Görünen yol belli olmuştur. Çek mağduru için bekleme zamanı değildir.


Görünen yol artık belli olmustur…Hukumet cezadan yanlı bir tavır izliyor vede yasayı oyle cıkartacağa benzıyor maalesef politikacılar politıkacı gibi davrandılar ..bugune kadar ne denıldı de yerine getirldi..politikacıların bazı insanlara vaad ettiği sözler mağdurlarda bir bayram havası yaratmıstı dün bir arkadasımızın anlattığına göre cezaevlerınde cantalar bile toplanmış..sebep ne umutsuz vaatler..yolumuz cok uzun belki uzun zaman alacak..meclisteki insanlar vekil hepsi ..düşünün biri sızden bir sey istese ve her dakıka arasa ters teper telefonunuzu kapatırsınız..belki dıyeceksınız kı yapmak zorunda yargıtay baskanı acıklama yaptı su acıklama yaptı bu acıklama yaptı ama bır gercek var bunca acıklamalara rağmen en basıtı yargıtay 10 cu dairesi bizzat kendısı hala cezaları onamakta olduğunu gostererek cezacı bir zıhnıyete sahıp olduğunu gostererek hukumete de bu konuda cesaret vermiştir..maalesef yargıtay gene gecmış zamanda ekonomık durumu tartısmıstır ve bu konu hakkında yorum yapmıstı halbukı yargıtayın gorevı nedır hukuktur fakat su anda maalesef ülkemizde boyle bır hukuk yoktur..karsılıksız cek davaları arastırlmadan yargısız infaz şeklinde tek tek bıtırılmekte ve adaletsız bir sekılde sonuclara meğil vermektedir..bundan sonrakı yolumuz gercekten cok uzun ..artık telefonla konusarak bu vekillere bir sey anlatılamaz baslarda doğru bır harekettı ama bundan sonra uzun bır hukuksal mucadeleye gireceğiz sonucta yargıtayda bekleyen dosyalarımızın dönüşü 2-3 seneyi bulacak …bıze en buyuk destek muhalefetten gelmesi gerekecek cunku muhalefet bu cıkacak yasayı anayasa mahkemsıne tasıyacaktır ..bırlığımızı butunluğumuzu kaybetmeyelim ve hukuksal mucadelemıze devam edelim

 

erkan şat, 10.kasım.2009

 

insanlık onuru borca hapisi yenecektir. insan haklarıyla insandır.

canlarımız içeride bugün canımız yemek çekmiyor. bir gün yeme, cezaevine selam söyle.

12 responses to “Görünen yol belli olmuştur. Çek mağduru için bekleme zamanı değildir.

  1. Sayın içişleri bakanı açılımdan soz ederken anayasanın ilk 3 maddeası harıc sıvıl demokratık bir anayasadan bahsettı peki hala çeke hapis olan bir yasanın olduğu devlette boyle yenı bir anayasa mümkün müdür

    • Bu ülkede minicik ellere taş tutturanlara değil,tutan ellere hapis cezası veriliyor.
      Bu ülkede sahtekarlara,dolandırıcılara,vurgunculara değil dürüst,ahlaklı,vicdanlı insanlara hapis cezası veriliyor.
      Bu ülkede dağdan inen teröristlere değil,
      evine ekmek götürmek için çabalayana,
      Ülkesine katma değer kazandırmak,istihdam yaratmak istiyene,
      Üretime,kalkınmaya destek vermek istiyene,
      Kardeşçe barış içinde yaşama gönül verene,
      Birlik bütünlük içinde yaşamak istiyene,
      Ne mutlu Türküm diyene
      hapis cezası veriliyor.

      BİR SUÇLU ARIYORLARSA O BİZ DEĞİLİZ.

      CEZALANDIRARAK İSLAH EDİLEMEYE ÇALIŞAN DOLANDIRICILAR BİZ DEĞİLİZ.

      BİZ HALKIZ,MİLLETİZ

      ALACAKLILAR NE OLACAK DEMEYİN SAKIN

      ALACAKLIDA BİZ,BORÇLUDA BİZ

      ASIL DOLANDIRILAN,ALDATILANLARIZ BİZ

      DERDİNİ ANLATAMAYAN ,DİNLETEMEYENLER YİNE BİZ

      ASLINDA DERDİMİZ SADECE HAPİS CEZASI DEĞİL BİZİM.

