Çek Mağdurları Derneği Nedir ? şeklinde blog açmayı bile akıl eden arkadaşlara :)


Arama motorları konusunda iki lider vardır.  Birisi google, diğeri yahoo ‘dur. İkisininde sertifikalı danışmanlık servisleri vardır. Bu danışmanlardan veya Admin ‘den  yardım alabilirsiniz.

“Çek Mağdurları Derneği”  Avukat Rahmi OFLUOĞLU ve Burhan İŞCAN ‘ın meclis ziyaretleri sırasında buldukları bir isimdir.

Çek Yasası  Mağdurları’nın kurduğu dernek konusundaki gelişmeleri blogdan ve buranın kopyasını yayınlayanlardan izleyebilirsiniz.

sizlere iyi çalışmalar diliyorum.

Çek Mağdurları Derneği  kuruldu :)

Çek Mağdurları Derneği kuruldu 🙂

Bu tür davranışlar, çek yasası mağdurlarının haklı davasına sadece zarar vermektedir.  Mağdurların  her zaman yanında yeralan sevgili arkadaşım Cüneyt ‘in  adını bile bu işe karıştırmaya cüret edenleri kınıyorum.

Dostlar, mağdurların birleşmesinden korkulmaktadır.  Düzen sizin birleşmenizi istememekte ve gücünüzden korkmaktadır. Doğru olanı yapınız ve davanıza sahip çıkınız.

41 responses to “Çek Mağdurları Derneği Nedir ? şeklinde blog açmayı bile akıl eden arkadaşlara :)

  1. I agree 100%

  2. bu hareketler ve ardından gelen tartışmalar gereksiz idi. Biz düzen ile derdi olan insanlarız.

  3. Çek kanunu Ak Partinin değişmediğinin kanıtıdır
    İşte ortada, ilkel bir yaklaşımla çek hamilleri alacaklarına kavuşsun diye insanları zindanlarda tutuyor, aileleri parçalıyorlar, böyle sosyal devlet olmaz, bu hocanın deyimi ile çağ öncesi, “avcılık çağı”dır. Batı rejimlerinde, bizim Anayasamızda insanlar yasalar önünde eşittir, hiç kimseye, hiç bir zümreye ayrıcalık tanınamaz.Çek Hamilleri diye ayrıcalıklı bir züre yaratılamz, devlet vatandaşlarına eşit muamele yapmak zorundadır.
    Hala umut ediyoruz. Ak Parti yetkilileri hiçbir açıklamalarında çekte ceza kalkacak demediler, biz hep öyle anlamak istediğimiz için öyle anladık ve umutla bekledik. Zararı yok daha bir süre umutla yaşarız, ama sonra söylenecek çok sözümüz, yapılacak çok iş olacak.
    KOSİAD

  4. DOSTLARIM;

    “Bankaların hedef alınması da çok yerinde bir tavır değil. Ben Çekin ekonomi için gerekli bir enstrüman olduğuna inanmıyorum. Yukarıda açıkladığım gibi bankalarda 25 yıldır bu yasaya alıştı, ceza kalkarsa kıyamet kopar sanıyorlar.Oysa bu yanlış bir kanı. Dünyada hiçbir ülkede çeke ceza yok diye kıyamet kopmuyor da bizim ülkemizde neden kıyamet kopacak. İnsanlar çeklerini ceza korkusu ile mi ödüyorlar?
    Bankalar istihbarat yaparak, bilançolarda mali tahliller yaparak para veriyorlar. Modern bankacılık budur ve bizim bankalarımızın güvenli para satmak için çağ dışı bir cezaya ihtiyaçları yoktur.
    Çek mağdurları kendilerine düşman yaratma yerine dost edinme gayreti içerisine girmeleri gerekir.”(OFLUOĞLU)
    İNTİKAL HUKUKU VE ÇEK YASASI İÇİNDE UYARLANMASI;
    NERDEN ÇIKTI BU TARTIŞMA?
    23 haziran 2009. adalet komisyonu başkanı Sayın Ahmet İyimaya’ ya sorular yöneltiliyor. Bu soruları soranlardan biri de çek mağdurlarının çok güvendiği Avukat Ofluoğlu. Sayın İyimaya; “üstad bende hukukçuyum, yazdığım kitaplar var, bana hukuk öğretme, intikal hukukundan kaynaklanan intikal maddesi dolayısıyla cezaların kalması gerekiyordu, anayasa mahkemesi görevini yapmamıştır” diyor ve bizimkini susturuyor. Bu durumu sonra kendisine soruyorum; “Ne alaka” cevabı alıyorum.
    Bu husus beni araştırma yapmaya yöneltiyor. Buluyorum cevabı. Sayın İyimaya o gün “bana bilmediğim bir şey söyleyin, ben bunları biliyorum” diyor ve bana önerilerde bulunuyor. “234 milyar olan çekin etki analizi yapılıyor. Sayın Babacan’dan rapor bekleniyor. Sizin artık başvuru merciiniz adalet bakanı olmalı. Bence siz buradan çıkın adalet bakanından randevu alıp bakanla görüşün. Ve lobi oluşturun. Bankalara karşı lobi oluşturun” diyor. O gün bakanla görüşme imkanımız olmuyor.
    Aslında Sayın İyimaya bize bir yol haritası sundu. Ben çalışmalarımı bu yol haritasına göre yaptım ve bakanla görüşme fırsatı yakalayarak görüştüm. Şimdi bir söz alındı.
    Ancak şimdi bu sözün arkasında durmak gerekirken hedef sapmaları yaşanmaktadır. Güvenilir hukukcumuz provakatörlere taş çıkartırcasına bizi yanıltmaktadır. Yukardaki yazı kendi sitesindeki bir yazıdan alıntıdır. Ve tartışmayı başlatmıştır.
    ÇEK YASASI DİYE BİLDİĞİMİZ YASANIN ESAS İSMİ ÇEK HAMİLLERİNİN KORUNMASI YASASIDIR.
    ÇEK HAMİLLERİNİN KORUNMASI ESAS ALINMIŞTIR. BU ESAS ÇERÇEVESİNDE İNTİKAL (GEÇİŞ DÖNEMİ) HUKUK MADDELERİ GÖZETİLMİŞTİR. ÖYLEYSE NEDİR BU MADDELER.
    Ben araştırmalarım sonucu bir takım neticelere ulaştım. Ama bunun doğruluğunu en iyi Sayın İyimaya bilir diye gittim kendisine sordum. Araştırmamla bulduklarımın teyidini aldım.
    ÇEKİN GÜVENİRLİLİĞİ.
    Mesele bu. ÇEKİN GÜVENİRLİLİĞİ. “Ben Çekin ekonomi için gerekli bir enstrüman olduğuna inanmıyorum.” (ofluoğlu)
    Ne yazık ki piyasalar ve hükümet sizinle aynı kanıda değil. Piyasaların ucuz krediye ihtiyacı var. Hakiki anlamda bu kredi temin edilebiliyor. Mesela hükümet KOBİ DESTEK Paketini genişleterek esnafa bile bu krediden yararlanma hakkı doğurdu. Ancak bu krediye erişim şartlara ve zorluklara bağlı. Oysa çek böyle değil ve kolay elde edilen bir kredi vasıtası. ÇEKLE BORÇLANMAK.
    TARAFLARIN GÖRÜŞLERİ
    YARGITAY BAŞKANININ ÖNERİLERİ
    07 Haziran 2009 / 11:45
    Yargıtay, ”çekin karşılıksız çıkması ile ilgili sorumluluğun suç olmaktan çıkarılarak, bu durumun, ”idari para cezası” veya ”idari tedbiri gerektiren bir kabahat” ya da her iki unsuru kapsayacak şekilde düzenlenmesini istedi.
    ”Bir ticari ilişkiden kaynaklı borcun yerine getirilmemesi ve suç olarak tanımlanması mümkün görülmemektedir. Suç genel teorisindeki sorumluluk esaslarına aykırı bir şekilde suç tipi tarif edilmektedir. Karşılıksız çıkan çek nedeniyle milyonlarca şikayet ve soruşturma sonucu kamu davası açılmaktadır. Bu durum Cumhuriyet savcılarının ve mahkemelerin ağır iş yükü altında kalmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle çekin karşılıksız çıkması ile ilgili sorumluluk, suç olmaktan çıkarılarak idari para cezasını ve/veya idari tedbiri gerektiren bir kabahat olarak düzenlenmelidir”
    İLERİ TARİHLİ ÇEKLERE DÜZENLEME İSTEĞİ-

