“Şeker’li bir pazar” yazısı …


Öylesine bir pazar yazısı IX

Cuma günü hayatta kalan son mal varlığım 1999 model arabam hacizle değerinin %60 altına satıldı. Devletimiz tarafından 17 sene önce faaliyet göstermediği için vergi ve SSK borcunu ödeyip, kapatmış olduğum şirketimin 2009 yılında 7.500 TL vergi tahakkuk ettirilmesi sonucunda vergiyi ödeyemediğim için arabamı sattı..

Parasını aldı. Rahatlamıştır. Ancak; milyonlarca borcu olan kamu firmaları içinde biri var ki, İşte onun araçlarını satamazlar

“Türkiye’nin en borçlu belediyeleri listesine çok şaşıracaksınız!
Belediyeler vergi borçlarıyla Maliyeyi zorluyor. Devlete 850 bin liranın üzerinde vergi borcu olan belediye sayısı 213′e ulaşıyor. İşte Türkiye’nin en borçlu belediyeleri listesi.
AA muhabirlerinin Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan derlediği verilere göre, 30 Haziran 2009 tarihi itibariyle Türkiye’de 5 bin 889 kişi ve kuruluşun teşhir limiti olarak belirlenen 850 bin liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor.

Veriler, vergi borçlularının sayısında son 1 yıllık dönemde yüzde 39,8′lik bir artış meydana geldiğini ortaya koyuyor. 2008′de 4 bin 212 kişi listede yer alırken, bu yılki rakamlar, vergi borçluları listesine 1 yılda bin 677 kişinin daha eklendiği anlamına geliyor.

İmar Bankası şubelerinden kamuoyunda tanınan dev şirketlere, spor kulüplerinden enerji şirketlerine, gazinolardan genelev işletmelerine kadar hemen her kesimden mükellefin yer aldığı borçlular listesinde çok sayıdaki belediye ve bağlı işletme de dikkati çekiyor.

İETT’NİN BORCU 3′E KATLANDI

Liste, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (İETT) vergi borcundaki hızlı yükselişi de gözler önüne seriyor.

Verilere göre, 2008 yılında 56 milyon 976 bin 783 liralık vergi borcu ile listenin 53′üncü sırasında yer alan İETT, 1 yılda borcunu 3′e katladı. İETT Genel Müdürlüğü, yeni listede 156 milyon 51 bin 473 liralık vergi borcu ile 12′inci sıraya çıktı.

30 Haziran 2009 tarihi itibariyle İETT ile birlikte 213 belediye ve bağlı işletmenin devlete 850 bin lira ile 156 milyon lira arasında vergi borcu bulunuyor. Maliye yetkilileri, söz konusu tutarın altında vergi borcu olan belediye sayısının çok daha yüksek rakamlara ulaştığını belirtiyor.

Borçlu belediyeler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli-Gebze Belediyesi ile İstanbul’un Şişli ve Sarıyer Belediyeleri başı çekiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 121 milyon 31 bin 486 bin liralık vergi borcu ile listenin 18′inci, Gebze Belediyesi 47 milyon 328 bin 580 liralık borç ile 68′inci, Şişli Belediyesi 45 milyon 716 bin 452 liralık borç ile 73′üncü, Sarıyer Belediyesi ise 44 milyon 172 bin 313 liralık borç ile 75′inci sırasında bulunuyor.

BORÇLU BELEDİYELER

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerinde, devletin 850 bin liranın üzerinde vergi alacağı bulunan 213 belediyenin 129′unun toplam borcunun 2 milyon ve üzerinde olduğu görülüyor.

Listedeki diğer belediyelerin vergi borcu ise 850 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişiyor.”

Benden alacağını (olmayan tebliğ edilmeyen fakat nedense beyanname vermiyor diye kendi kendine tahakkuk ettirdiği sözüm ona vergiyi tahsil etme becerisini gösterdi) tahsil eden Maliye Bakanlığına Başarılarının devamını diliyorum.

Son mal varlığımda böylece bitti geriye, özgürlüğüm ve canım kaldı. taahhüt süresi sonunda onu da alırlar artık.

Yeniden iyi pazarlar herkese…

5 responses to ““Şeker’li bir pazar” yazısı …

  1. I like your post. Your blog is fantastic.

  2. Boylesports was established by John Boyle in 1989. Its stated mission is to create a “modern sports betting service”. Boylesports employs over 800 people and has 140 retail branches in Ireland.
    Boylesports were the Official Online Gaming Partner of Premier League side Aston Villa F.C. for the 2008/09 season.

    Boylesport was established in 1989 and they are Ireland’s largest independent bookmaker.

  3. Online since 1998 Ladbrokes have catapulted their operation to join the other top shops in the industry such as Wagerweb, VIP, Pinnacle, Canbet, BetCRIS, Bet365 and Advantage Sports Betting. You can also choose what promotions you want to be notified about and Ladbrokes will send it via the method of your choice i.e. email, mobile (sms), postal or telephone. Thankfully however, there is a complete and comprehensive Help and FAQ section at Ladbrokes that should answer most of your questions. A message from Ladbrokes to all US residents:
    We can confirm that due to the complexities of the legal issues surrounding betting in the United States, we, Ladbrokes , are unable to accept Account’s from people who register with the USA as their country of residence. However we are seeking further advice on this issue and will inform clients accordingly should this situation change.
    For your peace of mind, Ladbrokes is affiliated to IBAS (Independent Betting Arbitration Service) and agrees to abide by its decision on any dispute that may not be resolved to your satisfaction. Ladbrokes Poker has an ever increasing amount of traffic along with a wide variety of gaming table limits. The software that Ladbrokes Poker uses runs on its own poker network. Meaning it is stand alone and not a skin based on generic platforms. They provide full stats as well as a massive array of table limits from 2p a hand up to $500 a hand. You can play up to 8 tables at once. Although anyone who can play that many is a proper poker genius. The software self updates whenever you log in and updates are installed without any hassle your end.

  4. “Biz, bize benzeriz…”

    yapılanı beğenmeyiz, kızarız, küfrederiz, hakaret ederiz.
    neden bizim istediğimiz olmaz diye, bir şeyler yapanlara hakaretler ederiz.

    Hatta çalışanı çok severiz, ama çalışmayı hiç sevmeyiz. Çalışanı, üreteni, başkalaştırırız. Kendimizden ayırır ona her türlü aşağılamayı zevkle yaparız.

    Kendimizi aydın olarak görür, doktor, mühendis, piskolog falan olduğumuzu söyleriz ama gelin görün ki, titrimizle uygun olmayan her türlü diyalog da, karşımızdakine giydirmek, üzerimizden hiç çıkmayan gömlek gibi tenimize yapışmıştır. Onu bazen buzdolabında saklar, psikolojomiz bozulduğunda dolaptan çıkarır, ısıtır servis ederiz.

    evet “biz, bize benzeriz”

  5. Rahmi bey ile geçen hafta buluştuk. Devlete ve bankalara tanınan ayrıcalıklar konusunda konuştuk.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz