çek kanunu ve mağdur sayısı …


ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) – Sayın Bakan, sadece adli para cezasını ödeyemediği nedenle hapis cezasına dönüşen ne kadar dosya vardır? Bunlardan kaç kişi şu anda içeridedir, cezasını çekmektedir?

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Erzincan) – Değerli milletvekilleri, milletvekillerimizin sorularına cevap veriyorum.

Sayın Ali Rıza Öztürk’ün sorusu: Türkiye genelinde tüm ceza davalarında verilen adli para cezaları. Ödemediği için, söz konusu para cezası hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilmiş ve cezaevine giren kişi sayısı yıllar itibariyle, 2008 yılında 15.005, 2009 yılında 17.838 olarak şu andaki kayıtlarda mevcuttur.

2007 de giripte tahliye bekleyenler bu listede yok arkadaşlar. 32.000 den fazla insan ; belki 40.000 kişi bu kanundan yatıyor. Bu rakamın 3-5 misli iş adamıda yakında yatacak. (yatacak yer bulursa) Hapishanelerde yer kalmamış, koridorlarda insanlar nöbetleşe uyuyor. Savcı hakim infaz memuru çeke ceza vermekten bıkmış ama TBMM hala bıkmadan usanmadan devam diyor. Devam çünkü devlet bütçeye ceza gelirleri diye bir bölüm koymuş.

İnanabiliyormusunuz CEZA GELİRLERİ diye bütçe yapmışlar.

İnsan hayatı ve özgürlüğü üzerinden bütçe yapıp para toplayacaklar. Sonra o paraları seçimde partilerine yardım diye devletten geri alıp yeniden iktidar olmak için kömür olarak dağıtacaklar. Kısaca bizim çekler kömür olup yanacak, evleri ısıtacak ama bizim çocuklarımız bizler hapiste sürünürken soğukta oturacak.

Bu nasıl iştir, nasıl devlettir; banka, tefeci faktoring para kazanacak diye çek kırsın, yanına devletide alsın sonra çoluk çocuk belkide 1.000.000 insan devamında rezillik çeksin.

Bide milletin karşısına çıkıp aylarca hapiste çekden sadece 2000 kişi yatıyor diye yalan söylediler.

Sn. vekil Ali Rıza Bey eksik sormuş, daha kaç bin kişiyi içeri doldurup turşu yapacaksınız diye sormak lazım. Yazık değilmi bu insanlara, ailelerine, çocuklarına; hepsimi dolandırıcı bunların ?

serdar isimli blog okuyucusunun  14.aralık.2009 tarihinde bıraktığı yorumdur.

8 responses to “çek kanunu ve mağdur sayısı …

  1. Sayın Admin , CHP’nin kapısını çalmaya hazırlananlım , bu adli para cezasından , Anayasa mahkemesine , geçmişteki yasaya mukabelen 10 yıl önemli değil; çünkü bu adli para cezası AVRUPA hukuk sözleşmelerine ve Anayasaya aykırı bir haldedir anayasal olmayan bir kanun yasal olamaz, , ekonomik bir araç olan çek için adli para cezası ,yada adliyenin yaptırımı olan cezaya bu denli para cezası uygulanamaz, bunu tartışmaya aç , bu açıdan blogu örgütlemeni senden talep ediyorum ..
    hukukcu

  2. sn hukukcu son yorumunuzu görmeden bir yorum yazdım sn acil demokrasiye hitaben
    sizde benim orda sorduğum konuya değiniyorsunuz düşncenizi alabilirmiyim

  3. lütfen bu sitede şu an bu konu hakkında bilgisi olan bilgi versin eşim çekten alanyada yatıyor yanına gidecem ama ne zaman tahliye olacaklar bu yasanın prosüdürü nedir lütfen aydınlatın

    • yasa cumhurbaşkanının onayından sonra yürürllüğe girecek

      • onlar prosüdül bu yasa çıkmıştır resmi gazetede yayınlanırsa iş biter beni dinleyin mesele yasayanın adli patra cezasından anayasal olmayacağı

    • elif yasanın mantığı bu gün git yaraın ödeyemezsen gel bir desıkıntıları var eşine kavuşman için eşinin aşartlı tahliye hüklerini kabul edecek olay budur etmeyedebilir eğer cezası çok az kalmışsa çünkü ettiğiniz zaman ilerde ödemeler dengesinde bir aksatma yada tamamını yapam dığınızda paşa paşa kaldığı yerden ceza devam edecek korkmayın bunada şükredin ancak yasanın tamamından adli para cezasını tamamen kaldıralım

  4. darbe dönemlerinde saklanırdı
    gözaltına alınanlar ve tutuklananlar
    birde bu dönemde ısralı sorulara ve önergelere
    karşın sakladılar ama darbeye karşıyız…

Yorum yaparak destek olabilirsiniz