Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ‘Hiçbir hukuk ihlali karşılıksız kalmaz’


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ‘Hiçbir hukuk ihlali karşılıksız kalmaz’ dedi.Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarına ilişkin şikayetler konusunda, “Hiçbir hukuk ihlali karşılıksız kalmaz. Bununla ilgili süreç işliyor. Yasalara göre yapılması gereken bütün müdahaleler yapılıyor” dedi.

NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yaz kararnamesi sırasında yaşanan tartışmalara ilişkin soruyu yanıtlarken, “olağan müzakereler” diye tanımladı. Ergin, “Sonbaharda böyle birşeyin olmasını temenni etmiyorum, ihtimal de vermiyorum. Çünkü sonbaharda yapılacak olan mazeret kararnamesi. Belki yetki kararnamesi söz konusu olabilecek” dedi.

Ergin, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarına yönelik şikayetler konusunda yapılan işlemlerin sorulması üzerine de bugüne kadar hakim ve savcılara ilişkin gelen şikayetlerin hiçbirinin işlemsiz bırakılmadığını söyledi. Rutin yapılan işlemler olduğunu ifade eden Ergin, HSYK’da konuşulan çerçevede yapılması gereken konuların da kendi mecrasında yürüdüğünü, aksayan bir şey olmadığını anlattı.

“Şuan sonuçlanmış bir şey var mı?” sorusunu yanıtlarken, “Devam ediyor” karışlığını veren Ergin, 12 bin civarında hakim ve savcı olduğunu, yıllık gelen şikayet sayısının 5 binin üzerinde olduğunu belirtti. Ergin, gelen şikayetlerin tamamına yakınına işlem yapılan ve sonuçlanan evrak olarak bakıldığında, kürsüde hakim ve savcı kalmayacağını, bugüne kadar işlem yapılan hakim ve savcılardan aleyhine sonuçlanan dosya sayısının yüzde 3-4 geçmediğini kaydetti. Ergin, “Süreç normal seyrinde işliyor. Hiçbir müracaatı karşılıksız bırakmıyoruz. Söz konusu somut olayda (Ergenekon), basına bilgi sızdırıldığı, mahremiyetlerinin çiğnendiğine ilişkin şikayetler konusunda şuana kadar 3 bin 882 soruşturma yapılmış. Yargı yapıyor bunu, savcılıklar işlem başlatıyor” diye konuştu.

Bu soruşturmaların bir kısmının devam ettiğini, bir kısmının sonuçlandığını anlatan Ergin, şöyle devam etti:

”Bunlar adliye çalışanları, emniyet görevlileri üzerinde olabilir. Medya dünyasından kişilerin üzerinde olabilir. Hiçbir müracaat, hiçbir hukuk ihlali karşılıksız kalmaz. Bununla ilgili süreç işliyor. Bakanlığımıza yapılan şikayetlerden 39’u işleme konulmuş. Bunlardan ön inceleme sonunda işleme konulmayanlar var, işlem yapılanlar var. Devam eden işlemler şu anda gündemde. Bununla ilgili çok haber yapıldı. Haklı olarak soruyorsunuz. Yasalara göre yapılması gereken bütün müdahaleler yapılıyor ve bunların sonuçları önümüzdeki dönemde göreceğiz.”

http://haber.superonline.com/haber/2009/08/27/93664.html adresinden kısmi alıntıdır.

  • Kemal Kilicdaroğlu imza kampanyası ve açık mektubumuz.
  • Zafer Çağlayan için hazırladığımız açık mektubumuz.
  • Sayın Sadullah ERGİN, biz çek mağdurlarıyız. Adil bir çek yasası istiyoruz.
  • 1 responses to “Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ‘Hiçbir hukuk ihlali karşılıksız kalmaz’

    1. Sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin;

      Bugün 29.08.2009;
      01.01.2009 tarihinden beri 3167 yasa ile hergün Adli Para Cezası adı altında Hapis Cezası verme uygulaması devam etmektedir.
      “Hiçbir Hukuk İhlali Cezasız Kalmaz…………..”

    Yorum yaparak destek olabilirsiniz