Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için !


Kartal Yeniçağ
Temmuz 27, 2010 8:38 am

BU REFERANDUMUN ÜLKEYE VE VATANDAŞLARA HİÇ BİR KATKISI OLMADIĞINDAN VE SIRF AKP EVET İSTİYOR DİYE REFERANDUMA H A Y I R,

BORCA HAPİSEDE HAYIR

31 responses to “Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için !

  1. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

  2. Günaydınlar, Nemli ve bunaltıcı bir havanın hüküm sürdüğü 20 li yaşlarımın aşkı muhteşem şehir, İstanbul’dan

    Referandum için bir iki kelime de ben den olsun istedim. Umarım meramımı anlatabilirim.

    Propaganda neden yapılır?

    Sözlüklerde, Propaganda; “(bir öğreti, düşünce veya inancı) Başkalarına tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla söz, yazı gibi yollarla yapılan her türlü eyleme verilen addır.” Olarak yer almaktadır.

    Anayasa değişikliğinin propagandası olur mu? Olmamalı çünkü iddia edilen Daha demokratik bir anayasa, Peki hangi demokrasilerde karşıt görüşü savunanlar, suçlu imiş gibi gösterilir.

    Evet ve Hayır halkın oyuna sunulan iki seçenekken, Basından takip ettiğimize göre Hayır diyecek olanlar, darbeci, bölücü, faşist ilan ediliyorlar. Demokrasi nerede kaldı. Hani demokrasi azınlık oylarına, haklarına saygıyı gerektiriyordu.

    Oylama sonucunda hangi görüşün oyu fazlaysa onun istediği olacakken, bu kadar da basitken, Oylar verilmeden bu kadar baskı neden? Hayır oyu verecekler neden vatan haini oluyorlar? Demokratik oy hakkını herkesin doğru bildiği şekilde vermesinin önünü açmadan, neden Anayasa değişikliği yapılıyor? “Daha iyisinin yapılacağı” söylenirken, neden yapılmıyor ve sonraya bırakılıyor?

    Bizden ne gizleniyor? Anayasa oylaması Parti seçimimidir? Milletin, serbest ticareti hapisle cezalandırılıyorken, hangi hürriyeti hangi demokrasiyi oylayacağız? Halen yerinde duran “hiç kimse sadece sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı hürriyetinden alıkonulamaz” hükmüne rağmen 5941 sayılı kanun meclisten geçerken, gülen adalet komisyonu başkanı, 1000 TL lik banka yükümlülüğünü alay eder gibi son dakikada 600 TL ye çeken gurup başkan vekilleri, nasıl savunabiliyorlar, özgürlükçü anayasa yaptıklarını?

    Benim kafam karışık, balık hafızalı olarak adlandırılabiliriz ama 5941 sayılı yasa oylanırken meclis görüşmelerini unutmadık. Unutturmayalım…

    • teşekkürler sn.Ben.
      böylesi bir açıklamaya
      ihtiyacımız vardı..
      sağolun..

      hepimizin kafası karışık.
      yani;olması istenildiği gibi..

  3. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

  4. yabanmısın nesin kendin cal kendin oyna evlat…

    • ORGANİK İNSANIN NESLİ TÜKENİYOR

      eskiler iyi bilirler,
      eskiden domatesin dışı kırmızıysa,bilirdik ki içide kırmızı olurdu
      eskiden karpuzun içi ne kadar kırmızıysa bilirdik ki lezzetide o kadar tatlı olur.
      peki ya şimdi öylemi
      hiç bir şey görüldüğü gibi değil,kimyası bozulmuş herşeyin
      tadına bakmadan anlayamıyorsun gerçeği

      sonra bu yiyeceklerdenmidir bilinmez bizlerede birşeyler oldu
      siyasetçimiz,hukukçumuz,askerimiz,sıradan insanlarımız
      sonradan öğreniyoruz ki hiçbiri dışardan gördüğümüz gibi değillermiş aslında
      ben dışardan rengine bakıp akp ye oy verenlerdenim
      tadına bakmak sonradan nasip oldu
      pazara çıkıp baksan ne olur ki bu saatten sonra
      etraf organik olmayan insanlarla doldu

  5. PAKET VATANDAŞI NASIL ETKİLER???

    Milliyet yazarı ve eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, Anayasa değişikliği paketiyle ilgili çekinceleri yineledikten sonra, bunun sıradan vatandaşa nasıl yansıyacağını anlattı. Siyasi iktidar tarafından “cezalandırılma veya ödüllendirilme” ikilemi altında bırakılacak olan hakimlerin adil karar veremeyeceklerini yazdı.

