Kusura bakmayın biz sahtekar değiliz.


“Para bas” çağrısına cevap

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazılarının “para bas” diye akıl verdiğini belirterek, “Kusura bakmayın biz sahtekar değiliz. Karşılıksız para basmak, modern hırsızlıktır. Geldiğimizden beri bunu yapmadık, yapmayacağız” dedi.


5941 sayılı kanunun uygulanmasından kaynaklanan sorunların giderilmesi için Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü’nde bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Çalışma gurubunun kuruluş gerekçesi:
“…….14/12/2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanunu 20/12/2009 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Kanunla ilgili uygulamadan kaynaklanan sorunların tespiti ve bu sorunların çözümüne yönelik olarak; Bakanlığımız personeli, akademisyenler, yüksek mahkeme üyeleri, uygulayıcı hâkim ve Cumhuriyet savcıları, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile ilgili kurul temsilcilerinden oluşan bir Çalışma Grubu kurulmuştur.”
KOSİAD çalışma gurubuna katılmak için, ilgili kurum olarak başvuruda bulundu.
Çek yasası karşılıksız para basma aracıdır. Ticaretle ilişkilendirilmemiş her çek yaprağı karşılıksız paradır.
Çek yasası olması gereken yere, Türk Ticaret Kanunu’nun içine alınmalıdır. Eğer çek karşılık olarak bir fatura ile ilişkilendirilirse karşılıksız olmaktan çıkacaktır. Bir malın karşılığı olarak kesilmesi, hem vergilendirilme kabiliyetini arttıracak ve hem de dolandırıcıların ticari ilişkinin içine sızmasına engel olacaktır. Ayni zamanda piyasanın güvenilir enstrüman’ı olabilecektir.
Beklide daha önemlisi, Başbakanımızın :“ bazılarının “para bas” diye akıl verdiğini belirterek, “Kusura bakmayın biz sahtekar değiliz. Karşılıksız para basmak, modern hırsızlıktır. Geldiğimizden beri bunu yapmadık, yapmayacağız” sözünün altı doldurulmuş olacaktır.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz