Esnaf çek mağduru oluyor. Cezaevine giriyor.


Serbest Kürsü
Behçet Fakihoğlu

On binlerce insan ya karşılıksız çek cezalarından kaçak, taahhüt vermiş ama ödeyemeyecek, yeniden hapse girecek, ya da yargılamaları devam ediyor. Borçlularınızla anlaşın dense daha kolay çözülecek. Ben çok uğraştım ama yine de 1 sene yattım. Allah esnaflarımızı kurtarsın, girmek çok kolay, çıkmak çok zor…
Cezaevindeki yakınlarımızın çıkması, ya da borçlarımızın 1 yıl ertelenmesi, hiçbirimize çözüm olmayacak. Cezaevinden çıktıktan sonra 3 ay iş bulamadım, sonra bulduğum iş asgari ücretle, 1 yıl içinde bu borçları nasıl ödeyeceğiz!..
Biz iflas etmişiz, para yok pul yok, sen çocuklara nasıl bakacaksın diyen yok, sen benden aldığını nereye verdin de alamadın diyen yok; sadece bu çeki nasıl ödeyeceksin diyorsunuz…
Esnaf hapse giriyor, hiç kimse bu konuyu dile getirmiyor. Sen kaldır adli para cezasını, ben gider anlaşırım alacaklıyla.
Karşılıksız çek kanunundaki adli para cezasının kaldırılmasını dile getirmeliyiz veya doğru yargılama sağlanmalıdır. Daha önceki adli para cezasından hapis yatanlar, arananlar af edilmeli. Türkiye ekonomik kriz geçirdi. Daha sonrası için adil yargılamalıyız.
Doğru hapse, borcun 5 iken 10 oluyor, nasıl çıkacağız işin içinden?
Sonunda hapis olduğu sürece bu iş olmaz. Zaten anlaşsak, şu an anlaşır, kaldırırız hapis kararlarını. Adli para cezalarını kaldırın biz borcumuzu öderiz siz merak etmeyin.
Şimdi çaresiz insan bu durumda neler yapar..
1- Sahte kimlik düzenler,
2- Muhtara kayıt yaptıramaz
3- Kayıt olmadığından okula çocuğunun kaydını yaptıramaz.
4- Cebinde 50 lira oldu mu, en mutlu insan odur.
Bu maddeler uzar gider…
Bu çek yasası çok saçma. Çok kişiye cezaevi yolu gözüküyor. Lütfen bu işi bir an önce düzeltin…
Mehmet Bozdağ-ADANA

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/makaledetay.aspx?id=470935  adresinden alıntıdır.

Borca hapis adil değildir. Esnaf özgür olursa iş yapar, iş yapan insan borcunu öder.

Birlikte başaracağız. Bloglarımızı izleyerek destek olunuz.

Yorum yaparak destek olabilirsiniz