Anadolu yakasına saplandık kaldık :)


Şu işler bitsin kadıköyde bir çay içelim hep beraber. Sn.Admin bu işi organize edecektir. Nickler olmadan, çek konuşmadan, kavga etmeden, adliyeleri davaları hapis cezasını unutup içelim çaylarımızı.
Bence tasarı kanunlaşacak.Çünkü adalet bakanlığının önünde 2 ayrı yol vardı; ya mahkemeleri ve hakimleri çoğaltıp işleri hızlandıracaklardı yada karşılıksız çeki suç olmaktan çıkarıp adliyeleri 1 milyon davadan kurtulacaklardı. Önce çekte ceza davalarına devam etmek istediler fakat tıkandılar. Geçtiğimiz eylül ayında hakim ve savcılara yargıyı hızlandırmanın yolunu sordular; hepsi birden bizi çekten kurtarın dediler. Bence artık sona gelindi. İstanbulun her iki yakasında yapılan bu dev adliyeler çek için yapılmadı. Adaleti adaletin içinde aramak isteyen gerçek hukukçular için yapıldı. Mahkemeler rahatlamalı, sağlıklı kararlar verebilmeli. Gerçek işlevlerini yapabilmeli.
Borcunu ödeyebilen dışarda ödemeye çalışmalı. Polis ve hapis baskısı ile borç ödenmiyor; tam tersi olmadık hatalar yapılıyor, avukatlara bir sürü paralar gidiyor. Yurdışana kaçmak zorunda kalan onlarca insan var. Borç için hapis baskısı ancak hukuk sistemi gelişmemiş ülkelerde olabilir. Umuyorum Türkiye bu ayıbını en kısa zamanda ortadan kaldıracaktır.

2 responses to “Anadolu yakasına saplandık kaldık :)

  1. “EKONOMİ BATARSA HEPİMİZ BATARIZ”
    GERÇEK NEDEN BU…..!

  2. MESELEYE SALT HUKUK ÇERÇEVESİNDE BAKMAYIN.
    “Bence tasarı kanunlaşacak.Çünkü adalet bakanlığının önünde 2 ayrı yol vardı; ya mahkemeleri ve hakimleri çoğaltıp işleri hızlandıracaklardı yada karşılıksız çeki suç olmaktan çıkarıp adliyeleri 1 milyon davadan kurtulacaklardı”
    GEREKCE BU DEĞİL.
    EVET TASARI MUTLAKA YASALAŞACAK.
    AMA GEREKCESİ “AŞIRI BORÇ YÜKÜ”
    YENİ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK TİCARET YASASI VE BORÇLAR YASASINA UYUM.
    BORÇLANMANIN ÖNÜNE GEÇECEK TADBİRLER.
    BORÇLANMA ARTIK GERÇEK TEMİNATLAR ÜZERİNDEN YAPILACAK.
    BANKALARIN SORUMLULUKLARI ARTIRILACAK.
    YENİ TİCARET YASASI HÜKÜMLERİ BAZ ALINACAK.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz