Bu borçları kim ödeyecek ? “öylesine bir pazar yazısı XII”


Öylesine bir Pazar yazısı XII

İktidar partisi İl başkanlarından borcumuzun ödenmesini talep edebilirmiyiz?

Basında yer alan haberlere göre, “Bursa’da 3 çocuklu bir annenin kredi kartı borcu nedeniyle hapis yatmasını önlemek üzere iktidar partisi Bursa il başkanı annenin KK borcunu ödeyerek anneyi hapisten kurtarmış”

Aslında ne kadar mutlu bir haber ve içimden “bravo Bursa il başkanına” demek geliyor. Neyse biz kendi konumuza dönelim.

Ne olmuştur? Üç çocuğuna bakmak zorunda olan bir anne kredi kartı borcunu ödeyemediği için banka avukatı annenin borcunu ödeyemeyeceğini bile, bile anneye icra taahhüdü imzalatmıştır. Anne eşyaların haczini önleyebilmek adına, ödeyemeyeceğini bilmesine rağmen icra taahhüdü vermiştir. Sonra da avukat, taahhüdü ihlal gerekçesiyle annenin cezalandırılmasını talep etmiştir.

Kanunların emrindeki kolluk gücü de anneyi yakalayıp içeri atmıştır. Aslında kimi içeri atmıştır? Borcunu ödeyemeyen anneyi, peki O annenin bizlerden farkı var mıdır? Yoktur. Bizim çocuklarımız yok mu? Onlara bakmak zorunda değilmiyiz?

Borca hapis yasasını (5941) yapan, kanunlaştıran iktidar partisi değilmidir? Peki borcundan dolayı hapsedilecek olan annenin borcunu ödeyen hangi partinin il başkanıdır?

Burada denilebilir ki ne var bunda? “Adam vicdan yapmış, çocukları annesiz kalmasın diye borcu kendisi ödemiş” burada bir paradoks söz konusu değil mi? borcu olan kişiler için kanunların arkasından dolaş AIHM ve Anayasaya aykırı olarak hapis cezası kanunları yap, sonra da vicdanın el vermesin ve borcu kendin öde.

“İl başkanı resmi sıfatıyla değil, insani ve vicdani gerekçelerle vicdanlı insan kimliği ile ödemiş” demeyin sakın bunun vicdanlarda yer bulmadığı çok açık. Moda deyimiyle, hepimiz anneyiz, hepimiz babayız ne eksik ne fazla, hepimizin çocukları var. Üstelikte bizler “borcumuzu il başkanı ödesin” de demiyoruz, sadece “borcumuzdan dolayı bize hapis cezası vermeyin çalışıp borcumuzu kendimiz ödeyelim” diyoruz.

Demokrasi, eşitlik söylemlerini dillerinden düşürmeyen siyasilerimiz neden bizi Bursa’da ki anne ile eşit görmüyorlar? Demokrasilerde yeri olmayan borca hapis uygulamasını neden ısrarla sürdürmeye çalışıyorlar? Karşılıksız para basma işini (Vadeli Çek) neden vatandaşın sırtında bırakıyorlar?

Yok, yok arıza bende, bende sorun var, durmadan sorguluyorum. Ne yazık ki cevap bulamıyorum. Mantığa uymayan şeyleri hukuka uydurmaya çalışmak, mızrağı çuvala sığdırmaya çalışmaktır. Boşuna uğraşmayın sığmıyor, sığmııııyoooor….

1 responses to “Bu borçları kim ödeyecek ? “öylesine bir pazar yazısı XII”

  1. CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!!

    CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!!

Yorum yaparak destek olabilirsiniz