğinizi sadece avukata açıklayınız.
  • DosyalarAIHM başvuru yetki belgesiınız hakkında bildiğim, başvuru sayfasında açıkladığınız kadardır. Bu nedenle detaylı açıklamanızı öneririm.

 

Önemlidir

  • Verdiğiniz yetki  sadece AIHM başvurusu içindir. 
  • AIHM başvurularının kabul edileceği ya da tazminat kazanacağınız gibi bir garanti yoktur.
  • Bireysel başvurular 3-6 ay arasında ön değerlendirmeye alınır. Başvuru koşullarında eksik yok ise önce “kimliğiniz gizli tutularak”  dostane çözüm aranır.
  • Dostane çözüm olmazsa, size bir avukat seçmeniz istenir ve duruşmalara geçilir.
  • Duruşmalarda ve dostane çözüm aşamasında çalışacağınız avukatı seçmekte serbestsiniz. AIHM bu konuda destek olmaktadır. 
  • Av. Gönül MATUR  ‘un koşulsuz verdiği destek çek mağdurlarının AIHM başvuruları ile sınırlıdır. Lütfen anlayış gösteriniz.
  • Blogumuzu takip ederek, sorularımızı yanıtlayarak kendiniz başvuru formunu doldurabili ve bizimle birlikte gönderebilirsiniz.
  • Sırf eyleme destek vermek için başvuru yapabilirsiniz.  Bize güç katacaktır,  yetki vermenize gerek yoktur. 
  • AIHM başvurusu, TC Anayasası ile tanınan bir hakdır.

 

 

Toplu başvurular, birleştirilmekte ve tek dosya olarak görülmektedir. Bu nedenle toplu başvuru, benzer metinler, aynı vekil önemlidir. Biz dosyaların birleşerek görülmesi ve çek yasasının değişimi için baskı yapılmasını istiyoruz.

 

yetki belgesi indiriniz

29 responses to “AIHM yetki belgesi ve iletişim

  1. Taahhüdü ihlalden hapis cezası almış, hapiste yatmış arkadaşlar !

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM’ne) başvurular için son tarih 23 Ağustos 2012.

    Bu tarihten sonra Türk Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru uygulaması başlayacağı için, buraya yapacağınız başvuru da derdinizi çözmedikten sonra yani, en az 2-4 sene sonra AİHM’ne başvuru yapabileceksiniz !

    Hükümetin AİHM başvurularını azaltmak için kurduğu bu tuzağa düşmeyin !

    Hakkınızı arayın !

    AİHM başvurunuzu yapın !

  2. Taahhüdü ihlal mağduru arkadaşlar !

    Sizleri AKP hükümetine veya TBMM milletvekillerine yalvartıp,vaktinizi kaybettirmeye çalışan siteye artık güvenmeyi bırakın ! Maksatları belli: Sizleri oyalayıp AİHM başvurusu yaptırmamak – bunda da başarılı oldular. Şayet 23 Ağustos 2012 tarihine kadar başvurmazsanız, Anayasa Mahkemesi’ne müracaat uygulaması başlayacak ve ve AİHM’ne gitmeden önce 2-4 yıl da orada oyalanacaksınız.

    Çok kirli bir oyun oynuyorlar. Bu oyuna gelmeyin. AKP Hükümetinin taahhüdü ihlalde hapis cezasını kaldırmasının tek yolu AİHM nezdinde yapılacak başvurular sayesinde oluşacak baskıdır.

    Son 1.5 ay kaldı, hala vakit kaybetmeyin !

    AİHM’ne başvurunuzu yapın !!!

    Başvurular ücretsiz, sadece posta parası verilecek !

  3. Aihm Başvuruda bulundum ama eksik başvuru diye yazı geldi.Başvurum eksik değil.Bunun için izleyebileceğim bir yol var mı..Şimdiden tşkler

    • Size gelen karşılıkta hangi belgenin/belgelerin eksik olduğu belirtilmemişse, kendilerine yazarak başvuruda gördükleri eksikliğin ne olduğunu sorup öğrenmelisiniz.

  4. arkadaşlar yargıtaydaki karşılıksız çek keşide etme suçun yargılandığim dosya daha düşmemiş bu kadar uzarmı bılgısı olan varmı

  5. avukat gönül matur burda yazılanlardan haberdar mı acaba? zira reklam yasağına aykırı haksız rekabet yaratacak yazılamalar mevcut burda…

  6. Merhabalar 1,5 ay once Tekirdağ tekira avm deki T.A. kozmatikten L. marka bayan parfümü aldım sisenin icinde sinik oldunu gördüm fakat kimse yardımcı olmuyor sizden yardım istiyorum tesekkurler

  7. Av. Gönül Matur Hanım’ın da da bahsettiğim İbrahim Çetin adlı şahsı tanıdığını düşünüyorum, çünkü AİHM alanında çalışan pek çok avukatın onla işbirliği ve bilgi alışverişi yaptığını duymuştum. Ermenistan-Karabağ Dosyası halen bu bu şahsın elinde. TC’nin gayriresmi temsilcisi gibi birşey. Tekrar selamlar.

