GURUR EŞEKLİK, KİBİR EŞOLU EŞEKLİKTİR


“GURUR EŞEKLİK, KİBİR EŞOLU EŞEKLİKTİR”(SAKIP SABANCI)
ONUR BÜTÜN HAZİNELERE BEDEL BİR DEĞERDİR.

DOSTLARIM;
BAŞKANINIZ KİMDİR?
Başkanınız bir misyonerdir. Dava adamıdır. Çek mağduriyetleri ile ilgilenmesi ne ilk davasıdır ne son davasıdır. Bundan bir evvelki davam sağlıkta yolsuzluklarla ilgilidir ve şimdi iki davayı beraber yürütüyorum.
Dava adamlığı komplike olmak gerektiriyor. Yani; savunduğunuz davayı, en küçük detayına kadar bilmeniz gerektiği gibi ilgili mevzuatı ve alakalı olabilecek her şeyi bilmeniz gerekmektedir.
ÖNEMLİ OLAN BİLGİ DEĞİL İLGİDİR
İlgi duyduğunuz her konuyu öğrenmeniz basittir. Bu gün internet bu kolaylığı sağlamaktadır.


BENİM DAVALARIMIN ASIL KAYNAĞI NEDİR?
CİA-MOSSAD-KGB ÜÇGENİ İÇİNDEKİ TÜRKİYE DÜŞMANLARINA YARDIM VE YATAKLIK YAPAN İÇ DÜŞMANLAR.
İMTİYAZLI SINIF YARATMA SAVAŞLARI VE BU SAVAŞLAR İÇİN HAZIRLANMIŞ YOLSUZLUK EKONOMİSİ POLİTİKALARI VE DE ALİ DİBOLAR.

İşte bizler bu politikaların kurbanlarıyız, mağdurlarıyız.
17.7.2009 Presstürk bir yazı ve bir yorum. Karşılıksız çeke af yok.
AF SUÇLUYA VERİLİR DOSTLARIM. Günlerdir yazıyoruz hep beraber. Fakat hala AF kelimesi kullanılıyor. Ve hala Sayın Hakkı Köylü Taslağı konuşuluyor.
EZBERLER NE ZAMAN BOZULACAK?
Hala bozuk plak gibi takıntılarda kalanlar var. Neden?. Zamana karşı yarışmaktan.
Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz mesajı ne zaman verilecek?
Genç arkadaşlar itiraz ediyorlar bankalara sataşmama. Ve işin garip tarafı benimle birlikte meclis koridorlarında yetkililerden duymalarına rağmen. Ve yazılıyor sitelerde şunu yapalım bunu yapalım diye. Strateji birliği varmı? Yok görüntüsü var. Aslında BİR STRATEJİM VAR
9 haziran 2009 da Sayın Muharrem Sarıkaya’yı okuduğumda karar verdim meclise gitmeyi. Ve gidip olanı biteni ilk yerinden öğrenmeyi. Ve sonra gelişmelere göre stratejiler hazırlandı.
BAŞKAN KONUYA TAM ANLAMIYLA VAKIF OLMALIDIR.

Bu konu yeni bir gelişmedir …!
___Bu konuda detaylı açıklama yapılması gerekir : Sayın Burhan işcandan bu konuda açıklama beklemekteyiz : yani bir hükümet yetkilisi yasanın bir an önce çıkacağını ,konun çok önemli olduğunu belirtmişken
TBMM Tatile girmisken;
Sayın Burhan İşcan bu konuya bankaların müdahalesi olduğunu açıkça belirtti ;şimdi ortada anlaşılmayan konu şudur : … Sayın Burhan İşcan bu bilgiyi, kim? Yada Kimlerden almıştır?

Sayın Burhan İşcan bu bilgiyi, kim? Yada Kimlerden almıştır?
Bu bir..
__İkincisi, TBMM tatile girmekle beraber tekrar açılışına , ekim ayına kadar 3 aylık bir süre daha kazanmış 4 Ağustos’da TBMM başkanı seçmenin dışında başka bir programı yokken,
Yani 90 gün daha hapislikleri devam edecek ve insanlar bu tasarının yasalaşmasını bekleyeceklerdir ;ayrıca kanunun yasasının daha neler içerdiği , yasanın cezai yaptırımının ne olduğu belli değilken , Sayın Burhan İşcanın Yaptığı bu açıklama ne manaya gelmektedir .?.
Şimdi durup bir Dakka düşünelim..
Nedir bunların anlamı ?
Bunların anlamı çok açıktır :
__Biz kandırılmak istemiyoruz… çünkü yasanın yapılması kime yarardır ? belli olamayan, kafa karıştıran bir konu ..
__Oysaki ; Bankalar piyasada finans işi adı ile iş yapan ve Tefecilik Suçu ( T.C.K. M. 241 ) – ilgili . maddesinde suçu olan; fakat ispatı zor olan TEFECİLİĞİN, örneğin bir banka müşterisi Tefecinin bankaya gidip BCH(borçlu cariye alacak ) hesabı açtırarak ,örnek: % 4 ile aldığı çek karşılığı bir krediyi yine müşterisine %8 ile fahiş rakamla satarak bankaya havale edilmiş çek ile de, ödeme tahütü almış bir alacaklı , sıkıntılarımı ki banka müdürlerine yansımış yada Banka çalışanın çek koçanı işlemleri arasında yapılacak işlemlerin arasında sorumluluk almamasının asıl amacı koçanın verilecek müşteriye , Banka personelini hapis cezasına ilişkin bir hukuki duruma mı, götürecek başka bir durum mu?
Sayın İşcan böyle bir açıklama yapma gereği neden duymuştur ?
Bunu şu anda net olarak anlayamadık..!
Yada farklı iyi niyet adına mı? tasarı yetişmedi; yani tasarı baştan sona değişerek çek mağdurunun lehine mi yeniden düzenlenecek?
o zaman bu insanlar baştan beri içeriden neden tahliye edilmediler ? demek ki bu işte başka bir bit yeniği var !
Öyle görülüyor ki, çek kanununda gelecek günler sıkıntılı gibi ..
Çek kanunda :
Görünen köy odur AV .BURAK ERİM

EVET SAYIN DOSTUM. 1.SORUNUZA CEVAP GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTEMEZ
2.SORUNUZA CEVABIM DA ŞUDUR. UYGUN OLAN TASLAK ÇOKTAAN HAZIR.
A-ÇEK KEŞİDECİSİNİN TTK m. 711/3’E GÖRE VERDİĞİ ÖDEMEDEN MEN TALİMATI İLE İLGİLİ MADDESİNİN İPTALİ
B- Karşılıksız çek bedelini faiziyle ödeyen kişiler hakkındaki soruşturma, dava ve mahkumiyet kararlarının ortadan kalkması ile ticari hayatta karşılaşılan sorunların çözümü amacıyla bu yıl sonuna kadar çeklerin, üzerindeki yazılı tarihten önce bozdurulamayacağını öngören Çek Kanunu Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.(sonuç ne oldu)
C- Bankacıya ceza düştü, hapistekilere yol gözüktü 70 bin kişinin sabırsızlıkla beklediği Çek Kanunu Tasarısı, alt komisyondan geçti! İşte yasanın son hali.(sonuç ne oldu)
AYRICA MAYIS AYI İÇİNDE BİR YAZIMDA DEDİMKİ “ÇEK MAĞDURU İKTİDARLA YÜKSEK YARGI ARASINDAKİ ÇEKİŞMENİN DE MAĞDURU OLMAMALI” Şimdi soruyorum. Oldu mu, olmadı mı?

İŞTE BEN BUYUM DOSTLAR. BAŞKANINIZ BU. Soruna ve çözümüne en ince noktasına kadar vakıf bir başkan. Peki neden başarısız?
Sakalları yok.
23 Haziranda iş biter dostlar gelin hep birlikte meclis basalım. Kaç kişi geldi.
2 temmuz son gün dedim.MECLİS TATİLE GİRDİ DEDİLER. 1GECE İÇİNDE TCK DEPREMİ YAŞANDI. Meclis tatil olmamış meğer. Yargıtaya yorumladılar. Yargıtay Başkanı ile Bakan Cemil Çiçek öpücük muhabbeti mi yapıyor. Yargıtay başkanı ile niçin görüşmek istedim? Ne cevap aldım?
BAŞKANLIK ZOR ZANAAT SAYIN ERİM. KOMPLİKELİK İSTİYOR. YANİ BAZAN AVUKAT, BAZEN SİYASETCİ, BAZEN DİN ADAMI, BAZEN SOKAKTAKİ ÇOCUK OLMAK GEREKİYOR. BUNU YAPARSANIZ KAZANIRSINIZ.
BÖYLE OLMAK MÜMKÜNMÜ EVET. MİSYONERSENİZ EVET. AMACINIZ VARSA EVET.
KAYGI DUYMAYIN VE UYUN DOSTLARIM. BAŞKANINIZ BU ADAM.
STRATEJİLERİ OLAN, PLAN VE PROGRAMLARI OLAN BİRİSİ. TEK EKSİĞİ SİZLERSİNİZ. ORGANİZE BİR BÜTÜNLÜK. BUNU OLUŞTURUN.
SAYIN DOSTUM ACİL DEMOKRASİNİN DE BİR YAZISINDA BELİRTTİĞİ GİBİ TARAFLAR BELLİ AMAÇLAR BELLİ. İYİ OYNAYAN KAZANIR.
AMACIMIZ AF DEĞİL. AF SUÇLUYA VERİLİR. ONUR MÜCADELESİ YAPIYORUZ.200 GÜNDÜR HİÇE SAYILAN ONURUMUZUN MÜCADELESİNİ. HESAP İÇİN MUHATTAP ARIYORUZ. BİRİLERİ BİZLE MUHATTAP OLMAK ZORUNDA KALACAK. VE VERECEK HESABI. O ZAMAN GÖRECEĞİZ BAHANELERİ. SAYIN ERİM SİZDE ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ Kİ VERİLEBİLECEK CEVAP YOK. ONDANDIR UTANÇLARI. TOPU BOYNA PASLAŞIYORLAR. TACA ATIN BARİ DE KURTULUN. EKİMDE O DA OLACAK İNŞALLAH. TOPLAR TACA TÜMDEN ATILACAK. SAHADA BİZDE VARIZ. TOPU GOLE ÇEVİRECEĞİZ. 4 AĞUSTOSTA. GENÇ ARKADAŞLAR BAŞKANINIZA İHANET ETMEYİN, SAYGI DA DUYMAYIN İSTERSENİZ AMA SABIRSIZLIKLA HER ŞEYİ İÇ ETMEYİN. BANA GÜVENİN. BENİMLE OLUN. DANIŞIN. İSTİŞARE YAPALIM. BAŞI BUYRUK OLMAYIN. DAĞINIKLIK GÖRÜNTÜSÜ VEREREK MUHATTAP OLACAK KİŞİLERİ CAYDIRMAYIN. SABREDİN. MUHATTAP OLACAKLAR VE İŞ BİTECEK.
SAYGILARIMLA

 

Burhan İŞCAN, 17.Temmuz.2009

4 responses to “GURUR EŞEKLİK, KİBİR EŞOLU EŞEKLİKTİR

  1. SAYIN AVUKAT TURAN ERAY;
    SAYGIDEĞER DOSTUM. bu özgür bloglar, tartışmak, bilgi paylaşmak, pişip olgunlaşmak içindir. Özgür bloglar yanlışları düzeltmek, hem fikir sahibi olabilmek içindir.
    Sayın İşcan, diğer yazılarında hukuki manada yanlış devlet tanımı yapmışsın.
    SAYGIDEĞER DOSTUM BURAK ERİM e ulaşabilmek hem geçmiş olsun demek, hemde fikir sormak adına iletişim bilgilerini aradım. İnternette. Buyurduğunuz gibi çok sayıda toplumsal mücadele içinde gördüm kendisini. Çok gururlandım. Böyle bir değerli şahsiyetin bizlerle olması çok gurur vericidir. Değer bilene. Bir çok yazımdada şükranlarımı yazdım.
    Dava adamlığı; SAYGIDEĞER DOSTLARIM tek başına yapılmıyor. ne kadar komplike olursanız olun yardım gerekiyor. Bu manada dostları kırmak kendi kendine ve davaya ihanet demektir. istemeyerek de olsa böyle bir şey yapmışsam büyük utanç taşırım. Ben hukukcu değilim dostum. Mutlak hatalarım çoktur. BEN HERŞEYİ BİLİYORUM UKALALIĞI nı da nefretle kınarım.
    Böyle BİR İDDİAMDA YOKTUR. İddiam şu dur ki sizler gibi dostlarımız sayesinde başarılı oluruz. sizlerin adedi ne kadar çok olursa kuvvetimiz artar.
    özgür bloglara yazmam, ve yazılarımı daha çok özgür blogta yayınlatmam da bu yüzdendir. daha çok yardım ve görüş toplamak.
    Bu yüzden iletişim adreslerimi açık ve aleni yayınlıyorum. PAYLAŞMAK ADINA.
    YAZINIZ BENİ HAYLİ TEESSÜRE BOĞDU. ZİYADESİYLE ÜZÜLDÜM.
    DOSTLARIM SİZİ KIRMAKTAN İMTİNA EDERİM. LÜTFEN BENİ BAĞIŞLAYINIZ. DAVAMIZA YARDIMI ESİRGEMEYİNİZ. HATTA BENİ YOK SAYINIZ. AMA LÜTFEN BENİ BAĞIŞLAYINIZ VE DAVAMIZA YARDIMA DEVAM EDİNİZ.
    biz gelmedik kavga için, bizim davamız hak için. dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik. SEVELİM SEVİLELİM DÜNYA KİSEYE KALMAZ.
    SAYIN BURAK ERİM DOSTUM; BENİ AFFEDİNİZ. SİZE RAHMANDAN, İSMİ ŞAFİ OLAN ALLAHTAN ACİL ŞİFALAR DİLERİM.
    BU MÜBAREK GÜNLERDE BİZE VERDİĞİNİZ DESTEK HÜRMETİNE RABBİM KABUL EDER.
    LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ BİZLE PAYLAŞMAYA BİZE ÖNDER OLMAYA DEVAM EDİN . EN DERİN SAYGILAR VE HÜRMETLERİMLE.
    BURHAN İŞCAN

  2. Hukuki açıdan devlet, genellikle unsurlarından hareketle tanımlanır. Buna göre devlet; “Ülke adı verilen belirli bir toprak üzerinde yaşayan insan topluluklarının bir egemenlik anlayışı ve hukuku içinde bir siyasi iktidar altında örgütlenmesidir.” Bu tanımdaki unsurlar şunlardır
    Egemenlik unsuru: Siyasal iktidar unsuru olarak da adlandırılan bu unsur, Devletin esas kurucu unsurudur. Belirli bir yeryüzü parçası üzerinde yaşayan insan topluluğunun üstün irade çerçevesinde örgütlenmesidir. Egemenlik kavramı otoriteden farklı olarak ülke içinde biricik meşru güç kaynağı olmayı ifade ederken ülke dışında (uluslararası alanda) bağımsız olmak anlamına gelmektedir.AYRICA;Devlet kurucu iktidar siyasal parti erklerdir …
    TC. DEVLETİ KANUNLARI MESELA!
    Sayın İşcan, diğer yazılarında hukuki manada yanlış devlet tanımı yapmışsın OKUDUM BUNU BELİRTEYİM! aslında SAYIN Erime kaç defa dedim bu işe taraf olma diye ama o akademidede çok başarılı biriydi hep mağdur insanları sömürenlere karşı mücadele ettiği içinde diğer Avukatlar tarafından icra konularında tartışırdı yani yoksul insanlara icra yapılmamalı ” TC devleti yasalarını milletvekilleri yapıyor bu insanlar maaşlarını her ay alıyor ama kriz nedeni ilede alamayan yoksul olabilir yasalarda yaptırımlar ağır olamalı derdi kendisi şuanda kanser o yüzden kolay kolay kimseyle görüşmüyor aslında ona defalarca söyledim dedimki bak kardeşim! sanane çek mağdurundan şundan bundan ?sanamı kaldı bu işler ,diğer arkadaşaların böylemi yapıyor ama biraz Türkan Saylanla dostluğu vardı hümanist akımlara kapıldı ve kafası karışıktı ,nitekim bence siz haklısınız !oda öyle söyledi. ingiltereye gideceğini ve yazılarına son vereceğinide açıkladı … onun bu konuda sizin bilmediğiniz bir çok yerlerle faaliyeti vardı yani hukuk alanında çok değerli isimlerle görüşmüştü yurtdışındada Yıllarca Avukatlık yaptı AİHM’de görev yapan insanlarla bağlantılarıda vardır .Bazı Avukatların onun bu arenedan çekileciği için çok mutlu oldularınıda gördüm ARKADAŞIM ADINA SİZDEN ÖZÜR DİLERİM .. BENDE ONUNLA ANLAŞAMAM AMA İNSANCIL BİRİDİR BANADA İYLİKLERİ OLMUŞTUR SEVERİM ONU..
    ONUN KUSURUNA BAKMAYIN !

