Namık EKİN “karşılıksız çek nedeniyle cezaevinde …”


Emekli SAT komandosu Namık Ekin, 12 bin 750 liralık karşılıksız çek yüzünden cezaevine gönderildi. Yargılanan ve borcunu bugüne kadar ödeyemeyen Namık Ekin 4 ay 7 gün hapiste kalacak.

3 Aralık’ta Dünya Engelliler Günü kapsamında Taksim Meydanı’nda kendisine ayrılan bölmede ünlü illüzyonist David Blaine’in su dolu bir fanus içinde 7 günlük rekorunu 8 güne çıkarmak için çaba harcayacağını belirten Namık Ekin, “Aylardır bu rekor için çalışıyorum. Adalet Bakanlığı’ndan 10 günlük izin istiyorum. Rekoru kırayım, tekrar cezaevine gideyim” dedi.

Namık Ekin, Halaskargazi Caddesi’ndeki spor salonunun kirasını ödeyemediği gerekçesiyle hakkında karşılıksız çek nedeniyle verilen para cezası, günlüğü 100 liradan hapis cezasına çevrildi. İnfaz Savcılığı’na çıkarılan Namık Ekin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Rekorların adamı” olarak bilinen Namık Ekin, 2007 yılında Osmanbey Halaskargazi Caddesi üzerinde spor salonu açtı. Aylık kirası 12 bin 750 lira olan spor salonunun sahibi Ziya Aktürk’e Namık Ekin, 12 çek verdi. Çeklerin üçünü peşin ödeyen Ekin, dördüncü çeki ödemediği gerekçesiyle mal sahibi Ziya Aktürk tarafından icraya verildi.

Beyoğlu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de Ekin hakkında karşılıksız çek suçundan dava açıldı. Mahkeme, Ekin’e çekin bedeli olan 12 bin 750 liralık para cezası verdi. Para cezasını ödeyemeyen Namık Ekin hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Bunu öğrenen Namık Ekin Üsküdar’daki evinden polise giderek teslim oldu. Gözaltına alınan Namık Ekin, Beyoğlu Adliyesi’ne getirildi. Mahkemedeki işlemlerinin ardından İnfaz Savcılığı’na çıkarılan Ekin hakkındaki kesinleşmiş para cezası, günlüğü 100 liradan 4 ay 7 gün hapse çevrildi.

Tutuklama kararı vicahiye çevrilen Namık Ekin, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Namık Ekin’i, adliyede yakınları yalnız bırakmadı. Adliye çıkışında açıklama yapan Namık Ekin, “Üç aylık kirayı peşin vermiştim. İşyerimdeki leasingli eşyalar haciz yoluyla kaldırıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenecek olan etkinlikte belediye bana rekor kırmak için Taksim Meydanı’nda 500 metrekarelik bir yer ayırmıştı. Bu arada ünlü illüzyonist David Blaine’in bir cam fanusta havada asılı şekilde 7 gün 7 gecelik rekorunu egale edip kurulacak bir akvaryum içinde 8 gün 8 gece kalarak bu rekorunu kıracaktım. 3 Aralık’taki bu rekoru kırabilmem için Adalet Bakanlığı’ndan 10 günlük izin istiyorum. Sonra tekrar cezaevine dönerim” dedi.
Namık Ekin, eğer 12 bin 750 liralık para cezasını öderse cezaevinden çıkabilecek

http://www.seviyorum.gen.tr/haber-Namik-Ekin-tutuklandi-35414/  adresinden alıntıdır.

