Çek Kanunu çıktı mı ? (sss)


1980 ‘li yıllarda ilk çek kanunu yapıldı.  Bu kanunda, karşılıksız çek suçlarına 1-5 yıl arası hapis cezası veriliyordu.

2003 yılında AK Parti hükümeti tarafından yeni çek kanunu yapıldı. Bu çek kanununda hapis cezası kaldırıldı. Çek tutarı kadar para cezası getirildi. Para cezasını ödeyemeyenler  hapis cezasına çarptırılmaktadır.

2005 yılında Türk Ceza Kanunu değişti. Çek Kanunu ‘nda değişikliklerin yapılması için 31.Aralık.2008 tarihine kadar süre verildi.

Bu değişiklikler verilen sürede yapılmadı.

2009 yılında yeni çek kanunu tasarısı meclise geldi.  Bu kanun taslağında çağdışı hapis cezası sürmektedir.

https://karsiliksizcek.wordpress.com/

Yeni çek yasası konusunda Kemal KILIÇDAROĞLU ‘na açık çağrı yapıyoruz.

Adalet Bakanı Sadullah ERGİN ‘den adil bir çek yasası için destek istiyoruz.

2 responses to “Çek Kanunu çıktı mı ? (sss)

  1. ipek hanım sizi çok andık.

    eşinizin ağustosda çıkacağını söylemiştiniz.

    sizin durumunuzdaki, mağdurlara yardım edebilmek için bir dernek kuruluşuna başlandı. önümüzdeki hafta derneğin telefonu burada açıklanır.

    cezaevlerindeki dram büyüyor. Dışarıdakiler kısır çekişmeler ile uğraşıyoruz.

    biraz daha bilgi verin. ne yapabiliriz bakalım.

    Allah şifa versin.

  2. sevgılı admın oncelıkle selamlar esım ceza evınden cıktı ancak ceklerı var hala yasa beklıyoruz bı arada esım kanser e yakalandı ssk lıydı ancak içerı gırınce dolayısıyla ödenmedı ancak tutuklu olarak tedavı edılmeye başlandı kı bu tam bır ıçler acısı hasta mahkumlar adeta olume terk edılıyor bunun ıçın ne yapabılırım (1) Allahtan tahlıye oldu ancak sosyal guvenlık yok ssk baslattık ancak masraflar fazla ne yapmam gerekır acılyardım ıs yok para yok esım hasta 2 çocuk ve cekler turk fılmınde boyle senaryo varmıdır bılmem acıl destek
    simdıden tesekkurler

Yorum yaparak destek olabilirsiniz