    • insan hakları mücadelemize destek veriniz.

      —————————
      bir umudumuz sizdeydi sayın Kılıçdaroğlu.
      oysa son dönemde medyadaki demokrasi tartışmaları içinde hep sizi görmüştük,
      size bu tavrınızdan dolayı “gandi kemal” bile dedik
      umutlarımızı karartmayınız
      çek mağdurları ilginizi bekliyor

      insan haklarıyla insandır.

      insan hakları hemen şimdi

      Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ; küresel ve yerel çıkar odaklarının baskısı ile ezilen çek mağdurları yardım istiyor. Çek Mağdurları sizi bekliyor.

      Çek Mağdurları, Burhan İŞCAN ve Av. Rahmi OFLUOĞLU sizi ziyaret ettiklerinde konu ile ilgilenme sözü vermiştiniz.

      Sözünüzü tutmanızı bekliyoruz.

      —————————————-
      Sayın Adalet Komisyonu üyeleri,

      Çağdaş bir çek yasası gerekmektedir.

      Durumu bilgilerinize sunarız.

      Ahmet İyimaya Başkan , Adalet ve Kalkınma Partisi, Ankara
      Hakkı Köylü Başkanvekili , Adalet ve Kalkınma Partisi, Kastamonu
      Mehmet Emin Ekmen Sözcü , Adalet ve Kalkınma Partisi, Batman
      İlknur İnceöz Katip , Adalet ve Kalkınma Partisi, Aksaray
      Ahmet Aydın , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Adıyaman
      Zekeriya Aslan , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Afyonkarahisar
      Yılmaz Tunç , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bartın
      Mehmet Tunçak , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bursa
      Mehmet Salih Erdoğan , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Denizli
      Celal Erbay , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Düzce
      Veysi Kaynak , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Kahramanmaraş
      Ali Öztürk , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Konya
      İhsan Koca , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Malatya
      Mustafa Hamarat , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Ordu
      Yahya Akman , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Şanlıurfa
      Halil Ünlütepe , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar
      Turgut Dibek , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Kırklareli
      Ali Rıza Öztürk , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Mersin
      Rahmi Güner , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Ordu
      Ali İhsan Köktürk , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak
      Hamit Geylani , Üye, Demokratik Toplum Partisi, Hakkari
      Osman Ertuğrul , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Aksaray
      Metin Çobanoğlu , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Kırşehir
      Rıdvan Yalçın , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Ordu

      ———————————————–
      Sayın Anayasa Komisyonu üyeleri, sizlerden çağdaş bir çek yasası için çalışmalarınıza devam etmenizi rica ediyoruz.,

      Burhan Kuzu Başkan , Adalet ve Kalkınma Partisi, İstanbul
      Güldal Akşit Başkanvekili , Adalet ve Kalkınma Partisi, İstanbul
      Ayşe Nur Bahçekapılı Sözcü , Adalet ve Kalkınma Partisi, İstanbul
      Ayhan Sefer Üstün Katip , Adalet ve Kalkınma Partisi, Sakarya
      Mehmet Daniş , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Çanakkale
      Mahmut Durdu , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Gaziantep
      Hacı Hasan Sönmez , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Giresun
      Haydar Kemal Kurt , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Isparta
      Mevlüt Akgün , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Karaman
      Hasan Kara , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Kilis
      Hüsnü Tuna , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Konya
      İsmail Bilen , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Manisa
      Enver Yılmaz , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Ordu
      Suat Kılıç , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Samsun
      Mustafa Çetin , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Uşak
      Atila Emek , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Antalya
      Mehmet Ali Özpolat , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul
      Atilla Kart , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Konya
      Şahin Mengü , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Manisa
      İsa Gök , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Mersin
      Aysel Tuğluk , Üye, Demokratik Toplum Partisi, Diyarbakır
      Süleyman Nevzat Korkmaz , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Isparta
      Faruk Bal , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Konya
      Behiç Çelik , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Mersin

      ————————————————

      Sayın İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri,

      çek yasası nedeniyle insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Çek yasasına katkılarınızı bekliyoruz.

      Mehmet Zafer Üskül Başkan , Adalet ve Kalkınma Partisi, Mersin
      Halide İncekara Başkanvekili , Adalet ve Kalkınma Partisi, İstanbul
      Mehmet Ekici Başkanvekili , Milliyetci Hareket Partisi, Yozgat
      Abdurrahman Kurt Sözcü , Adalet ve Kalkınma Partisi, Diyarbakır
      Ayşe Jale Ağırbaş Katip DSP İstanbul
      Ahmet Koca , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Afyonkarahisar
      Kazim Ataoğlu , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bingöl
      Mehmet Ocakden , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bursa
      Murat Yıldırım , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Çorum
      Mithat Ekici , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Denizli
      Mustafa Ataş , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, İstanbul
      Erdal Kalkan , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, İzmir
      Fatih Arıkan , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Kahramanmaraş
      Ahmet Gökhan Sarıçam , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Kırklareli
      Kerim Özkul , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Konya
      Cemal Yılmaz Demir , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Samsun
      Ali Rıza Ertemür , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Denizli
      Çetin Soysal , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul
      Ahmet Ersin , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir
      Malik Ecder Özdemir , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Sivas
      Akın Birdal , Üye, Demokratik Toplum Partisi, Diyarbakır
      Şenol Bal , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, İzmir
      Gürcan Dağdaş , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Kars

      ————————————————-

      Sayın Sanayi ve Ticaret komisyonu üyeleri,

      Türk Ticaret hayatı çek yasası aksaması nedeniyle darbe almaktadır. Bir hukuk depremi yaşanmaktadır.

      Soner Aksoy Başkan , Adalet ve Kalkınma Partisi, Kütahya
      Hasan Angı Başkanvekili , Adalet ve Kalkınma Partisi, Konya
      Mahmut Mücahit Fındıklı Sözcü , Adalet ve Kalkınma Partisi, Malatya
      Osman Coşkun Katip , Adalet ve Kalkınma Partisi, Yozgat
      Ahmet Edip Uğur , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Balıkesir
      Kutbettin Arzu , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Diyarbakır
      Metin Kaşıkoğlu , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Düzce
      İbrahim Halil Mazıcıoğlu , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Gaziantep
      İsmail Katmerci , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, İzmir
      Eyüp Ayar , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Kocaeli
      Bayram Ali Bayramoğlu , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Rize
      Hasan Ali Çelik , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Sakarya
      Afif Demirkıran , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Siirt
      Mustafa Cumur , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Trabzon
      Kayhan Türkmenoğlu , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Van
      Fazlı Erdoğan , Üye, Adalet ve Kalkınma Partisi, Zonguldak
      Tacidar Seyhan , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Adana
      Hüsnü Çöllü , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Antalya
      Ergün Aydoğan , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Balıkesir
      Mehmet Ali Susam , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir
      Mehmet Şevki Kulkuloğlu , Üye, Cumhuriyet Halk Partisi, Kayseri
      Mehmet Nezir Karabaş , Üye, Demokratik Toplum Partisi, Bitlis
      Yılmaz Tankut , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Adana
      Cemaleddin Uslu , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Edirne
      Alim Işık , Üye, Milliyetci Hareket Partisi, Kütahya

      ********

      Kemal KILIÇDAROĞLU, Sadullah ERGİN, Zafer ÇAĞLAYAN ve Ayşe ARMAN için açık mektup kampanyamıza destek veriniz. Çek yasası nedeniyle yaşanan insan hakları ihlallerinin durdurulmasını talep ediyoruz.

      ****

      Yaşasın tam bağımsız ve adil Türk Yargısı !
      Yaşasın tam bağımsız Türkiye !
      Yaşasın demokrasinin bekçisi, bağımsız Türkiye Büyük Millet Meclisi !

      insan haklarıyla insandır. İnsan hakları hemen şimdi !

      ***

      Bu bir “sivil direniş” dir. TC Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinden doğan haklarımızın, örgütlü olarak kullanılmasından ibaretdir.
      Bu bir “yurttaş hareketi” dir. Benzerleri Türk tarihinde yaşanmıştır : Tramvaycılar grevi, İpek işcileri grevi, Paşabahçe grevi, Askeri mahkemelere direnen anneler, Bergama köylüleri direnişi

      • CHP’li Öztürk’ten Güler Zere Sorusu

        CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “Kanser Hastası Olan Güler Zere’nin, Tedavi Edilebileceği Koşulların Sağlanmaması, Sağlığına İlişkin Tehlikeli Sürecin İlerlemesine Engel Olunmaması Açık Bir İnsan Hakkı İhlali Değil Midir?” Sorusunu Yöneltti.

        CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “Kanser hastası olan Güler Zere’nin, tedavi edilebileceği koşulların sağlanmaması, sağlığına ilişkin tehlikeli sürecin ilerlemesine engel olunmaması açık bir insan hakkı ihlali değil midir?” sorusunu yöneltti.

        Öztürk, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, hükümlü Güler Zere’nin sağlık durumunu Meclis gündemine taşıdı. Tutuklu ve hükümlülerin sağlıklı yaşama haklarının ulusal ve uluslar arası sözleşmelerle güvence altına alındığını belirten Öztürk soru önergesinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e şu soruları yöneltti:

        “Bir insan özgür olarak yaşamakta iken herhangi bir suçtan tutuklanıp cezaevine girince insanlık özelliklerini kaybediyor mu? Bu kişilerin özgürce tedavi olma, hastanesini ve doktorunu seçme hakkı yok mudur?Kanser hastası olan Güler Zere’nin, tedavi edilebileceği koşulların sağlanmaması, sağlığına ilişkin tehlikeli sürecin ilerlemesine engel olunmaması açık bir insan hakkı ihlali değil midir? Ölümcül bir hastalığa yakalanan Hükümlü Güler Zere’nin, en hızlı ve güvenilir şekilde tedavi olma, hekim ve hastane seçme hakkını kullanabilmesinin koşullarının sağlanması devletin görevi değil midir? Ağır derecede hasta olduğu, hatta hayatın kıyısında olduğu açık ve kesin şekilde belli olan bir kişinin, cezaevinin kötü ve sağlığa aykırı koşulları altında tutularak ölümünün beklenmesi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyinin tutuklular ve hükümlüler hakkındaki asgari uygulama hakkındaki sözleşmelere aykırı değil midir? Hükümlü Güler Zere’nin yeniden yaşama döndürecek tedavinin mutlaka yapılması, tedavi edilecek koşulların oluşturulması adına Adalet Bakanlığı olarak herhangi bir girişimde bulunacak mısınız? Yoksa kişinin adım adım ölüme gitmesine seyirci mi kalacaksınız?” (ANKA)

        (EG/BÜN) (Ankara Haber Ajansı) 19.10.2009

Yorum yaparak destek olabilirsiniz