6 responses to “Namık EKİN “karşılıksız çek nedeniyle cezaevinde …”

  1. farkındamısınız arkadaşlar sen buraya yazıyorsun ben buraya sonuç koca bir hiç demekki yazmakla olmuyor ve acı bir gerçekki türkiyede sayımız hükümeti uyandırmaya yetecek kadar değil bu demek değilki kaderimize boyun eyelim bence daha aktif olunmalı buna bende dahil gidelim mahkeme görülmeden kendimizi bir cezaevine aldıralım sorun ortadan kalksın içeri almazlarsa kapıda yatalım ne bileyimvs tek bildiğim bu konu yazmakla olmaz yazarak kendi kendimize dertleşmiş oluruz içimizi dökeriz aynı hatayı şu an bende yapıyorum biz ab yolunda ilerleyen bir ülke değilmiyiz sizler demiyormusunuz sadece bizim ülkede hapis var diye kaçakçı değiliz yada katil gaspçı mağduruz biraz hareket lütfen avukatları boşuna zengin etmeyin birde onlarla icralık olmayalım zaten para olsa biliyorumki burda yazan herkez borçlarını öder

    • 08 Ekim 2010 Cuma, 10:45 tarihinde Zülfü Livaneli

      Hiç küçümsemeyin: İftira bu ülkede çok güçlü bir silahtır ve mücadele edilmesi çok ama çok zordur.Atasözlerimize bakın: “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz!“Yani bir söylenti çıkmışsa, mutlaka gerçektir.Alın size bir başka inci: “Adı çıkmış dokuza, inmez sekize!“Bu durumu saptayan söz ise şöyle: “Bir şeyin şuyuu, vukuundan beterdir.”

      Yani söylentisinin yayılması gerçekten olmasından beterdir.

  2. Kartal Yeniçağ

    admin yüreğine sağlık,
    doğru söze ne denir,bravo denir ve alkış tutulur.

    • Namık Ekin tutuklandı
      2007 yılında verdiği çekten dolayı tutuklanan Namık Ekin dünya rekoru denemesini yapamayacak
      12 500 tl lik çekini ödeyememesi,işyerindeki leasingli eşyaların haciz yoluyla kaldırılması,önceki 3 çekini peşin olarak ödemiş olması,hiçbiri tutuklanmasına engel olamamış
      şu soruya nasıl bir yanıt verilecek
      5941 sayılı yeni çek yasası yürürlüktemi
      Meclisten geçip Cumhurbaşkanı onayladığına ve resmi gazetede yayınlandığına,yayımıyla birlikte yürürlüğe girdiğine göre bu işte bir terslik var
      5941 sayılı yasa çeki şekli bir suç olmaktan çıkarmadımı
      Ali Babacan çeklerin ilgili tarafların görebileceği bir sistemle takip edileceğini ve bu sistemin hızla kurulacağını,sistem kurulduktan sonra çek cezasının ortadan kalkacağını deklare etmedimi
      çek yasası uyumu zamanınında yapılmadığı için hükümsüz kalmadımı
      tüm bunlar sayın Namık Ekin in şu anda cezaevinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor

      çek mağdurları Namık Ekin in nezlide yeniden seslerini yükseltmelidir
      Namık Ekin e destek vermeliyiz
      konunun gündemde kalmasını sağlamalıyız diye düşünüyorum

      • Şişli’de açtığı spor salonunun kira karşılığı olarak verdiği 12.750 liralık çekin karşılıksız çıkması nedeniyle Salı günü tutuklanarak Paşa Kapısı Cezaevi’ne konulan Emekli Sat Komandosu Namık Ekin, tahliye edildi.
        30.09.2010

  3. Namık hocama geçmiş olsun diyorum.

    Çek mağdurlarının genel ruh hali “utanma, çekinme ve durumunu saklama ” oluyor.

    Namık hoca, benim yakınımda çek sorunu olan dördüncü kişi oldu. Cezaevine giren ikinci kişi …

    Onun sorununuda, iş patlayınca öğrenmiş oldum.

    tüm arkadaşlara tekrar hatırlatmak istiyorum.

    Bu blog sembolik bir birliği temsil ediyor. Benim blogu açma nedenim farklı iken sizlerin katkısıyla yönümüz değişti.

    Adil olmayan bir ceza alan çek mağdurlarının birbirleri dışında dostu yoktur. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Tok açın halinden anlamıyor.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz