HAKİMLERİ ŞİKAYET EDECEĞİZ


Yasanın açık hükmünü uygulamayan hakimleri şikayet edeceğiz

Karşılıksız çek suçundan mahküm olan gerçek kişi vekili esas mahkemesinden yeni çek yasasına göre beraatini istiyor, mahkeme taahhüt vermediği gerekçesi ile istemi ret ediyor, Ağır Cezaya itiraz ediliyor, ağır ceza kararı onuyor.

AĞIR CEZALAR ÇEK MEVZUATI KONUSUNDA BİLGİSİZ

Ağır ceza mahkemeleri   çek mevzuatının uygulaması içerisinde işin gereği olarak hemen hemen hiç bulunmadılar. Bundan şunu demek istiyorum; 25 yıllık 3167 uygulamasında itiraz yolu ile ağır ceza mahkemelerine giden çekle ilgili kararlar devede kulaktır. Bu nedenlerle ağır cezalar asliye cezaları çek konusunda uzman olarak görüyorlar ve önlerine gelen karara onama veriyorlar. Ağır cezaların önlerine gelen itirazlarda çek konusunda sanık lehine karar verdiğine hiç tanık olmadık.

YENİ ÇEK YASASI HENÜZ TAM OLARAK KAVRAMADI

Yeni Çek  Yasasını tam olarak kavranması zaman alacak. Bu konuda avukatlara görev düşüyor.

BİZ KOSİAD OLARAK YASANIN AÇIK HÜKMÜNE RAĞMEN LEHE HÜKÜMLERİ UYGULAMAYAN HAKİMLERİ ÖNCE İKAZ EDECEĞİZ, SONRA ŞİKAYET YOLUNA GİDECEĞİZ.

Benzer durumda şikayetleri olan KOSİAD üyelerinin bizi durumları konusunda bilgilendirmelerini istiyoruz.

6 responses to “HAKİMLERİ ŞİKAYET EDECEĞİZ

  1. nurettin bozkurt

    slm ben nurettin bozkurt.bundan 2 bucuk sene once benim babam bizim alt komsuylan kavga etiler ortada bisey yoktu babamlan komsu bir birini duvmusler buyuk bisey olmadigi halde babama 19 sene hapis cazasi verildi bu 19 sene 13 seneye indirildi suan babam icerde hic yere yatiyor o hakim ve savci karariylan.kime basvuragaimiz kime siginacagimizi bilemiyoruz lutfen bize yardim edin.boyle adeletsizlik olmaz.yardimlarinizi bekliyoruz lutfen sesimizi duyun lutfen.

    • Sn.Bozkurt,

      Ben hukukçu değilim. Ama adam dövemeye 19 sene hapis cezası Türk ceza Kanununda yok bildiğim kadarı ile. Yasanın hangi maddesine göre ceza verildi, suçun işlenişinde cinayete teşebbüs, gasp gibi eylemler varmı ona bakmak lazım. Lütfen olayı detaylandırın.

      • nurettin bozkurt

        slm sargoz. evet boyle bir made yok turk ceza kaninda. ama boyle bisey olurmuki karsi taraf 1.bucuk gun hastanede yatip ertesi gun taburcu olupta raparda olum tehlikesi vardir diye yazilmasi.olum tehlikesi olan bir kisi bir bucuk gunmu kalir hastanede.mahkem 1. asliyeden goruldu once sonra agir cezaya kaldirildi sonra 19 sene ceza 19 sene dusuruldu 13 seneye.olum yok adam benden de saglam isini gucunu yapiyor adamin hic biseysi yok yaralamadan aldi babam bu cezayi.burdan sesleniyorum hukukculara.yardim edin bize.

        • İşini bilen bilirkişi çetesi

          14 Nisan 2010 Çarşamba 04:43
          Batmak üzere olan şirketlerin iflas erteleme davalarını rüşvet karşılığı erteleten çetenin 20 üyesi gözaltında.

          İstanbul’da batmak üzere olan büyük şirketlerden rüşvet alarak, iflas erteleme davalarında lehlerine rapor hazırlayan çeteye yönelik operasyonda aralarında bilirkişi ve mali müşavirlerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

          Sabah gazetesinden Tamer Oskay ve Ferit Zengin’in haberine göre İhbar üzerine İstanbul, Ankara ve Muğla’da 9 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda polis, eş zamanlı baskınlarla, aralarında çete lideri mali müşavir Mehmet E.’nin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerin operasyonda bahsi geçen bazı davalar nedeniyle Beyoğlu Adliyesi’nde inceleme başlattığı kaydedildi.

          Batmak üzere olan ve mahkemeye başvurup iflaslarını erteleme amaçlı dava açan bazı şirketlerin, bilirkişi çetesiyle bağlantı kurduğu anlaşıldı.

          Mahkemenin atadığı bilirkişi heyetinde adamları olan çetenin, para karşılığı ilgili şirketin iflasının durdurulması yönünde görüş bildirdiği belirlendi. Bilirkişi raporunu göz önünde bulunduran mahkemenin de şirketin borçlarını ertelediği vurgulandı.

          İŞADAMI İHBAR ETTİ

          Bilirkişi çetesinin iflas erteleme talebi olan şirketlerden 100 bin ile 500 bin lira arasında para alıp, lehte rapor hazırladığı ve şimdiye kadar 20 davaya müdahale ettiği belirlendi. 1 kişinin arandığı öğrenildi. Çeteyi, şirketi kayyuma devredildikten sonra, kurtarılması karşılığında istedikleri 400 bin lira rüşveti vermeyince iflas eden işadamının ihbar ettiği ortaya çıktı. Beyoğlu, Bakırköy ve Şişli Ticaret mahkemelerinde görevli biri mahkeme başkanı 7 adli personelin çeteyle bağlantılı çalıştıkları ve rüşvet karşılığında iflasları önledikleri anlaşıldı.

          Gözaltına alınan iki icra ile iki iflas müdürü, 3 mali müşavirin arasında bulunduğu 20 kişinin sorgusu sürüyor.

          Mali Müşavir Mehmet E.’nin lideri olduğu çetede rüşvet verdiği iddia edilen aralarında biri Beyoğlu Ticaret Mahkemesi Başkanı’nı hakim ve katiplerin de bulunduğu 7 adli personel hakkında ise Adalet Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten savcının, hakim olan eşinin görev yaptığı Bakırköy Adliyesi Ticaret Mahkemesi de mercek altına alındı.

          Sizede bu ülkemizde bol miktarda olan işini bilen bilirkişilerden biri rastlamış olabilir

        • mhb nurettin bozkurt arkadaşım adalet bakanlığına şikayat ediyorsun bir dilekçe ile bunu detaylı olarak adelet bakanlığının sitesinden telefon numrasını alıp ara derim onlar gereken yolu sana söylerler.

  2. herşey belirsiz bu insanlar vergi verirken insanlara ekmek verirken devlet mutluda şimdi sıkıntıya düşünce kötü adam olduk.Ben iş yaparken 4 atölyeye iş yaptırıyordum.Bu atölyelerde toplam 80. 15. 27. 35. yani toplam 157 kişi çalışıyordu.Bu insanların aileleleri ve yan kollarında çalışanları düşünün .Bu atölyelerin 3 kapandı niye ben sıkıntıya düşünçe devletle uğraşırken işleri aksattım ve bu sıkıntıyla uğraşmak yerine iş yerimi kapattım .O hakim savcı bu kişilere ekmek aş iş versinler göreyim

Yorum yaparak destek olabilirsiniz