    Tasarıya konulacak geçici bir hükümle, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra düzenlenecek çekler açısından ileri tarihli çekin yasaklanmasını isteyen Yargıtay, yazısında şu görüşlere yer verdi:

    ”Zira, ileri tarihli çek uygulaması çekin işlerliği ve güvenirliğini ortadan kaldıran bir uygulamadır.
    İŞTE AŞŞAĞIDAKİ HUSUS SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ KİLİTLEMEKTE VE TARTIŞMAYA AÇMAKTADIR.
    Türkiye;de yanlış yerleşmiş bir teamüldür. Vadeli ödeme seçeneğini kabul eden kişilerin başvuracağı ödeme aracı çek olmamalı; bono ile bu amaç sağlanmalıdır. Çekin para gibi seri ve güvenli bir ödeme aracı haline getirilmesi, ancak buna her ne koşulda olursa olsun olanak sağlamak yerine kural olarak ileri düzenleme tarihli çekin düzenlenmesinin yasaklanması ve bu kanunun korumasından yararlanılamaması ile mümkündür. Piyasalarda en çok mağduriyete yol açan da ileri tarihli çeklere cevaz verilmesidir.”
    HÜKÜMETİN TAVRI;
    Hükümet ise bu fikre karşıdır. Çekde güvenirliliği temin etmek peşindedir. Hükümete ve görüştüğüm ticaret odası başkanlarının görüşüne göre ÇEK PİYASALARIN VAZGEÇİLMEZ BİR ENSTÜRÜMANIDIR. ÇEKİN GÜVENİRLİLİĞİ İÇİN YENİ BİR FORMÜL BULUNMALIDIR.
    BU FORMÜL NEDİR.
    TARAFLARIN HEPSİNİN ORTAK MEMNUNİYETİNE DAYALI BİR FORMÜL.
    ADALET BAKANI; “cezalar yeterince caydırıcı ve etkili değil.”
    “BANKALARIN SORUMLULUKLARININ ARTIRILMASI. HER ÖNÜNE GELENİN ÇEK KULLANMAMASI VE ÇEK YASASI İÇİNDE SUÇ UNSURUNUN CEZA YASASINA UYARLANMASI”
    ADALET BAKANININ AÇIKLAMALARINI HATIRLAYINIZ
    Çeklerin, terörün finansmanında kullanıldığı belirlendi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı, yeni düzenleme yapıyor. Adalet Bakanı Bakan Sadullah Ergin, “Yasal düzenlemeyle çekin kara paranın ve terörün finansmanında kullanılmasının önüne geçilecek” dedi. Yeni hazırlanan tasarıyla çek hamilini, sadece karşılıksızlığa ve hesabın sahteliğine karşı korumakla yetinilmediğini ifade eden Ergin, keşidecinin hukuka aykırılıkları, perdelemeleri, başkasının arkasına gizlenmeleri, kısaca hileleri karşısında da hamilleri ve piyasayı gözeten hükümlere yer verildiğini açıkladı. Ergin, tasarıyla kara paranın aklanması ve terörün finansmanı konusunda da düzenlemeye gidildiğine dikkat çekti. Bakan, şunları söyledi:
    Ergin, “Ancak hapis cezasına rağmen piyasada karşılıksız çek miktarı artmış, ceza davaları önemli rakamlara ulaşmıştır. Son 20 yıl içinde kanunun üç defa değiştirilmesi üç kez Anayasa Mahkemesi’nin incelemesine konu olması nedeniyle yeniden yasanın düzenlenmesi gündeme gelmiştir”
    HAZIRDA BİR TANE YASA TASLAĞI VAR. DEVLETİN İNTERNET SİTELERİNDE MEVCUT. AYRICA YENİ BİR TASLAK DA SÜMENDE BEKLİYOR
    Adalet Bakanlığı, yeni düzenleme yapıyor.(HÜRRİYET)
    ŞİMDİ ÇOK GÜVENİLEN AVUKATIN SAÇMALIKLARINA BAKIN. SİTESİNDE YAZMIŞ.
    – Çek mağdurları Derneği gibi, kendimize bir kimlik atayan, bir oluşum içinde değiliz.
    (İLLEGAL DERNEK OLMAZ DİYE KARŞI ÇIKIYORDU. ŞİMDİ DERNEĞE KARŞI. SORU 1-HANGİ MAKSATLA?)
    Bloglarda küresel ekonomik güçleri v.s hedef alan yazılar yazmak hedefi karartır, güçleri zayıflatır, düşman cephesini büyütür. Bu nedenlerle
    Bankalar Birliği önüne siyah çelenk koymak, Türkiye Barolar Birliği önüne siyah çelenk koymak,

