ÇEK MAĞDURLARINA ÇAĞRI !!!


TBMM’inde yaptığımız temaslar sonucunda, başta Adalet Bakanı olmak üzere, TBMM’ine kalabalık gruplarla ( 30 kişilik gruplarla) ziyaretler yapmanın çek yasası değişiklik tasarısının TBMM’inde biran önce görüşülüp yasalaşmasına önemli katkısı olacağı sonucuna vardık.  Ziyaret 31 Ocak 2012 Salı Günü gerçekleşecektir.

Meclis ziyaretine katılabilecek kişilerin aşağıda vereceğimiz telefonlar ile iletişime geçmeleri önemle rica olunur…

Tüm Çek Mağdurlarını birlik olmaya davet ediyoruz.

Yurdanur Hanım : 0539 671 01 73

11 responses to “ÇEK MAĞDURLARINA ÇAĞRI !!!

  1. SAYIN SİTE YÖNETİMİ,

    LÜTFEN MESAJIMI İYİCE OKUYUN VE LÜTFEN YAYINLAYIN.

    ÇOK ÖNEMLİDİR.

    DOLANDIRICI DEĞİLİZ AMA DOLANDIRICILIKTAN HAKKIMIZDA DAVA AÇILIRSA, YİNE YILLARCA MAHKEMELERE, DURUŞMALARA GİDECEĞİZ, AVUKATLARA TONLA PARA VERECEĞİZ.

    LÜTFEN OKUYUN VE YAYINLAYIN:

    .
    SIKAYET SURESININ 6 AYDAN 3 YILA CIKMASI BASIMIZI AGRITABILIR.

    TAMAM CEZA KANUNLARI GERIYE YURUMUYOR, ORASINI ANLADIK.

    AMA KANUNLARDA DOLANDIRICILIK SUCU GECEN SENE DE VARDI, 1985 TE DE VARDI.

    DOLAYISIYLA SIKAYET SURESI 3 YILA UZATILIRSA VE GECMISE YURUYECEK SEKILDE UZATILIRSA, 2009 BASINDAN ITIBAREN CEKI KARSILIKSIZ CIKMIS HERKESE DOLANDIRICILIK DAVASI ACILABILIR. BUNA KIMSE ENGEL OLAMAZ.

    3 YIL ISI BIR TUZAKTIR …………………………….!!!!!!!!!!!!!!

  2. selambende bir çek magduruyum.alacaklarımda var borçlarımda var davalarım devam ediyor ama hapis cezası deyil paramızın yarısına razıyız bizimde borçlu oldugumuz kişiler fedakarlıga hazır ama gerçekten ödememe niyetinde olanlar var adamlar nitelikli dolandırıcı çek kullanan ların banka hesapları üzerinden gidilsin kontrol edilsin kim ödemek niyetinde kim gerçek madur ortaya çıkar beni dolandıranlar şu anda galeri işi yapıyor ben işçilik yapıyorumtoplam800 bin tl dolandırıldımçekleri bankaya kırediler bölümüne soruyorum okeyliyolar öyle mal verdim kot imalat toptan satıştı benim yinede hapis yatan kişinin yerine devlet ödemeyeceyine göre hapis boş aradadolandırıcı sıyrılır dürüst çaresiz vatandaş hapis yatar ben tutuklanmış bir sahtekar 19 bin alacagım vadı tutuklama çıktı bir süre sonra arkadaşı geldi fikreti bıraktıralım alacaklarımızı alıp ödeyelim hapisteki adam alacaga ne yapabilir diye beni kandırdı 3bin tlverdi 7binde sildikki ödesinler 9bintl senet taptık av katımferagat etti bıraktılar senetleri yine ödemediler oyüzden çek yasasında deyişiklik yapıyorlarsa cek hesap numarasına ve diyer bankalardaki çek hesabına bakılsın niyeti ortaya çıkar ona göre bir madde çıkarılsınherhe aynı kefede yargılanmasın dolandırıcıyla esnaf ayrılsın kim suçluysa kim masumsa ortaya çıksın kimse detaya inmiyor herkes geçiştirme peşinde yinede hayırlısını adalt bakanımız ve başbakanımız ve yargıçlarımız bilir selamlar saygılar..ahmet şen çek magduruuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmddddddddaaaaaaaattttttttttt…..

  3. çek cezalarında bu düzenle çok geç kalınmış bir karar.zaten borcunu ödeme şansı olan ödüyor ceza evine girmiyor. hem itibarını hemde ticari itibarını kurtarıyor.borcunu ödeyemeyen ise hem vuruluyor birde borçtan dolayı hapse atılması ikinci defa vuruyor yani yaşamaya çalışan yaralıya bir de çek cezası hapsi vuruyor.bu adam çek borcundan dolayı hapse girecek. hapisde yattıktan sonra çıkacak.iş kuracak tabi kurabilirseki mümkün deyil borç bir yanda kalacak kendiside ömür boyu yaralı olarak sürünmeye mahkum kalacak..mantık açık ve net bunu herkes biliyor çek cezalarını geciktirmekle ne yapmaya çalışıyorlar anlamış deyilim…acilen bu yasanın düzenlenmesi meclisden geçmesine inanıyorum bir dakika b,le gecikmesi bile vatandaşın zararınadır..

  4. merhaba arkadaşlar,
    konuşulan ve gündemde olan yasayı artık çıkarmaları gerek. Alacaklı olan da veya vekilleride bastırıyordur. ceza kalkmasın diye. bu alacaklı olan insanlar bir şeyi iyi anlamıyorlar kardeşim borçluyu içeri tıktırdın alacağını nasıl tahsil edeceksin. Bırak sizde destek verin bu yasa çıksın. İçerdekilerden çok aileleri mağdurlar.çekle ilgilisorumluluğu hükümet bankalara yıksın bankalarda çekte yazılı meblağı ödesin(tabii çek üzerine yazılacak meblağa sınır getirsin ve teminat altına alsın önüne gelene çek defteri vermesin) ondan sonra krediye dönüştürsün.(yani kişi 10.000.-TL’lik çekini ekonomik sıkıntıdan ödeyemeyebilir ama banka tarafından ödenip ondan sonra 36 ay vadeli krediye dönüştürürse ki bu aylık 400.-TL civarında geri ödeme olurki borçlu kişi bunu her şekilde öder. böylelikle alacaklıda parasını almış olur bankalarda para kazanır borçluda işine devam eder. işi bozulsa bile bir işe girer bu borcu öder ve orun biter piyasalar dahi canlanır. KISACA BENİM DÜŞÜNCEM ÇEKLE İLGİLİ TÜM YÜKÜMLÜLÜKLER BANKALAR ÜZERİNDE OLMALI. İşte o zaman karşılıksız çek diye birşey olmaz. Adliyelerinde yükü hafifler Saygılarımla,

  5. Lutfen birlik olalim ne yapmamiz lazsa yapalim bu son gayretimiz olsun

  6. havva beydenir

    sayın işcan bu çek yasası ne zaman yasalaşır bu ay sonunda tahliyeler olurmu? çok endişeliyiz saygılar
    .

  7. şu anda hapis cezasının kalkmaması gibi bir şey yok ama ödeme için hertürlü baskıyı getiriyorlar.saygılar

    • BURHAN İŞCAN

      AYNEN ÖYLE….
      BENİM DE AYLARDIR ANLATTIĞIM (PARDON ALGILATAMADIĞIM OLAY BU)
      HAPİS CEZASI VE ONA YOL AÇAN ADLİ PARA CEZASI MUTLAKA KALKACAK.
      AMA YERİNE DAHA GERÇEKCİ YAPTIRIM KONACAK.
      YARIN MECLİSTE SAAT 15 TEN SONRA GÖRÜŞMELERE BAŞLANACAK DENİYOR. HAYIRLISI.
      Politika Dergisi, Genç Baro, Hukukİ Haber net, Vatan Gazetesi İnternet Sitesi, facelerde ve sitemde daha bir çok yerde yazmaktayım.
      Bunlardan ziyade mecliste bizzat yüzyüze tartışmaktayım.
      SİZİN ANLAYACAĞINIZ OLUMSUZLUKLARA KARŞI ŞERBETLİYİZ.

      • bu görüşülsün artık öldük bittik yağğ eniştem benim en sevdiğim insandır en son cezaevine girmeden bana bir çift ayakkabı almıştı ben eniştemi çok severdim hapise girdi adam yaaaaaaaaĞ:(

  8. bu son gelişmelerden sonra ,hapis cezasının kalkmama ihtimali varmıdır acaba..

Yorum yaparak destek olabilirsiniz