Çek yasası konuşulur. Cezaevinde bavullar toplanır.


8 Bin kişinin yeniden hapse döndüğü belirtiliyor. Kim bu 8 bin kişi ?
-Dosyalarını kaçıranlarmı ? Ama sanığın ifadesi alınmadan ceza verilemiyorki….
-Yargıtay’dan dosyası onananlarmı ? Bildiğim kadarı ile Yargıtay 2 yıldır onama yapmıyor. Kanun değişikliği nedeni ile bozma yapıyor.
Peki ne kadı geriye ?
Taahhütle çıkıp sonra infazına tekrar devam edilenler tabiki. Hapisteyken çıkan sonra geri dönenler. Kısaca kader mahkümları, kısaca gerçekten ödeme gücü olmayanlar; borç için yatanlar. Benimde bir arkadaşım var aralarında. Taahhütleri ödeyemedi, tefeciler tarafından insafsızca tekrar şikayet edildi ve polis kapıya gelince kaçmadı teslim oldu. 64 gündür yine cezasını çekiyor. Eşi ve çocukları çoğunlukla bizimle beraber. Her gece bir dram, her gece herkez bu konuyu tekrar tekrar konuşuyor. Her salı çocukların babayı görme günü. Okuldan izin almak bile sorun oluyor. Kısaca yaşananları size anlatmam imkansız. Benimde dosyalarım var. Kime moral vereceğimi şaşırdım.
Şimdi yasa çıkıyor. Cezaevinde bavullar bile toplanmış. Keşke bayrama yetişseydi. Neyse yılbaşına kadar bitecek bu işkence. İnsanlık onuru borca hapsi yenecek. İyi haftalar herkeze.

2 responses to “Çek yasası konuşulur. Cezaevinde bavullar toplanır.

  1. inşallah umutla bekleyen herkes huzurla karşılar yeni yılı. boynu bükük kalanlar kısa zaman sonra beklediklerinin kollarında dalar uykuya. İnşallah KENDİ MENFAATLERİ UĞRUNA ” Ya alacaklı ne olacak?” ” Dolandırdınız millleti şimdi ağlıyorsunuz!” gibi içlerindeki pislikleri kusanların hevesleri kursaklarında kalır! İnşallah bugünleri yaşayanlar yarınlarda tekrar güç kazandıklarında bugünlerini unutmaz, yaşadıklarını kimseye yaşatmazlar. Unutulmamalıdır ki NE OLDUM DEMEMEK GEREK NE OLACAĞIM DEMEK GEREK!

Yorum yaparak destek olabilirsiniz