  8. AYKUT AYTEKİN

    GAZİANTEP ŞAHİNBEY BELEDİYESİNDEN ALMIŞ OLDUGUM ARSAMIN TAKSİTLİ ÖDEMELRİNİ 2004 YILINDA BİTİRDİM FAKAT 2004 YILINDAN BUI YANA BANA TAPU VERİLMEDİ VE 15.08.2009 TARİHİNDE TARAFIMI 2004 YILINDA ÖDEDİĞİM PARAMI N BELEDİYE TARFINDAN ARSANIN İPTALI YAPARAK ÖDEMESİNİ YAPMAK İSTEDİLER FAKAT BEN KABUL ETMEDİM NE YAPMAM LAZIM

  9. Sevgili Admin

    Hayli zamandır size yukarıda yönelttiğim sorunun cevabını bekliyorum.Başvuru ile ilgili sizin açıkladğınız adımları takip etmeme rağmen hiçbir gelişme olmadı Av Gönül MATUR a gönderdiğim mailin henüz bana cevabı gelmedi ayrıca verdiğiniz adresten Av Gönül MATUR un telefonuna ulaşabilme çabam da boşa çıktı kendime bu konuda yardımncı olacak muhatab arıyorum selamlar

  10. av. Gönül hanıma dosyalarını ulaştırmak isteyen arkadaşlar için adresi hatırlatıyorum.

    Avukat Gönül MATUR
    istiklal cad ayhan ışık sok
    no 21/2 beyoğlu
    İSTANBUL

  11. AİHM YETKİ BELGESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA :

    “Başvuranın adı ve adresi” bölümüne ; Başvuranın adı ve adresi yazılacak (cezaevinde olanlar adres yazmayabilirler temsilci atadıkları için gerek yok)

    “Temsilcinin adı soyadı ve adresi” bölümüne ; Av. Gönül MATUR ve adresi yazılacak. (adres bilgisini Gönül Hanım dan mail yoluyla edinebilirsiniz)

    Gönül Hanım’dan almış olduğum bilgilerdir.

  12. niye bu kadar zor anlıyorum acaba, herkes halletmiş sanırım bu yetki belgesini 🙂

  13. Barışçı-Mersin

    Sayın ilgili; Sayın Av. Gönül Matur’a bilgi göndermek istiyorum. Ancak; belirttiğiniz gibi hotmail adresi olarak, ”aihmbasvuru at yahoo. com.” girdiğimde adres bulunamadı diye ikaz geliyor. Gönderimdemi hata yapıyorum? yoksa adresdemi bir yanlışlık var. Lütfen bilgi verirmisiniz. Saygılarla Barışçı-Mersin

  14. sevgili admin

    Av Gönül MATUR a başvurdum henüz bana cevabı gelmedi bende bu toplu başvuruya katılmak istiyorum konu ile ilgili adımları açıklamanızı bekliyorum saygılar

    • Sn Admin,
      Aynı durum benim için de geçerli.Mailime henüz bir yanıt alamadım.Vekalet ve evraklarla ilgili görüşmemiz gerekmeyecek mi?

  15. merhabalar;

    Başvuruyu karşılıksız çekten dolayı cezaevinde olanların imzalaması gerekli mi? Yoksa ben eşim için bu başvuruyu yapıp,avukat hanıma iletebilirmiyim?

    • merhaba admin,

      ben de selmali’nin sorusunu paylaşıyorum. Babamın kini kim imzalamalı?

      teşekkürler.
      B.

      • Mağdurun imzalaması gerekiyor.

        Babanız ceza aldığı için babanız imzalamalıdır.

        bir imza sirküleri vs yok. bir kağıt ve imza.

        önemli olan mağdurun başvuruya, imzasına itiraz etmemesidir.

  16. sevgili admin günaydın,
    form çok karışık değil ama iki sorum olacak;

    1-savunmacı hükumet Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti mi olacak?

    2- “on……………………tarihinde (date of letter of introduction) (ilk mektup tarihi) ”

    bölümünde noktalı bölüme mektubu imzaladığımız tarihi mi yazacağız?

    teşekkürler

    • sevgili admin günaydın,
      soru gözünden kaçtı sanırım.
      yukarıdaki iki konuda sorum olmuştu…
      teşekkür ederim.

      • savunmacı TC Hükümeti olacak.
        Mektup tarihini boş bırakıyorsun. Dilekçe (mektup) gönderildiği tarih olacak.

        bu yetki belgesini imzaladıktan sonra başka bir yere imza atmıyorsun.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz