AIHM


Açık Mektup

Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.  Anayasa’ nın bana verdiği  hak ve ödevlere göre aşağıdaki açıklamayı kendi hür irademle yapıyorum .

Söylediklerimin tek dayanağı  Yargıtay başkanı Hasan GERÇEKER, TBMM Adalet komisyonu başkanı Ahmet İYİMAYA,  Prof. dr. Ahmet SÖZÜER ‘in resmi açıklamaları ve 3167 numaralı çek yasası için Adalet komisyonu raporları ve meclis tutanaklarıdır.

Görüşlerimi TC Anayasası, Türk Ceza Kanunu,  Çek Yasası,  Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi  ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını kullanarak  ispatlayabileceğime inanıyorum.

Çek yasasının uygulanması sırasında bazı yanlışlıklar olmuş ve bu yanlışlar nedeniyle insan hakları ihlalleri gerçekleşmiştir.  İhlaller sonucunda alacaklı ve borçlu tarafda çek mağdurları oluşmuştur. Bölge milletvekillerime mektup yazarak çözüm için ısrar etmelerini rica ettim. Bu yanlışların yeni çek yasası ile düzelmesini bekliyordum.

TBMM ‘nin tatile girmesi ile birlikte makul sürede çözüm olasılığı ortadan kalkmıştır.  AIHM ‘e bireysel başvuru hakkımı kullanarak uğradığım zararın tazminini istiyorum.

AIHM Başvurum kabul edilirse,  koşullarımı kabul eden bir avukata davamı takip etmesi için vekalet vereceğim.  Alacağım tazminatın %1 ‘ini  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağım.

Bana bu süreçte yardımcı olan hukukculara emeklerinin karşılığı ödeme yapabilecek durumum yoktur.  Gelişen koşullara göre emeklerinin karşılığını ödemeye çalışacağım.

Benzer durumdaki arkadaşlarımın, bu blog üzerinden bilgi paylaşımı ile bana katılmasını öneriyorum.

Birlikte başarabiliriz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bireysel olarak başvuru gelişmelerini buradan izleyeceğiz.

Diğer eylemlerimiz.

Eylem saati geldi. Mektubun ucunu yakıyoruz …

Birlik zamanıdır: Ucu yanık mektuplarımız ve elimizde çiçekler ile Burhan babayla birlikteyiz.

Vakit tamam. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru hakkı doğmuştur.

2 responses to “AIHM

  1. kesinlikle aıhm başvurulmalı.şuan ceza evinde bulunanların haklarını geriye kim hangi kurum verecek.TCK nın 5838/18. maddesi (kanunsuz suç ve ceza olmaz) hükmünü koyanlar şuan nerdeler.ANAYASA mızın 38.maddesi gayet açık ve net.ama kime nasıl dert yanıcaz bunuda bilemiyorum.

  2. slm arkadaşlar çekte hapis cezasının kalkması için eylem yapalım