    CHP yi gerçek dışı, uydurma haberlerle suçlamak, Türkiye İş Bankasını karşıya almak gibi öneriler son derece de yanlış, hedef karartan, hareketi güçsüzleştiren önerilerdir.

    Salt Çek Mağdurları Hareketi için dernek fikri uygun değildir.
    BANKALARIN HEDEF ALINMASI ÇOK DOĞRU BİR TAVIR DEĞİL, BANKALAR OLUMSUZ BİR ETKEN AMA LEHE ÇEVRİLEBİLİR.

    Bankaların hedef alınması da çok yerinde bir tavır değil. Ben Çekin ekonomi için gerekli bir enstrüman olduğuna inanmıyorum. (SORU 2-NEDEN?)
    ADALALET BAKANININ ÇEK TERÖRÜ FİNANSE EDİYOR İDDİASI KAMUOYU YARATMAYA YÖNELİK PROPAGANDADAN İBARET (SORU 3- NEDEN BİZ PROPAGANDA YAPINCA DÜŞMAN ÇOĞALTMAK OLUYOR?)
    BLOGLAR ETRAFINDA ORGANİZE OLAN MAĞDURLAR ÖNEMLİ ŞEYLER BAŞARDILAR. BÜYÜK ÇEK MAĞDURU POTANSİYELİNE YÖNELECEĞİZ.
    ZOR DURUMDAKİ KOBİLERLE İLK İSTANBUL TOPLANTISI EYLÜLÜN SON HAFTASI. (SORU 4- HANGİ EYLÜL DE OLACAK? HANGİ KOBİ KENDİNİ TEŞHİR EDECEKDE KREDİSİNİ DÜŞÜRECEK.)
    Köylü ne demiş Muharrem Sarıkaya: “Yargıtay’dan rica ettik LEHE KARAR VEREN MAHKEMELER DURDURULDU.” Bu ne? Bu bir cehaletten öte bir şey, söz bulamıyorum söylemek için. Be hey cahil YARGITAY RİCA İLE KARAR MI VERİYOR?
    BE HEY CAHİL YARGITAY DAİRE KARARLARI ESAS MAHKEMELERİNİ BAĞLAR MI? (SORU5-GERÇEKLERDEN HABERİN VARMI? ŞU ANDA YENİ YARGI DÖNEMİNDE BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI TARTIŞMALARI NİÇİN YAPILIYOR. BİR GECEDE NASIL MAHKEME BAŞKANI HAKİM DEĞİŞİP BERAT KARARI VEREBİLİYOR.?)
    SON SORUM SİZLERE DOSTLARIM. SİZLERİ BİRLİĞE ÇAĞIRIYORUM . BU BİRLİKTELİĞİ DERNEKLE VE YETERLİLİĞİNE İNANDIĞIMIZ AVUKATLARLA YAPACAĞIZ.
    HIRSA KAPILIP BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNE UYMAYAN, YETERİ KADAR BİLGİYE SAHİP OLMAYAN. BU BİLGİLERE SAHİP OLSA BİLE MAKSATLI SAKLAYAN AVUKATLARLA DEĞİL.
    Karşılıksız çek ekonomiyi değil alacaklıları koruyor. Adli para cezalarından hazineye giden para devede kulak bile değil. 3167 sayılı kanunun adı ÇEK HAMİLLERİNİ KORUMA…

    Babacan ortaya bir laf attı siz de oltaya takıldınız.
    “YARI CAHİLLER CAHİLLERDEN DAHA TEHLİKELİDİR”(OFLUOĞLU)
    Madem Ekim ayı için söz alınmış tekrar soruyorum o zaman sıkıntı nerde? Herkes keyfine baksın. Hele apo bir açıklasın isteklerini o zaman Ağustos bilemedin Bayrama kadar iş tamam..Boş verin siz çek mağdurları, yatın, keyfinize bakın Burhan abiniz işi bağlamış.
    EKİM AYINDA NE OLABİLİR
    Zor bir olasılık ama çek kanunu çıkabilir, ama nasıl bir kanun işte bu konuda hayalden öteye elde sağlam bir veri yok. Bu arada kahve kültürü ile bahislere girmek, İşcan ile …yarıştırmak bize yakışmaz. Burası Türkiye, her zaman her şey olabilir, hatta içerdekilerle dışlardakiler yer değiştirebilir…Bize düşen insanların umutları ile oynamak, hayal tacirliği yapmak değil, gerçekleri göstermek ve mücadele yolunu aydınlatmaktır.
    HÜKÜMET SAMİMİ DEĞİL.

    İYİMAYA FAZLA YUMUŞAK VE DAVA ADAMI DEĞİL.

    BÜTÜN BUNLARIN YANINDA BİR DE EKİMDE SÖZ ALDIK ADALET BAKANI SÖZ VERDİ DİYE BLOGLARDA DUYURU YAPARSANIZ REHAVETE, UCUZ BEKLENTİLERE DÜŞER İNSANLAR. BİR ŞOK GEREKİYORDU BEN ONU YAPTIM.(OFLUOĞLU)
    KİMSE HAKKINDA SUUNİYETLİ DEĞİLİM. GÖRDÜM. YAŞADIM. TEST ETTİM VE KESİN KANIYA ÖYLE VARDIM. YUKARDA YAZI İÇİNDE İSBATLARI OLDUĞU GİBİ SİTESİNDEKİ YAZILARIN DA DA TUTARSIZLIKLARI GÖREBİLİRSİNİZ.
    DURUM ORTADA. AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFINA BAKILMAZ. BEN OĞLUMUN DERDİNE DÜŞMÜŞÜM ADAM BANA “PRAVAKOTÖR” DİYOR. ALLAH ALLAH. KİŞİ KENDİSİ GİBİ BİLİRMİŞ KARŞISINDAKİNİ. SENİN MAKSADIN PRAVAKOTÖRLÜK DEĞİLMİ?
    YORUMU SİZLERE BIRAKIYORUM. VE SORUYORUM FİKRİNİZ NE. BİRLİKTELİK ÇAĞRIMA VARMISINIZ?
    SAYGILARIMLA
    BURHAN İŞCAN
    HAK VE ÖZGÜRLÜK SAVAŞCISI YILDIRILAMAYAN YALNIZ KURT.
    DERNEK ONURSAL BAŞKANI ( 0 537 3704830)
    Derneğin adı TESIAD.biz ‘dir. Merkez bürosu İstanbul-Ataşehir ‘dedir.
    Tel 0216 455 39 63-64
    Bürodan Hüseyin bey, Suna hanım ile görüşerek üyelik başvularınızı iletebilirsiniz.

  5. merhabalar,size söylemek istediğim tek şey bu blogun beni inanılmaz derece de rahatlattığı.Yalnız olmadığımı biliyorum.Bir çok kişi ahkam kesip konuları saçma sapan yerlere getiriyorlar ama şu an neler hissettiğimizi neler yaşadığımızı bilmiyorlar.28 yaşında ayakları üstünde durmaya çalışan bayan bi esnaftım.dolandırıldım battım çeklerim yazıldı davalar devam ediyor ve ben evime annemi kardeşimi görmeye bile gidemiyorum.bunun ne demek olduğunu benim gibi yaşayanlar bilir.ne yapacağımı nasıl bir yol izlemem gerektiğini bile bilmeyecek durumdaydım.buraya gelip benim gibi arkadaşları gördükten sonra yalnız olmadığımı gördüm.insanların zaaflarını kullanmayın arkadaşlar.bilginiz varsa yol gösterin yoksa işgal etmeyin

  6. bugünkü yazışmalar sonrasında, bir yanlış anlama olduğunu farkettim.

    Bahsi geçen 100 blogu olan kişiler bu yazıda bahsedilmektedir.

    herhangi bir şekilde bizim dava arkadaşlarımız ile ilgisi yoktur.

    kullanılan rumuz “av.” bir avukat gibi görünmektedir. Elbetteki değildir.

    birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya yönelik olduğu açık bir hareketdir.

    bu yazının altında, sevgili cüneyt ‘inde konu ile ilgili yorumu vardır. Yeterince açıklayıcıdır. kendisinede teşekkür ediyorum.

    • admin // Eylül 7, 2009 4:03 pm

      arkadaşlar,

      yaptığımız iş ve eylem teorimiz doğrudur. Pratik, eylemi şekillendirir. Safları belirler.

      Biz “yaşasın tam bağımsız ve adil Türk Yargısı !” diyerek bu işe girdik.

      İHD bildirimizde olduğu gibi “mücadelede birlikte olduğumuz dostlarımızın bloglarını kardeş blog” olarak lanse ettik.

      Biz barış istiyoruz. Devlet ve halk barışmalıdır diyoruz. Önce biz barışı göstereceğiz.

      Türkiye ‘de karşılıksız çek ve çek yasası olarak yapılan internet aramalarının miktarı bellidir. Bu aramaların %30 ‘u bizden geçmektedir.

      Bu paya gözdikenler vardır.

      Bunlara arasında ucuz hit sağlamak isteyen fırsatcılar vardır. Bunlar yeri geldiğinde pornoda yayınlar, korsan programda sağlar.

      Bir diğer grup, çek mağdurları içinde kendi başına hareket eden küçük izleyiciye sahip bloglardır.

      Bizim kardeş blog diye bildiğimiz blog Cüneyt ‘in yöneticiliğini yaptığı ve dürüstlüğünden-çizgisinden şüphe etmediğimiz blogdur.

      Yukarıdaki DERNEKCI blog ve bir kaç blog Cüneyt ‘in adını kullanmaktadır. Yazılar altında ki taglar, isimler doğrudan cüneyt ‘i işaret etmektedir.

      Benim bildiğim Cüneyt, bir yol arkadaşıdır. Böyle işlere girmez. Girmeyeceğinide biliyorum.