      GERÇEKTE BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLERE ÖFKEMİZ.

      MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN KENDİ GELİCEĞİMİZ ,ÜLKE GELECEĞİ VARKEN BİZİ BU AMAÇTAN ALIKOYAN,YAŞAMA ÇABAMIZI ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞAN,PARÇALAMAK YOK ETMEK İSTEYENLER YİNE KENDİ
      İÇİMİZDEN SEÇTİKLERİMİZ.

      İŞTE ASIL GÜCÜMÜZE GİDEN BU
      İHANETE UĞRAMIŞLIK DUYGUSU

    • çek kanununa artık ekonomi yönetimi bakıyor.

  2. YÖNETİCİLER UYUMASIN

    BORCA HAPİS kalkmalıdır.
    eğer kalkmazsa hangi af olursa olsun ne olursa olsun 6 aya kalmaz hapishaneler gene dolar.

  3. Esenden Çek Yasası Uyarısı

    Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen bu yılın sanayiciler için zor geçtiğini söyledi. Esen, çek yasası değişmeden ekonominin çarklarının dönmeyeceğini söyledi.

    EBSO eski başkanı, Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Hükümetin, işadamlarının cebine para koyma arayışları yerine, başta çek yasası ve mevcut ekonomik tedbirlerin geliştirilmesine odaklanmasını istedi.
    Çek yasasının borçlu ve alacaklıyı mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi gereğine işaret eden Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Türkiye’de mazlumun yanında olma anlayışı hakim. Borcunu ödemeyen mağdur olarak görülüyor. Bu sorunun kökünden çözümü için Ticaret Kanunu’nda değişiklikler yapılması şart. Şirketlerin kayıt altına alınması, şeffaflaştırılması ve sermayeleri kadar iş yapan bir şekle getirilmesi gerekir. Herkesin boyundan büyük iş yapmaya kalkışması bu tür sıkıntıların asıl kaynağıdır” diye konuştu.Enflasyon oranının bu düzeyde olduğu bir sistemde peşin vergi sisteminin gereksiz olduğunu savunan Esen, “Peşin vergi sistemi, enflasyon rakamlarının yüksek seyrettiği dönemlerde, özellikle devlet gelirlerin aşınmaya uğramaması için yerinde bir karar; ancak bugünkü enflasyon düzeyinde ülkemizde peşin vergi sisteminin uygulanması anlaşılır gibi değil” ifadesini kullandı.

    Plastik fiyatları inişli çıkışlı

    Krizin plastik sektörüne etkilerinden de söz eden Salih Esen, “Krizden bu yana dünya emtia fiyatları, plastiğin hammadde fiyatlarının inişli ve çıkışlı bir grafik izlemesine yol açtı ve doğal olarak uzun vadede satış yapan firmalar, bu durumdan olumsuz etkilendi. Önümüzdeki dönemde ekonomik hareketliliğin daha stabil olacağını düşünüyorum” dedi.