    İşte Rıza Türmen’in “Anayasa değişikliğinin sonuçları” başlıklı yazısı:

    “Anayasa, devletin temel düzenini gösteren çok önemli bir belge. O nedenle, resmi gazetede yayımlanan son anayasa değişikliklerinin ne götürüp ne getirdiğine dikkatle bakmak gerek.
    Açıkça görülüyor ki, değişiklik paketi yürürlüğe girerse, Türkiye’de yargının konumu köklü bir değişikliğe uğrayacak.
    Anayasa Mahkemesi’nin 17 üyesinden en az 10’u, yani çoğunluğu, iktidarla aynı görüşü paylaşan üyelerden olacak. 4 üyenin seçimi Cumhurbaşkanı’nın takdirine bırakılmış. 3 üyeyi de Cumhurbaşkanı, YÖK’ün göstereceği adaylardan seçecek. Etti 7. Üç üyeyi TBMM basit çoğunlukla seçecek. Etti 10. Bu bir rastlantı değil elbette.
    HSYK için başka bir formül geliştirilmiş. Bunun anahtarı Adalet Bakanı’nın başkanlığı. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde Adalet Bakanı böyle bir kuruma başkanlık yapmıyor. Ayrıca müsteşar da doğal üye. Bakan ve müsteşarın birlikte üye oldukları başka bir örnek de yok. Bakan’ın sahip olduğu yetkiler şunlar: HSYK’nın yönetimi ve temsili Bakan’a ait. Müfettişlerin, soruşturma yapabilmek için Bakan’dan izin almaları gerekiyor. Genel Sekreter, Bakan tarafından atanacak. Toplantı gündemini Bakanlık yapacak. Müsteşar toplantıya katılmayarak ya da toplantıdan çıkarak HSYK’nın karar almasını önleme olanağını elinde tutuyor.
    Hükümet’in HSYK üzerindeki baskısının derecesi, anayasa değişikliği yürürlüğe girdikten sonra daha belirli olacak.
    Çünkü Anayasa’ya eklenen bir paragrafla “Dairelerin oluşumu ve iş bölümü, kurulun ve dairelerin görevleri, toplantı ve karar yeter sayıları, çalışma usul ve esaslarıÖ kanunla düzenlenir” hükmü getiriliyor.
    Bu yalın gerçekleri görmek için, onları saran süslerden arındırmak gerekiyor. Bu süsler hem anayasa paketindeki kimsenin reddedemeyeceği maddelerden, hem de ilgili maddelerde yer alan diğer öğelerden oluşuyor. Örneğin, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru olanağının tanınması olumlu bir adım. Ama bu, Anayasa Mahkemesi’nin siyasal iktidara bağımlı olması gerçeğini değiştirmiyor. Ya da HSYK’da bütün yargının temsil edilmesi, HSYK’ya bağlı bir sekretarya kurulması, meslekten çıkarma kararına karşı yargı yolunun açılması gibi işlevsel iyileştirmeler, HSYK üzerinde Hükümetin denetiminin artırılması gerçeğini etkilemiyor.

    Bu maddeler yürürlüğe girerse, doğacak sonuçlar şunlar:
    1. Yürütme, yasama ve yargı siyasal iktidarın elinde toplanacak. Her üç erkin bir elde toplanması, demokrasi açısından istenmeyen bir gelişme.

    2. Siyasal iktidar üzerindeki anayasal denetim ortadan kalkacak. Oysa, günümüz demokrasilerinin vazgeçilmez koşulu hukuk devleti ve bunu sağlayacak olan yargısal denetim. Anayasal denetim, yürütme ve yasamanın yetkilerini hukukun çizdiği sınırlar içinde kullanmalarını, keyfi davranmalarının önlenmesini sağlıyor.

    3. Yargı, hakemlik görevini yerine getiremeyecek. Hobbes’çu görüşe göre, devletin ortaya çıkmasıyla bireylerin güç kullanarak anlaşmazlıklarını çözmeleri yasaklandı. O zaman devletin anlaşmazlıkların çözümü için başka bir seçenek göstermesi gerekti. Yargı bu gereksinmeden doğdu. Yargının temel görevi, özel kişiler ya da devletle özel kişiler arasındaki anlaşmazlıkların hukuka uygun olarak çözümü. Yargının bu hakemlik görevini yerine getirebilmesi için bağımsız ve tarafsız olması gerekli. Oysa, anayasa değişiklikleri sonucu, yargının bu görevini yerine getirmesi tehlikeye giriyor.

    Örneğin, iktidardaki partiye mensup bir belediye başkanının oğlundan alacağınızı alamadığınız için yargıya başvurmak zorunda kalabilirsiniz. Anayasa değişikliğinden sonra, yargıcın sizin lehinizde karar vermesi kendisi açısından çok riskli. Siyasal iktidar tarafından cezalandırılmayacağının bir güvencesi yok. Buna karşılık belediye başkanının oğlu lehine karar verirse, atama ya da terfi zamanı gelince ödüllendirilme olasılığı doğacak.

    Bundan da anlaşılacağı gibi, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, sokaktaki adamın çıkarlarıyla yakından ilgili. Anayasa paketi referanduma gelirse, halka sorunun bu yönünün iyi anlatılması önemli.
    Anayasa paketi bu şekliyle yürürlüğe girerse, demokrasi, bireysel hak ve özgürlükler, hukuk devleti ağır bir darbe alacak. Türkiye başka bir ülke olacak. Kendisine demokrat sıfatını yakıştıran hiç kimse, bu duruma seyirci kalmamalı.”

    • Sayın Rıza Türkmen,valla bu milletin sağı ,solu belli olmaz, yüz gram şeker ,bir paket sana yağına gözü kapalı oy vurur bu millet..allah sonumuzu hayırlı etsin…

  6. Herkes düşencesini söylemekte özgürdür , ancak şu unutulmamalı hukuku bilen herkes bu tabloda ne olup ne olmayacağını bilir burada çıkacak evet sayısı yargının tamamını iktidarların emrine sokacaktır çünkü atama çoğunluğu ve onlara bağlı kurumlar iktidarlara göre hareket edecektirki, bu da yargımızı büyük bir tehlikeye sokar sonra ne olur şu olur muhalefetler devreden çıkar sebep:yani mesela şu anda bu AKP söylediği refarandurum paketi; AKP nin çek mağdurları ile çek yasasına daha büyük cezalar çıkartabilirdi sonrada hakkımızı yüksek mahkemelerde aramaya gittiğimizde çıkacak kararlar onların elinde olduğu için red alacaktı ;bizler şimdiye kadar ANYASA MAHKEMESİNDE hiç birşey talep edemeyecektik, böylelikle gelecek iktidarlar bu yasalara göre Rüşvet,yolsuzluk yapsalar bile muhalefetlerin açacağı davalarda karar çokluğu onların elinde olacağı için onların seçtiği elitler onlara göre hareket etmesi muhtemel olarak sonuç verecek burdada daha büyük toplumsal kaoslar olabilir..! Türkiye şu anda çok büyük bir felaketler sisilesi içöersine girmiştir ATEŞLE İMTİHAN EDİLMEKTEDİR asıl önemli yasalar bunlardır diğer yasalar zaten bir şekilde yapılır ..!

    • akp nin ne istediğinin bir önemi yok aslında
      bizler yani son sözü söyleyecek olan Türk insanı ne istiyor
      olan biteni nasıl okuyorlar acaba
      bunun cevabını yakında verecekler
      halkın iradesini hepbirlikte göreceğiz (hile yapılmazsa )
      her ne kadar görünürde anayasa oylaması gibi dursada
      son günlerde yaşanan gelişmeler yüzünden
      bu referandumun akp açısından daha önemli bir misyon taşımaya başladığıda bir gerçek
      akp o kadar ileri gittiki birileri dur demesin diye
      halktan güvenoyu alması güven tazelemesi gerekiyor artık.
      akp 8 yıldır iktidardadır
      bu zaman zarfında halkımızın artık yanılma gibi bir lüksü olduğunu düşünmüyorum
      ülkemizi akp ye mahkum eden en büyük etken beceriksiz,basiretsiz,ağır,aksak,tenbel,eski kafalı muhalefet partilerine rağmen ben, bu referandumda halkımızın yeter artık diyeceğine ve HAYIR oyu vereceğine inanıyorum.
      yanlız seçime kadar olan süreçte muhalefet kendine çeki düzen vermez ise daha nice sekiz yıllar akp ye mahkum kalır,sömürülüp gideriz.
      neticesi her ne olursa olsun çıkacak sonuca saygı duymamız gerekir,herkesin bizim açımızdan bakma zorumluluğu yok tabiki

  7. SAYIN HUKUKCUNUN SANA VERDİGİ CEVAPLARIDA OKUSAN İYİ OLUR EYLEM HANIM….YÜZSÜZ OLMAKLA AKILLI OLMAYI KARIŞTIRMA LÜTFEN…

  8. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

  9. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

  10. günaydın arkadaşlar;

    hakan yigit lazım bana görüşmem gerek…

  11. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

  12. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

  13. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

  14. BEŞ SATIRLA

    Annelerin ninnilerinden
    spikerin okuduğu habere kadar,
    yürekte, kitapta ve sokakta yenebilmek yalanı,
    anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık,
    anlamak gideni ve gelmekte olanı.

    Nazım HİKMET
    1946

  15. sn.Kılıçtaroğlu bugün Ankarada,
    Dünyanın merkezi Tuzluçayırda 😉
    ben de orada olup;
    referanduma ve borca hapise “HAYIR”diyeceğim.

    • insan birazda olsa tutarlı olur…insan bügün a dedigine yarın b demeyecek…

      • günaydınlar…

        sn zurnacı,anlama özürlüsünüz galiba.
        ben hiç “evet” demedimki.
        davulun yanında çok durmayın
        bence,algılarınızı olumsuz
        etkiliyor..aman dikkat bunca
        derdimizin içinde birde sizi düşünmeyelim 😉

        • haklısın davulun yanında duranlar cooooookkkkkk.fazla deyil birkacgünlük yazılarını oku sonra sonra kimin anlama özürlü oldugunu yaz…bir insan bu kadarda yüzsüz olamaz…lütfen

        • daha birkac gün öncesine kadar en tepeye evetttttttt yazanlar kimlerdi.yazık cok yazık ve o evetleri destekleyenler kimlerdi…..ayıp lütfen

          • son kez yazıyorum size; o tepeye yazılana itiraz ettiğim için bana bulaştuğınızı unutmayın.oradaki o pazarlığa..

            cidden anlama özürlüsünüz..

          • sn.yaban nerelerdesiniz 😉

          • YABAN (return:)

            meğer sizz..
            ne laftan anlamaz insanmışsınız öyle

            siz benim anadolumunun fedakar emekçi insanından,

            eli öpülesi çilekeş asker anasından ne istersiniz

            o ki elinden geleni mağdur kardeşinden esirgemeyen ,bizim vefakar bacımızdan ne istersiniz.

            senin neden yazılan lafları çarpıttığını anlamazmıyız,bilmezmiyiz sandın yoksa

            sende şunu anla isterim provakatör bey amca
            sana mama yok burdan,olmayacakta

            hem nedense başka kimseye gücün yemez dimi senin burdakileren başka,

            sana göre çek mağdurlarının başka uğraşacak kimseleri yok dimi kendilerinden başka

            şimdi,sana iki çift laf etmek isterim,kulağını açda iyi dinle

            sivrisinek kılıklı,acemi provakatörler beni deli ediyor uleyyynnnn

          • sağolun sn. yaban 😉
            iyiki varsınız 😉

        • şimdide camura yatıp hakaretler ediyorsunuz….aynen devam edin ve daha önce yazdıgınız yazıları iyi okuyun…..yaban efendiiiii sende devam ettttt etrafına sende mürit toplarsın…

  16. Sizde haklısınız herkesin yorumuna saygı
    teşekkürler…

  17. Geri bildirim: Tweets that mention Referandumda HAYIR ! Sırf AK Parti EVET istediği için ! « karşılıksız çek -- Topsy.com

Yorum yaparak destek olabilirsiniz