      Bazı kişiler, çeşitli nedenlerle mağdurların durumundan istifade etmeye çalışmaktadır. Kötü olan şudurki wordpress ‘den rumuzlarını doğrulattığım bu kişiler kim-ne olduklarıda açıkca bellidir.

      Mücadele düzene karşıdır. Çek mağdurları, düzenin kurbanlarıdır. Global finans piyasalarının kurbanıdır. Savaş büyüktür. Düşmanlar zengindir ve güçlüdür.

      Böyle iken, bloglar arasında bir tartışmayı başlatmaya çalışan bu şirin arkadaşları inançlarına göre nereye istiyorlarsa oraya havale ediyorum.

      Bu çirkin sataşmalarda, sevgili Cüneyt ‘in adını kullanmalarına üzüldüm. Cüneyt ‘inde gerekli önlemi alacağını biliyorum.

  7. KARDEŞİM ADMİN;

    DİĞER BLOGLARDAN DERNEĞE KAYDOLACAK ARKADAŞLAR SORUYOR. VE BEKLİYORLAR.
    1-DERNEĞİN ADI
    2-YERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ,
    3-ÜYE OLMA ŞARTLARI
    4-ÜYELİK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR
    5-YAPILACAK İŞLER
    6-DERNEK TÜZÜĞÜ

    LÜTFEN ACELE EDELİM.
    KATILIM ÇOK FAZLA OLACAK. TAHMİNLERİN ÇOK ÜSTÜNDE.

    ÇÜNKÜ AKLIN YOLU BİRDİR.

    BİRLİKTEN GEÇER.

  8. BİZİM ENÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BİRLİKTİR.BUNUN İÇİN İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY DERNEKTİR.ONUDA KURDUK.
    KİMSE ÇENESİNİ YORMASIN.

    DOĞRUSU BUDUR. BU OLACAKTI VE OLDU.

  9. DOSTLARIM;
    SAYIN BAŞKANIM, DEĞERLİ DERNEĞİMİZ ÜYELERİ

    DERNEĞİMİZİN KURULMASINA LÜTFEN HIZ VERELİM.
    DERNEKÇE ÇALIŞMALARIMIZ GEREKEN ÇOK ÇALIŞMALAR VAR.
    ÖRNEĞİN ;
    HATIRLARSANIZ TÜKETİCİLER BİRLİĞİ ONURSAL BAŞKANI SAYIN AV. BÜLENT DENİZ BEYLE BEN SKYTÜRKTE BİR PROGRAM YAPMIŞTIK.

    ŞİMDİ DE DERNEĞİMİZ SAYIN SÖZCÜLERİ YAPABİLİR FIRSAT ÇOK. ÖRNEK YUKARDA.
    SAYGILARIMLA

  10. Çek ve senetteki güven sorunu piyasaları sarsar
    Piyasalarda kriz dolayısıyla yaşanan güven sorunu protestolu senet ve karşılıksız çek rakamlarına da yansıdı

    ANKARA (A.A)
    Şirketler kesiminin performansı ve bu kesimin mali piyasa risklerini gösteren protestolu senetler ve karşılıksız çekler, küresel krizin yoğun bir şekilde hissedildiği 2009 yılında fren tutmadı. 2009 yılının 7 aylık döneminde protestolu senetler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29.2’lik bir artışla 4 milyar 564.7 milyon TL’ye ulaştı. 2008 yılının 7 aylık döneminde 865 bin 351 olan protestolu senet sayısı 2009’un aynı döneminde 951 bin 624 oldu. 2009 yılının 7 aylık döneminde karşılıksız çek sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artarak 1 milyon 234 bin 48’e çıktı. Geçen yıl aynı dönemde karşılıksız çek sayısı 827 bin 101’di. 2008 yılı sonu itibariyle bir önceki yıla göre yüzde 16’lık bir artışla karşılıksız çek sayısı 1 milyon 537 bin 194 olarak gerçekleşmişti.
    DÖNGÜ BİTECEK

    Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, verileri değerlendirirken, sorunun ortada olan güven bunalımından kaynaklandığını söyledi. Krizin zamanla Türkiye’ye özgü bir hale dönüşeceğini savunan Kaya, bu protestolu senet ve karşılıksız çeklerle yeni bir dalga geldiğini söyledi. “Mal almak için zaten tedirgin olan esnaf bu şartlarda varolan ürününü de deposunda tutacak” diyen Kaya şöyle devam etti: “Hal böyle olunca mal döngüsü de kısırlaşacak. Bu da üretimi yansıyacak”

  11. Bir noktada Cüneyt ile farklı düşünüyorum.

    Ortada bir rant var. Bizim kullanmadığımız, bir rant var.

    çek yasası mağdurları tarafından izlenen bir blogdan nasıl rant sağlanır ?

    onuda bir sonraki yazıda anlatalım.

    Kopyacı arkadaşlara konu çıksın 🙂

    • bizim gündem başlıklarımıza ve içeriğimize ağzı sulanan web yöneticilerinin bildiği bir kaç konu var.

      -2009 yılında bu blog 3 kez dünyada ilk 1000 blog arasına girdi.
      -whitehouse blog tracking adı verilen bir servis var. Dünyadaki en aktif blogları listeliyor. Biz iki kez bu listeye girdik.
      -İnsan hakları konusunda Türkiye ‘de en aktif mecralardan birisiyiz.
      -Blogculuk dünyadadki popüler bireysel eylem mecrasıdır.

      ana sayfamız google tarafından günde 10-15 kez okunuyor.
      Örneğin Hürriyet günde 15-20 kez okunmaktadır.

    • Biz ticaret adamlarının üzerinden rant sağlamayı düşünen varsa kimlerle dans ettiklerini bilmiyorlar.Biz toplumumuzla gerçek sıkıntılarımızı paylaşmak onları yanımıza alarak ticaret adamlarının sorunlarını çözmek amacındayız.İnsanlarımızın sağduyularını kulanmaz ve kimsenin kullanmasınada izin vermeyiz.
      O tür niyeti olan kimse hemen vazgeçsin .Başka kapıya .Burda ekmek yok

      sevgilerimle

      • ticaret adamlarının mağduriyeti üzerinden rant sağlamak isteyenler vardır.

        Ne acıdırki, bu ortamda , bu ekonomik koşullarda

        ticaret adamları ile iş yapmak değil
        onların mağduriyetlerini haber yapmak daha çok okuyucu bulmaktadır.

    • sigara yasağı, biskrem gibi konu dışı başlıklarda bile yer ettik 🙂

      Adalet bakanlığı çalışanları tarafından defalarca işaretlendik.

      IMF ‘e karşı direniş, Dünya Barış Günü, Uygur Türklerine yapılan zulüm, Müzik gibi pek çok konuda ilgi gördük.

  12. Arkadaşlar çatlak sesler bir süre sonra pırıl pırıl Akan mücadele sesleri arasında yok olacaktır.
    Kimse akan suyun önünde duramaz.Bu tür olumsuz negatif düşünceler bi süre sonra derneğimizi, birleşmemizi ,yardımlaşmamızı kabul edecek onlarda aramızda yer almak isteyeceklerdir.
    BİZİM ENÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BİRLİKTİR.BUNUN İÇİN İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY DERNEKTİR.ONUDA KURDUK.
    KİMSE ÇENESİNİ YORMASIN.
    Sevgiler

  13. Merhaba Arkadaşlar..
    Bloglarda Cuneyt ismi fazlaca kullanılmaya başlamış
    Başta ismimin fazlaca zikredilmesinden pekte memnun olmadığımı ifade edeyim.
    Bu tip tacizlere karşı ilk defa maruz kalmıyoruz, hatta bağışıklık bile yaptı denilebir.
    Bloglar arasında bir rant savaşının olduğunu sanmıyorum, ortada bir rant varda bizmi göremiyoruz?
    Aslında bana göre olayın en düşündürücü yanı “cek mağdurları blogunun” diğer bloglar tarafından tag olsun, etiket olsun yazı içeriği olsun fazla kullanması, sevgili admin kardeşim, bu konuda bir cevabınız varsa memnuniyetle cevabınızı duymak isterim.
    Bu ifadeyi fazlaca kullananlar hangi amaçla kullanırlar hep merak etmişimdir, yani amaç nedir çözemedim..

    Tabiki ortaya ne bırakırsanız onu alırsınız, bunun gibi klasik lafları aramızda konuşmaya gerek yok..
    Ama kardeş blog diye ifade ettiğiniz çek mağdurları blogda da bir ekip var, insanlar var internet ortamında dilediğiniz gibi blog açarsınız, yani bunları sınırlamak hem imkansız hemde, ne diyeceğiz insanlara blog açmayın, kardeş blog var, bilemiyorum.
    O kişilerde bloglarda okuyor yazıyor, olayları değerlendirme şekillerini, ruh hallerini olaylara bakış açılarını eylemlerini ve tavırlarını, bilemiyorum.
    ayrıca bunlara da ayıracak ne vaktim var nede kafamı yoracak durumum var.
    Aslında yapılması gereken en iyi şey, herkes kendi mecrasında eylemlerini sürdürsün, çünkü kör çekişmelere anlamsız çatışmalara ayıracak vaktimiz ve gücümüz yok.
    Çek mğdurları blog kendi mücadelesini ekardeş blog olarak sizlerde kendi mücadelenizi verin, sonuçta gerçekleştirmek istediğimiz amaç hedef aynıdır.
    Kazanılacak başarı, o başarıyı kazananların olsun
    Herkesin işi gücü yolu açık olsun, yapılacak her eylem, hareket ve girişimlerde başarılı olmalarını olmamzı tüm kalbimle dilerim
    Allah yardımcımız olsun..

    • cüneyt merhaba,

      Bizim blog iyidir. Hepsinden daha iyidir 🙂 Yazmak zevklidir :))

      sevgiler

    • Bu konuda yayın yapan, özgün içeriğe sahip olan BENİM BİLDİĞİM üç tane blog vardır.

      içimizde en hukukcu olan Rahmi beydir.
      bu konuda en uzun süredi yapan blogcu Admin ‘dir.
      Cüneyt ‘in yolculuğu daha değişiktir. Bir anayasa blogunda başlayan mücadeleyi sürdürmektedir.

      İçimizde en büyük Rahmi bey, En küçük Cüneyt ‘dir.

    • cüneyt şu sözünden


      çek mağdurları blogda da bir ekip var, insanlar var internet ortamında dilediğiniz gibi blog açarsınız, yani bunları sınırlamak hem imkansız hemde, ne diyeceğiz insanlara blog açmayın, kardeş blog var, bilemiyorum.

      O kişilerde bloglarda okuyor yazıyor, olayları değerlendirme şekillerini, ruh hallerini olaylara bakış açılarını eylemlerini ve tavırlarını, bilemiyorum.

      anladığım doğrumu ? Beni rahatsız eden davranışları yapan bu kişiler kardeş blogda görevli ekiptendir.

      Bazı hareketleri kontrolden kaçıyor.

      doğrumudur ?

      • şirin arkadaşlar derken haklıymışım 🙂

        iki farklı e-posta adresi kullanan, iki ayrı IP bloğundan iki ayrı kişi olması gerekiyor.

        birisi japonca nickname kullanıyor.

        bende çin eğitimi gördüğüm için ilgimi çekti 🙂

  14. bu yazım şahsınıza değildir sadece içimden gelenleri size aktardım lütfen yanlış anlaşılmasın

  15. peki sayın admin kişiler hakkında güzel konuşuyorsunuz bizlerde kimseye karşı değiliz o zaman neden işcanın yazıları silindi neden işcana laf salatası yapan arkadaşların yazısı kaldı şimdi herkes iyi kardeşde hatalı oldukları zaman uyaran bizler kötü kardeşmiyiz sorarım size ben olayları hiç bir zaman kişiselleştirme taraftarı olmadım hep buna karşı çıktım ama nedendirki hep bizler kötü olduk bazı şeyleri gerek ilk siteden gerek diğer sitelerden aylardır sizde taki p ediyor ve kişileri biliyorsunuz lütfen sizden ricam artık iyiyi kötüyü bilerek yorumlar yapın bu iş pc başında oturup ahkam kesmekle olmuyor kişileri sindirme çabası ile olmuyor bizler buralara kadar çabalar ile geldik bizlere neler söylendi yılmadık sadece muhatap almadık almayacağızda şimdiye kadar bilinen isimlerin hepsi kayboldu yazmaz oldu bunun nedenini siz biliyorsunuz zaten

    • emir48 // Eylül 7, 2009 4:18 pm | Yanıtla

      bu yazım şahsınıza değildir sadece içimden gelenleri size aktardım lütfen yanlış anlaşılmasın

      • ben yukarıdaki bölümü bilmiyorum.

        Cüneyt ‘in blogunda yorumların silinmesi vs gibi bir durumu diyorsunuz sanırım. Kendi kararlarıdır. Kendi kurallarıdır. Kuralları beğenmeyen yorum bırakmasın oraya.

        benim bu iş için ayırabildiğim, çok vakit yok. heryeri izleyemiyorum.

        ben özgürlükcü çizgiyi benimsiyorum.

    • Benim mücadelem 2009 ile başlamadı.

      Anlattım daha önce.

      2001 yılında icra dairelerinin önünde mağdurlara broşür dağıttık.

      üye olduğum hukuk sitelerinden, alacaklı avukatı diye kovuldum 😦

      2005 yılında çek yasası için blog açtım. Blog ilgi çekmedi. Avukatlar arası paslaşma yeri oldu.

      sonra daha çizgisi olan bir blog açtım. O blogda A. Hoca nedeniyle kapandı.

      bu bloga yerleştim. burada ikamet ediyorum.

      benimki basit ve sıradan bir hikayedir. Sizlerin hikayeleri ve katkısı bu blogu okunur hale getirdi.

    • çek mağdurları derneği cüneyt diye blog açmak ise kötüdür.

      daha ağır lafı blogda söyleyemiyorum.

      çünkü amaç, mağdurları KANDIRMAKTIR.

  16. arkadaşlar,

    yaptığımız iş ve eylem teorimiz doğrudur. Pratik, eylemi şekillendirir. Safları belirler.

    Biz “yaşasın tam bağımsız ve adil Türk Yargısı !” diyerek bu işe girdik.

    İHD bildirimizde olduğu gibi “mücadelede birlikte olduğumuz dostlarımızın bloglarını kardeş blog” olarak lanse ettik.

    Biz barış istiyoruz. Devlet ve halk barışmalıdır diyoruz. Önce biz barışı göstereceğiz.

    Türkiye ‘de karşılıksız çek ve çek yasası olarak yapılan internet aramalarının miktarı bellidir. Bu aramaların %30 ‘u bizden geçmektedir.

    Bu paya gözdikenler vardır.

    Bunlara arasında ucuz hit sağlamak isteyen fırsatcılar vardır. Bunlar yeri geldiğinde pornoda yayınlar, korsan programda sağlar.

    Bir diğer grup, çek mağdurları içinde kendi başına hareket eden küçük izleyiciye sahip bloglardır.

    Bizim kardeş blog diye bildiğimiz blog Cüneyt ‘in yöneticiliğini yaptığı ve dürüstlüğünden-çizgisinden şüphe etmediğimiz blogdur.

    Yukarıdaki DERNEKCI blog ve bir kaç blog Cüneyt ‘in adını kullanmaktadır. Yazılar altında ki taglar, isimler doğrudan cüneyt ‘i işaret etmektedir.

    Benim bildiğim Cüneyt, bir yol arkadaşıdır. Böyle işlere girmez. Girmeyeceğinide biliyorum.

    Bazı kişiler, çeşitli nedenlerle mağdurların durumundan istifade etmeye çalışmaktadır. Kötü olan şudurki wordpress ‘den rumuzlarını doğrulattığım bu kişiler kim-ne olduklarıda açıkca bellidir.

    Mücadele düzene karşıdır. Çek mağdurları, düzenin kurbanlarıdır. Global finans piyasalarının kurbanıdır. Savaş büyüktür. Düşmanlar zengindir ve güçlüdür.

    Böyle iken, bloglar arasında bir tartışmayı başlatmaya çalışan bu şirin arkadaşları inançlarına göre nereye istiyorlarsa oraya havale ediyorum.

    Bu çirkin sataşmalarda, sevgili Cüneyt ‘in adını kullanmalarına üzüldüm. Cüneyt ‘inde gerekli önlemi alacağını biliyorum.

  17. BURHAN İŞCAN

    selamlar;
    “SEN NEYMİŞSİN BE ABİ”
    bir kere daha yineliyor ve altını çooook kalın çiziyorum.
    ZAMAN
    üstüne and eden ALLAH’a hamd olsun ki zamanı sabredenlere çok güzel hakem ve hakim kılmış.

    zamanla doğrular hep haklı yanlışlarda hep rezil olur.
    örneği burda
    meğer 5. ayda ortada dernek varmış. ben altıncı ayda bilmeden derneğin ismini söylemişim. dernekbaşkanıyım demişim. neler olmuş neler .
    ve bunlar MÜSLÜMAN OLDUKLARINI İDDİA EDİYOR.
    zamanla onun doğruluğunuda göreceğiz.