    12.09.2009 Hürriyet Ege

  4. Ticaret yapmak bu ülkede herhalde en büyük tehlikedir bence ..senelerce dürstce ticaret yapan insanlar krızlerde devletın yanlış ekonomi yönetimi yüzünden batmışlar ve çekleri bir şekilde karşılıksız cıkmıştır ..ve tüm bunların netıcesinde alacaklı ile borclu aralarında antlaşamadıklarından dolayı sonucta devletın istediği adlı para cezası benım tabirimle haracı ödeyemediklerinden dolayı cezaevlerıne giriyorlar..şimdi 2009 senesi sonuna kadar çekler vadelidir damgasını resmen yemişlerdir yanı bu sene itibari ile çek vadeli bir ödeme aracı olmuştur.Yıne ben kadıköy 2 . sulh ceza mahkemesinde çek kocanını teslim etmedığımden dolay davaya davet edilmiştim. Hakim bana sordu neden teslim etmedin efendım dedim çeklerimi ileri vadelı kestığımden dolayı banka benden çek karnemi geri talep ettiğinde koçanda yaprak kalmadığı için teslim edemedim dedim..bu ifademe dayanarak hakim beraat verdi aksı taktırde 475 tl adli para cezası vermesi gerekirdi..şimdi burada hakimin ifadesi çekin vadeli olduğunu kabul etmesidir aslında..öyle ise bizlere adli para cezası neden veriliyor ..cek artık senet gorevini gormektedir..bankalar rotatif kredide halen 6 ay vadeli cekleri alarak firmalara kredi kullandırmıyorlarmı ..bu neden arastırılmıyor..aynı şekilde aynı krediyi senete karşılık veren bankalar da var..verilen kredi aynı işlem aynı vade aynı biri senet diğeri çek ..ikiside vadeli ama senedi odemezsen ceza yok çekte hapis var…bence çek çeklik vasıflarını yitirmiştir ve sadece bir sözleşme hükmüdür artık..adalet bakanı düşünüyormuş alacaklı alacağını nasıl tahsıl edecek..devletın bir cok kurumu var ssk malıye vs vs vs ..bunlar alacaklarını nasıl tahsıl ediyorsa senetden alacağı olan nasıl tahsil ediyorsa çekler de oyle tahsıl edilecek..çeke itbar azalırmış ..yahu ne alaka tam aksıne koyma hapis cezasını ve sadece bankalar güçlü firmalara ver çek karnesi gör itibar nasıl artacaktır..zaten fırmalar cek karnesı almak ısteyenler hesap hareketlerine bilancolarına ona gore arttıracaklardır ve ınanın bankalar bıraz dıkkatlı davransın tıcaretın hacmı daha cok artar..cezanın kalkmasını istemeyen banka lobısı bu krızın 1 e 1 sorumlusudur ..bu bankalar degılmıdır kredılerı erken kapatmaya cağırdılar ve kapatamayan fırmaların ipini cektiler..ama dansöz gibidir bankacı herseyı menfaatıne gore duzenler ve kacar..

  5. şimdi diyorlarkı 2500 kişiden 1000-1500 kişi cıkacakmış..neye dayanarak..adalaet herkes için olmalıdır ..sonuna kadar mucadeleye devam edilmeli

  6. 2009 u incelemek gerekiyor.

    TCK uyumu yapılmaması basit bir unutkanlık olamaz.
    Peki patent kanunu için istenen gerçekleşti, çek kanunu için niye olmadı ?

    çek kanunu, temmuz da niçin çıkmadı ?

    şimdi niçin çıkacak ?

    • Admin bence yasanın gecikmesinin 2 nedeni olabilir:
      1.Topluca af çıkarmak.Krizinde getirdiği mağduriyetleri gidermek adına birikim olmasını beklemek ve çıkan kanundan mümkün olduğunca fazla kişiyi yararlandırıp hapse girmelerini engellemek. Ben şahsen bunu bugün Ümraniye adliyesindeki bir savcıdan duydum. 200.000 dosyadan bahsediliyor. Bukadar adamı içeri alacak ne koğuş var nede yatıracak ranza. Antalyadaki tüm otelleri hapishaneye çevirseler anca alacak çek suçlularını.
      (bu pembe tablo)
      ama sonra ceza vermeye devam etmek istiyorlar…
      2.Topluca mümkün olduğunca fazla kişiyi borcundan dolayı daha ağır şartlarda içeri atmak.
      (buda kara tablo)

      Çelişki şu: mevcut çek yasasındaki hapis cezasından hükümet memnunsa yani kısaca hükümet hapis cezasının devamını istiyorsa, neden yeni düzenlemeye gidiyor ? Yoksa yeni düzenleme falan yokmu aslında; uyutuluyormuyuz ?
      Yada yeni yasa gerçekten pembe tablo içinmi çıkacak ? Kısaca hapis istiyen bir hükümet neden yasayı değiştirsinki ?
      Bir garipliktir gidiyorya hepimiz için hayırlısı inşallah…

      • yasa ile toplu af (af, genel af, kısmi af, şartlı salıverilme) bunların hepsi olabilir. Tarihe bakınca bunların hepsinin seçim öncesi yapıldığını görüyoruz.

        Demokratik açılım ile şartlı salıverilme sözkonusu olabilirmi ? şu andaki yasalar ile çek mahkumları TCK ‘da sağlanan erteleme vs den yararlanamıyor.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz