Yeni Çek Yasası “ucubelik sürdürülmek istenmektedir”


UCUBELİK HALA SÜRDÜRÜLMEK İSTENMEKTEDİR.
BANA YAPILACAK EN BÜYÜK TEŞEKKÜR BUNUN FARKINA VARIP, İDRAK EDEREK TEPKİ GÖSTERMEKTİR.
ORTADA NE İDİĞÜ BELİRSİZ BİR TASLAK VARDI. ŞİMDİ TASARI OLDU MECLİSE GÖNDERİLDİ. TEPKİLER AYYUKA ÇIKMIŞ VAZİYETTE
ÖMÜR BOYU CEZA ÇEKTİRME TALEBİ BİLE VAR
BAKIN BİR SİTEDE NELER YAZILMIŞ ?

Bu bağlamda mantıklı ve adil bir değişiklik için;

1-Bu zamana kadar ki çek hamillerinin mağduriyetleri göz önüne alınarak, öncelikle onların mağduriyetlerinin bir şekilde giderilerek akabinde cezaevinde bulunanların özgürlüklerine kavuşmaları sağlanmalıdır.

2-Ticari hayatta çekin itibarının tekrar kazanabilmesi ve ticaretin daha rahat ve güvenli sürebilmesi için bundan sonrasında çek hesabı açan ve açtıranların yükümlülük ve sorumlulukları artırılarak özellikle bankaların sorumlulukları mevcut düzenlemeden kat kat fazla hale getirilmelidir.

3-Karşılıksız çek keşide edenlere de daha caydırıcı, hatta çek hamiline borcu bitinceye kadar asgari ücretle kendisine uygun kamu hizmetinde çalışma zorunluluğu getirilerek, bundan sonrası için karşılıksız çek keşide edenin ömür boyu ticari faaliyetlerine değişik kılıflar bularak ticari hayatlarını idame ettirmeye çalışmaları ve borçlu psikolojinde hayatlarını devam ettirmelerinin önüne geçilmelidir.
HAMİL BORCU ÖDEYENE KADAR ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞACAKMIŞ.

DİKKAT DAHA TASARI VAR ORTADA.
NE ŞEKİLDE ÇIKACAĞI MUAMMA MI SİZCE?
BEN BUNLARI
GERÇEKLERİ ORTAYA KOYDUKCA
TEPKİ ÇEKİP HAKARETE UĞRUYORUM.
İLAHİ ADALET E İMANLIYIM SADECE.
MEVLANAYA SORMUŞLAR;
HOCAM İBADET NEDİR DİYE.
BİLMEK YİNE BİLMEK YİNE BİLMEK DEMİŞ..
KEŞKE İLAHİ ADALETİ BENİM KADAR BİLSELERDİ.

TEKRAR EDİYORUM.
BENİM ZORUM İNSANLARLA DEĞİL.
SİSTEMLE.
“Ve Musa, Rabbimiz dedi, sen Firavun’a ve ona uyanlardan ileri gelenlere gerçekten de dünya yaşayışına ait ziynetler ve mallar verdin. Rabbimiz, onlar bu yüzden halkı doğru yoldan çıkarmada, saptırmadalar. Rabbimiz, mallarını mahvet, yurtlarında kendi sefaletlerini göster onlara da yüreklerini sık, çünkü onlar, o elemli azabı görünceye dek inanmayacaklar.”
İNSANLARI YOLDAN ÇIKARAN KAPİTALİST İSLAMIN BELAMLARI VE BANKALARLA. BUNLARIN AYAKLARI POLİTİKACILARLA.
BANA İNANIP SİSTEME KAFA ÇIKANLARA SELAM OLSUN.
KALBİM VE CANIM ONLARLA.
ŞÜKRANLARIMLA

Burhan İşcan, ocak-2012

2 responses to “Yeni Çek Yasası “ucubelik sürdürülmek istenmektedir”

  1. ben farklı düşünüyorum.ne bankacıyım ne siyasi nede çekle ilgim ilgim var amagerçekten acı olan acı gerçek varki hiç kimse o çeki veren bankalara dokunmuyor kimse sen neden bu çeki verdin sende bu çeki verdiğin kiş kadar suçlusun sende buna ortaksın oödeyemedi ödemedi sende çeki verdiğin için sorumlusun sen öde denmesi gerek ama nasıl bir işki herkes o düşene vuruyor inanın o yasa çıkmasın diye uraşanlarda bişekilde bankalarla balantısı olanlar umarım çark birgün tersine dünerde çekle ilgili bankalarıda sorumlu tutan yasa çıkar kimbilr

  2. BURHAN İŞCAN

    ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR. EKONOMİ BATARSA HEPİMİZ BATMAYIZ, AMA ADALET BATARSA HEPİMİZİN BATACAĞI KESİN. “EKONOMİ BATARSA HEPİMİZ BATARIZ” DEMAGOJİSİ İLE ADALETİ BATIRANLAR BATTIKLARININ FARKINA MI VARDI?
    YOK ÖYLE BİR ŞEY.
    ONLAR HALA EKONOMİYİ BATIRMAMA DERDİNDE. ADALETİ KURTARACAĞIM DİYE ADALET TANRIÇASININ IRZINA GEÇMEKTELER.
    HELİASTESLER VE EŞEKARILARI
    İnsanlığın binlerce yıllık uzun yolculuğu boyunca onunla anılmış, onunla ortaya çıkmış ve onunla binlerce yıllık bu yolculuktan günümüze ulaşmış bir kavramdır adalet. Bu sebepledir ki “adalet” sorunuyla karşılaşan ne ilk insanlarız ne de son. O yüzden endişelenmeyelim. (mi?)
    Eski çağlarda Atina’da adalet dağıtma işini yapan on mahkeme varmış. Bunlardan en önemlisi “Heliai” -yani güneş- meydanında toplandığı için, bütün yargıçlara “Heliastes” deniyormuş. Aristophanes, Atina’nın adalet mekanizmasıyla alay ederek, yargıçların aldığı kararlarda başka bir takım çevrelerin etkisi altında kalmasını ve kararlarını “adalet” den yana değil de siyasi ve ticari bu çıkarlardan yana kullanmasını yermek için yazmış o ünlü oyununu : Eşekarıları’nı (Yargıçlar). Adaletten yana değil de bir takım siyasi ve ticari çıkarlardan yana olan bu yargıçlar kararlarını da balmumu tabletler üzerine ucu sivri kalemlerle yazdıklarından Aristophanes bu kalemleri eşekarılarına, bu kalemlerle yazılan cezaları da arı sokmasına benzettiğinden oyununun ismini “eşekarıları” yapmış.
    Yargıç, sözlüklerde yazdığı kadarıyla şöyle tanımlanıyor: “Millet adına, yargı yetkisini kullanarak yasaya aykırı davranışlarda veya uyuşulmayan işlerde yasayı yerine getirmekle, adaleti gerçekleştirmekle görevli kimse, hâkim.”. Yine hukuk literatürü yargıcın tarafsız olmasından, kararlarını alırken herhangi bir etki altında kalmamasından söz ediyor.
    Yargıçların karar vermek, yargılamak durumunda olduğu durumlar iki kişi arasındaki anlaşmazlık olabileceği gibi devlet ile birey arasındaki bir anlaşmazlık veya haksızlık da dava konusu olup yargıçların önüne gelebiliyor. Bu gibi durumlarda da yargıçların yine tarafsız ve adil olmasını -yargıç kelimesinin sözlük anlamı itibariyle- beklemek gayet normal ve olması gereken bir durum. Ama hayat her zaman normal ve olması gereken durumlara göre ilerlemiyor. Nasıl mı? Bir haber* okuması yapalım o zaman :

Yorum yaparak destek olabilirsiniz