    YOLA DEVAM.
    ASLI ÇIKMADAN KOPYASI ÇIKYORSA
    ASLI KİMBİLİR NE OLUR.

    YALNIZ KURT BURHAN İŞCANIN BİR KOPYASI VARMI ACABA.
    BU GİDİŞLE O BİLE OLUR.

    yola devam herkese selam

  18. bizim yolumuzu kesemez onlar aylardır bulaşmadıkları kişi kalmadı neden hep ben dediler liderlik kavgası ettiler şimdi hepsi koptular ama bizler yine bir aradayız dün burhan abi ağızlarının payını verdi arkasından ben yazdım ama sonra yazıları sildiler aylardır yaptıkları tek şey bu işine gelmeyeni silmek ama bilsinlerki pandoranın kutusu açıldı artık kim kimin ne olduğunu biliyor demiş ya herkes lafını sözünü ölçmesini bilecek onlarda bilseler iyi olur

  19. Hak arama mücadelemize leke sürmeye çalışan bu kişileri protesto ediyorum.

  20. BURHAN İŞCAN

    dostlarım merhaba;
    hayırlı günler. bu gün ankarada’yım. sayın bahçekapılı ile görüştüm. yanımda sadece yusuf bey ve eşi vardı. çiçeğimi ve ucu yanık mektuplarımızı sundum. ilk sorusu “yasa taslağından memnunmusunuz” oldu. asla diye cevap verdim. yargıtay başkanının önerilerinin gözetildiği, sonunda hapislik olmayan cezaların suçun oluşması dikkat edilerek yasaya konulmasını, adli para cezasından vazgeçilmesiniistediğimizi aktardım. sitemizin adresini verdim. sitemizi takipedeceklerini söylediler. dernekçalışmamızı anlattım. dernekolarak da kendilerinitekrar ziyaret edebileceğimizi belirttim. ayrıntılı olarak cuma günü toplandığımızda anlatırım. şu anda ankarada derneğimizekatılacak bir arkadaşın ofisindeyim. sayın şandır’la tekrar görüştüm. selamlarınızı ilettim. takipçisiyiz dediler. sayın bahçekapılının ve sayın şandırın derneküyelerimize selamları var.
    dernek çalışmalrına hızı artırmamız lazım.
    ekim başında yasanın meclise getiriliplehe çıkması için dernekle çalışmalar yapmanın çok avantajları olacak. cuma günü izlenimlerimi geniş olarak canlıcanlı anlatırım.
    sevgili admin
    ayın 15 veya on altısında dernekce bir ziyaretimiz olacak. istanbulda bir noktaya. msn de anlatırım bu aralar msn e sık bak saygılarımla

    • elinize sağlık abi.

      bu Avukat Behram Kaleli ‘nin kurduğu “çek Mağdurları Derneği blogu” konusunda fikriniz nedir ?

      🙂

      Hüseyin beye iletiyorum. 15-16 sını.

  21. Merhaba ,arkadaşlar.Sizlere şunu itiraf edeyim. Başka bir blog a hiç girmedim hiç okumadım hiç yazmadım.Çünkü bu blog da gereken her şeyi buldum ,gerçek mağdurları,haksızlığı kabullenmeyenleri,bir mücadele ruhunu,yasal zeminde hak arama kararlılığını,samimiyeti…..Dernek kurma aşamasından sonra diğer blog ları okuma ihtiyacını hissettim ;tüm samimi unsurlarla işbirliği için.Dernek konusu somutlaşınca diğer blogları okumak zorunlu hale geldi, çünkü dernek herkesin derneği olsun diye kuruluyor,benim bu konudaki yeterli gördüklerimin yeterli olamayabileceği kaygısıyla herkesin görüşlerini okumaya çalışıyorum.Şunu gördüm ;çalıştay da yaptığımız açılım oldukça yeterli imiş onu aşacak bir öneri yada farklı bir yaklaşım göremedim.Tüm arkadaşları dernek çatısı altında birleşmeye eleştirilerini dernek çalışmaları nda yer alarak dile getirmeye çağırmalıyız diye düşünüyorum.

  22. Bugün Özdemir ÖZOK ve Hasan GERÇEKER ‘in konuşmaları var.

    Bizim blogumuz bu isimleri arayınca birinci sayfada çıkıyor.

    Çek yasaı mağdurlarının verdiği mücadeleye , AVUKAT rumuzuyla yapılan darbeler meşhur olacaktır.

  23. bu tür girişimlere KESİNLİKLE o sitelere YORUM BIRAKARAK, ZİYARET EDEREK tepki göstermeyiniz.

    zaten bunu istiyorlar.

    sizi oraya çekmeye çalışıyorlar.

    niye oraya çekmeye çalıştıkları, kim olduklarına göre değişir.

  24. her mücadelede, eylem kırıcılar çıkar.

    fakat mağdurların acılarından, zaaflarından faydalanmak vicdansızlıktır.

    • Birileri yolumuzu kesmeye çalıştığına göre bu yolun sonunda rahatsız olacakları bir şeyler var…Dernek kurarak birleşmemiz ortaya çıktığından beri yıldırma eylemleri daha da hızlandı farkındaysanız.Farklı bloglar,bölücü yorumlar vs.. Korkuları , sömürerek
      insanların posasını çıkaran düzenlerine bir son verme gücümüzden..Onlar yolun sonunda ne olduğunu biliyorlar. Doğru yolda olduğumuzu biz de biliyoruz.O yüzden yola devam … Birleşerek,güçlenerek YOLA DEVAM ARKADAŞLAR

  25. beni rahatsız etmeyen,
    davaya zarar veren bir konudur.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz